banner359

İnegöl'de riskli binanın yıkım çalışmaları başladı

09 Nisan 2020 Perşembe 18:33 2020-04-09 19:16:21
İnegöl'de riskli binanın yıkım çalışmaları başladı

Depreme dayanıksız olduğu tespit edilen 40 yıllık Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi erkek öğrenci pansiyonun yıkımına başlandı. Kontrollü bir şekilde yürütülen çalışma sırasında bina yan yatarken, yıkılan pansiyonun yerine okul yapılacağı öğrenildi. 

Bir öğrenci velisi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi erkek öğrenci pansiyonun depreme dayanıksız olduğunu belirterek, test yapılmasını istedi. 

Öğrenci velisinin yaptığı başvuru üzerine 70 öğrencinin kaldığı pansiyonda deprem testi yapıldı. Yapılan test sonucunda depreme dayanıksız olduğu ortaya çıkan pansiyon için yıkım kararı alındı. 

Uzun yıllar Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesinin pansiyonu olarak kullanılan ve son olarak Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesine tahsis edilen pansiyonun yıkımına başlandı. İhaleyi alan firma tarafından kontrollü bir şekilde yıkım başlarken, yıkım sırasında bina yan yattı. 

Kısa süreli panik yaşanırken, çevredeki binalarda yaşayan vatandaşlar deprem olduğunu zannederek kendilerini panikle dışarı attı. 40 yıllık olduğu tahmin edilen 5 katlı pansiyonun yerine lise binası yapılacağı bildirildi.

Son Güncelleme: 09.04.2020 19:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<