banner359

İnegöl'de Okullar TÜBİTAK yarışmasına Hazırlanıyor

07 Aralık 2015 Pazartesi 18:41 2015-12-07 18:42:00
İnegöl'de Okullar TÜBİTAK yarışmasına Hazırlanıyor

 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesinde Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına yönelik öğretmenlere ‘Proje Raporları Nasıl Hazırlanır?´ konulu seminer verildi.

TÜBİTAK Bölge Koordinatörü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Eyüp Artvinli tarafından dün Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi Çok Amaçlı Salonunda verilen seminere Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, bazı okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
HEDEF; ÖĞRENCİLERİN PROJE ÜRETMESİ
Seminer sonunda bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, bu eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okullarda uygulayacakları projelerden birisinin de TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması olacağını belirterek, “Bu kapsamda ilçemiz ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerimizin de hazırlayacakları projelerle bu yarışmalara katılımının sağlanması amacıyla ilgili okul müdürleri ve bu okullarımızda TÜBİTAK Araştırma Projeleri Yarışmalarına dahil olan Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Sosyoloji, Psikoloji ve Tarih branş öğretmenlerine eğitim semineri verilmesi planlanmıştır. Kasım ayı içerisinde Ortaöğretim Okullarımızın müdürlerine bu seminer verildi. Bugün ise belirtilen branşlardan birer öğretmenin katılımıyla toplam 130 öğretmenimize eğitim semineri verilmektedir. Hem daha önce verilen seminer hem de bugünkü seminerimiz TÜBİTAK Bölge Koordinatörü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı sayın Doç. Dr. Eyüp Artvinli tarafından verilmektedir. Bundan sonraki süreçte okul müdürlüklerimizin bu ve diğer uygulayacağımız projelere hassasiyetle katılım sağlamaları yönünde çalışmalar sürecektir. Bu kapsamda ilçemizde bulunan ortaöğretim okullarındaki idareci ve öğretmenlerimizin TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarına gereken önemi göstermeleri, her okulun proje ekiplerini güncelleyerek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirmeleri, okullarımızdan yukarıda sayılan branşlardan süresi içerisinde her birinden en az bir proje ile katılımın sağlanması yönünde çalışmalar başlatılmıştır. Öğrenciler başvurularını, TÜBİTAK´ın resmi internet sitesindeki online modül üzerinden doğrudan yapabileceklerdir. Bölgesel yarışmada başarılı olan projeler, Mayıs ayında Ankara´da düzenlenecek final yarışmasına katılmaya hak kazanacak” dedi.
ÖĞRENCİLERİMİZİ ARAŞTIRMAYA SEVK ETMEK
Projenin amacı hakkında bilgi veren Bilican, “İlçemizdeki ortaöğretim okullarında okuyan öğrencilerimizi araştırmaya sevk etmek, bilimsel amaçlı etkinliklere ilgiyi artırmak, öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmek amacıyla ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmaktır. Yarışma bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya, matematik, coğrafya, sosyoloji, psikoloji ve tarih alanlarında yapılacaktır. Yarışmaya, Türkiye ve KKTC´de öğrenim gören tüm ortaöğretim öğrencileri katılabilir. Yarışmaya her öğrenci yalnızca bir proje ile katılabilecek ve her proje en çok iki öğrenci tarafından hazırlanabilecektir. Bir projede bir öğretmen danışman olacaktır. Danışman istediği sayıda projeye danışmanlık yapabilecektir. Projede danışman olması zorunlu değildir. Yarışmaya gönderilecek projelerin 2016 yılı ‘Proje Yarışmaları Kitapçığında bulunan ‘Proje Rehberi´ne göre hazırlanacaktır. Proje başvuruları https://e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden 05-18 Ocak 2016 tarihleri arasında, öğrenci tarafından online olarak yapılacaktır. İki öğrenci tarafından hazırlanan projelerde, bir öğrenci sisteme giriş yapacak ve diğer öğrenci ile danışman bilgilerini de sisteme girecektir. Başvuru formu 22 Ocak 2016 tarihine kadar Bölge Koordinatörlüğü adresine gönderilecek veya elden teslim edilecektir. 12 bölgede finalist olarak belirlenen projelerin sahipleri, Final Yarışması için 2016 Mayıs ayında Ankara´ya davet edilecektir. Ankara´da düzenlenecek yarışma sergisinde projeler jürilerce tekrar değerlendirilecek ve değerlendirme sonucunda her dalda derece alan öğrenciye ve danışman öğretmenine para ödülü ve başarı belgesi verilecektir” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından Bilican, semineri veren TÜBİTAK Bölge Koordinatörü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Eyüp Artvinli´ye teşekkür plaketin takdim etti. Seminer sonunda, seminere katılan öğretmenlere katılım belgeleri verildi.

Son Güncelleme: 07.12.2015 18:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<