İnegöl'de SMA hastası 3 yaşındaki Eda için kermes düzenlediler

15 Ocak 2021 Cuma 17:48
İnegöl'de SMA hastası 3 yaşındaki Eda için kermes düzenlediler

SMA Tip 1 hastası 3 yaşındaki Eda Öz için 3 ay önce başlatılan yardım kampanyası sürüyor. Anne Hatice Öz (28), tedavi için yaklaşık 18 milyon liraya ihtiyaç duyulduğunu belirterek, şu ana kadar yaklaşık 1 Milyon TL’nin toplandığını duyurdu. Bu kampanya
İnegöl'de yaşayan Hatice Öz'ün 3 yıl önce dünyaya getirdiği kızı Eda'nın doğumundan sonra fiziksel hareketlerinde hızlı bir yavaşlama görüldü. Minik Eda, ayaklarını hareket ettiremeyen ve emekleyemeyen Eda, ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Minik Eda'ya, ‘gevşek bebek sendromu’ olarak bilinen ‘spinal musküler atrofi (SMA) tip 1’ hastalığı teşhisi konuldu. Aile yaptıkları araştırmada, Eda'nın, Macaristan’da uygulanan ve yüzde 95 başarı oranı sağlayan tedaviyle iyileşebileceğini öğrendi. Öz ailesi, 2 milyon 132 bin dolarlık (yaklaşık 18 milyon lira) tedavi masrafları için 3 ay önce kampanya başlatıldı.
Şuana kadar kampanyada yaklaşık 1 Milyon TL’nin toplandı. Paranın toplanması için çevrede gönülle olan kadınlar bir araya gelerek İnegöl Merkez Pazaryerinde kermes düzenlediler. Bugün ilki düzenlenen kermeste bulunan çeşitli ürünler, Pazar yerine gelen kadınlar tarafından satın alındı. Kermesin her Cuma günü aynı yerde gerçekleştirileceği öğrenildi.
LÜTFEN BİZLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN
Kermeste satış yapan Eda’nın annesi Hatice Öz, “Belediyemizin izniyle kızım için bir kermes düzenledik. İnegöl’den ve çeşitli illerden maddi ve manevi destekler aldık. Bizde bu desteklerle güzel bir kermes gerçekleştirdik. Her Cuma günü burada olacağız. İnegöl de ikamet eden vatandaşlarımızı bu kermese bekliyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Lütfen bizleri yalnız bırakmayın” dedi.
EDA’NIN SİZLERDE NEFESİNE NEFES OLUN
Eda’nın gönüllü ablası olan ve kermeste satış yapan Aleyna Özkaya(20) ise, “Benim gibi Eda’nın bir çok gönüllü ablası var. Eda’yı sosyal medyadan gördüm. Bugün Eda için kermes düzenliyoruz. Sonuna kadar da onun yanında olacağım. Eda’nın sizlerde nefesine nefes olun” dedi.

banner380

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<