banner359

İnegöl'de öğretmene 'hacı anneler' esprisi yüzünden soruşturma

11 Şubat 2017 Cumartesi 11:27 2017-02-11 11:38:32
İnegöl'de öğretmene 'hacı anneler' esprisi yüzünden soruşturma

İnegöl'de ortaokul resim öğretmeni 51 yaşındaki Musa Çelik'in kantinde çaya davet ettiği kız öğrencilere 'Hacı anneler' dediği gerekçesiyle hakkında soruşturma açıldı.

Alanyurt Ortakokulu Güzel Sanatlar Öğretmeni Musa Çelik, iki yıldan bu yana İnegöl´de görev yaptığını belirterek, “Olay öğrencilerimle okul kantinde gelişen bir olay. Boş dersimizde öğrencilerime kantinde çay ısmarlamak istedim, öğrenciler gelmediler. ‘Yahu gelin hacıanneler´ diyerek bir çağrıda bulundum ama çay içmek istemediklerini söylediler, bunun akabinde gittiler. Toplumda büyük insanlara kullanılan bir sözdü, hakaret söz konusu değildir. Etrafımda hacılar çok olduğu için sürekli olarak kullandığımız bir laf. Çocuklar okul çıkışında gidip velilerine olayı nasıl aksettiler bilemiyorum. Davranışlarından dolayı bile notlarını yüksek tuttuğum öğrenciler bunlar. Akşamüzeri ben okulda değildim. Bu öğrencilerin velileri okula baskına gelmişler. ‘Öğretmen bizim öğrencilerimize hakaret etmiş, zaten bu öğretmen sosyal paylaşım sitelerinde farklı resimler paylaşıyor, biz bunun kafasını kopartacağız´ diyerek Müdür yardımcımıza yönelmişler. İŞİD zihniyetiyle bir yaklaşımda bulunmuşlar” dedi.

PSİKOLOJİM BOZULDU

Kendisinin ülke çapında tanınan bir ressam olduğunun altını çizen Çelik, “Adeta 1939 yılında Menemen´deki şehit Kubilay´ın olayını burada yaşamak üzere kaldık. Müdür yardımcısı arkadaşımızı darp etmişler.  Türkiye çapında tanınan bir sanatçının kafasını kopartmaya gelmeleri, benim burama kadar geldi. Benim sosyal paylaşımlarım yasalara aykırı değil. Tamamen sanatsal eserlerdir. El emeği göz nuru sanatsal paylaşımlarım var. Benim 80 bin takipçim var. Ben tamamen sanatla yatıp sanatla kalkan biriyim. Elimden geldiğince öğrencilerime sanatı, güzel düşünmeyi öğretmeye çalışıyorum. Buna rağmen bir İŞİD zihniyetiyle bana yaklaşım gösteriyorlar. İnternet ortamında milyarlarca fotoğraflar var. O zaman bu çocuklar hiç internete girmesinler. Böyle bir şey olabilir mi? Milyarlarca resimler arasından el emeği göz nuru sanat eserlerimi sapkın bir zihniyetle ele alıpta, benim kellemi kopartmaya gelen bir veli varsa, bu okulda devletimden can güvenliğimin korunmasını istiyorum. Psikolojim bozuldu. Eğitimin artık çivisinin çıktığı son nokta bu. Öğrencilerimi çok seviyorum” ifadelerini kullandı.

DEVLETTEN YARDIM İSTEDİ

Can güvenliğinin olmadığını belirterek devletten yardım isteyen Çelik, söz konusu velilerden şikayetçi olup, konuyu yargıya taşıyacağını da sözlerine ekledi. 

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise öğrenci velilerinin okul yöneticileri ve bakanlığın 'Alo 147' hattına şikayette bulunduklarını bunun üzerine görevlendirilen müfettişleri başlattıkları soruşturmanın devam ettiğini söyledi.



Son Güncelleme: 11.02.2017 11:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2017-02-11 10:49:31

adamın sapık

<