banner359

İnegöl'de Kitap Seferberliği

01 Mart 2022 Salı 20:45
İnegöl'de Kitap Seferberliği

Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan "Bir Kitapla Sen De Destek Ol" kampanyası projeye dönüştü. Milli Eğitim Müdürlüğü ilçedeki okulların kütüphanelerinde bulunan 110 bin kitabının sayısını sırıtmak için yapılan çağrı, çığ gibi büyüdü. Yapılan çağrı sonucu 1 ay içinde öğrenciler ile vatandaşların destekleriyle kütüphanelere 195 bin adet kitap bağışlandı. Yapılan proje sonucunda kütüphanelerdeki kitap sayısı 305 bine ulaştı. Bunun üzerine Kaymakam Eren Arslan öncülüğünde okuma seferberliği başlatıldı. 
Projenin tanıtımı Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 
Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, "Okullardaki kütüphanelerimizde 110 bin kitap vardı. Çağrımıza ilçe halkı ve öğrencilerimiz ilgi gösterdiler. 1 ayda 195 bin kitap geldi okullarımıza. Toplam 305 bin kitaba ulaştık. Bunun ardından Kaymakamımız başkanlığında okuma seferberliği başlattık. Haftanın 1 günü en az 1 ders saati tüm okullarda öğrenciler kitap okuyacaklar. Tek derdimiz mutlu çocuklar, güçlü yarınlar. Dönem sonunda çocuklarımızı ödüllendireceğiz. En çok kitap okuyan 300 öğrenciyi, Bursa Teknoloji Merkezi ve Gökmen Uzay Havacılık Merkezini gezdireceğiz." dedi. 
Doğru, Önümüzdeki sene öğrenciler ile okuma çalıştayı yapacaklarını da sözlerine ekledi. 
Kaymakam Eren Arslan da, projeyi çok önemsediğini, çocukların aileleriyle birlikte yarım saat kitap okumalarıyla, onların geleceğine katkı sağlayacağını söyledi. Arslan, Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte projelerimiz: Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi. Bir Kitapla Sen de Destek Ol Projesi. Şimdi Okuma Vakti Projesi. Anlama Hızlanma Odaklanma Başarma (AHOB) Projesi. Gezici Kütüphane Projesi. Tarih Yazan Çocuklar İnegöl’de Projesi. Geleceğe Dokunmak Projesi. Örnek Kişilerle Kendini Anla, Geleceğini Planla Projesi. Okulumda Sanat Var Projesi. Devamı da gelecek olan projelerimiz ile çocuklarımızı ve gençlerimizi hem akademik olarak hem de sosyal olarak geleceğe hazırlamayı hedefliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<