banner359

İnegöl'de nefes kesen tatbikat

12 Kasım 2019 Salı 17:23
İnegöl'de nefes kesen tatbikat

Bu yıl ilk kez kutlanan 12 Kasım Afete Hazırlık Günü, Hacı Sevim Yıldız 2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde düzenlenen programla kutlandı. Program kapsamında yangın ve deprem tatbikatı yapıldı. 

Okulun çok amaçlı salonunda protokol üyeleri ile okul müdürleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen program, saygı duruşunun ardından İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

Programın açılışında konuşan Hacı Sevim Yıldız 2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Sedat Paslı, Ülkemizin çeşitli doğal afetlerin görüldüğü bir ülke olduğuna dikkati çekerek, “Ülkemizde deprem sel ve su taşkınları sıklıkla görülmektedir. 17 Ağustos depreminden bu yana en ufak bir sarsıntı bile herkeste büyük korkulara neden olmaktadır. Hepimiz depremlerden korkuyoruz. Ülkemizi ve Japonya arasında önemli fark afet eğitimi. Ülkemizde deprem sadece bir korku nedeni. Depremlerden korkuyoruz ancak çoğumuz deprem anında ne yapılır bilmiyoruz? Yaşadıklarımızı maalesef çabuk unutuyoruz. Afet eğitimini okullarımızda müfredatın içine sıkı sıkı yerleştirmeliyiz. Acıları bir daha yaşamamak için afete dayanıklı yapılar yapmalıyız. Ülkemiz ve milletimiz için afetsiz bir gelecek diliyorum” diye konuştu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Şube Müdürü Burhanettin Aydınlı ise 12 Kasım’ın Düzce depremini hatırlattığını ifade ederek, Afetler Doğudan Batı’ya geldiğinde etkisi daha fazla oluyor. Güvenli kentler oluşturmamız lazım. Afetlere karşı eğitim alınması gerek. İnegöl, deprem riski taşıyan yerleşim yerlerinden. Riskli bölgede. Yapılarımızı güvenli yapmalıyız. Eski binaların yenilenmesi veya güçlendirilmesi gerek” dedi. Konuşmaların ardından günün anlam ve önemini belirten şiir okundu, sinevizyon izlendi. Daha sonra öğretmenlerin hazırladığı ‘Çantasız çıkma’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Oyun sonrası senaryo gereği yaşanan deprem sonrası İNDAK ekipleri, enkaz altında kalanları kurtardı. Ardından itfaiye tarafından okulun bahçesinde hazırlanan yangın tatbikatına geçildi. İtfaiye ekipleri okul bahçesinde sembolik olarak çıkarılan yangına anında müdahale etti. Büyük alkış alan tatbikatla, kutlama programı sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<