banner359

İnegöl'de temizlikte farkındalık hareketi

03 Mayıs 2018 Perşembe 11:47 2018-05-03 17:00:12
İnegöl'de temizlikte farkındalık hareketi

İnegöl Belediyesi tarafından temizliğin farkınladığının sağlanması amacıyla ilginç bir projeye imza atıldı. Temizlik İşleri tarafından İnegöl’ün en yoğun caddesi olan Atatürk Bulvarı üzerine bir kamyon çöp döküldü.
Belediye Başkanı Alper Taban ve meclis üyeleri çöplerin yakının dan geçen vatandaşların tepkilerini gözlemlediler.
Temizliğe dikkat çekmek amacıyla yapılan proje ile alakalı açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün farklı bir çalışmanın altına imza atıyoruz. Böyle bir çalışma başka şehirlerde oldu mu bilmiyorum ama şehrimizde olmadığını biliyoruz. Atatürk Bulvarı üzerindeyiz ve arkamızda gördüğünüz bu çöp yığınıyla ilgili vatandaşlarımız dikkatli bir şekilde ne olduğunu meraklı gözlerle izleyip sorguluyor. Bugün burada kontrollü bir çalışma başlattık aslında. Temiz Şehir İnegöl, Marka Kent İnegöl gibi söylemleri dilde belki çokça yapıyoruz ama beraberinde bunun fiilen de gerçekleşmesini istiyoruz. Bu konuda kararlıyız. İnegöl’ümüz gerçekten güzel insanların yaşadığı bir şehir. Bunu hemen hemen her konuşmamızda ifade ediyoruz. Güzellikler şehri, hoşgörü şehri, huzur şehri diye ifade ediyorum. Aynı zamanda bu şehir temiz bir şehir olmak zorunda. Başka çaremiz yok. Bizler Müslümanız. Müslüman insan kirletmez, temiz tutar.” Dedi.
KENDİLERİNE YÖNELTMELERİNİ İSTEDİK
Taban konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bugün yapmış olduğumuz bu çalışmanın amacı da şehrimizde yaşayan tüm vatandaşlarımıza bu farkındalığı verebilmek. Tabi biz bu çalışmaları çevre komisyonumuzla beraber 1 yılı aşkın süredir yapıyoruz. Bugün burada dökülen çöpleri şehrin belirli noktalarında her gün ufak öbekler halinde görüyoruz ama bunları bir araya öbekleyerek niçin bu çöplerin atıldığını insanların sorgulamasını, merak etmesini, kirlendiğinde ne olur, kirletmezsek ne olur gibi soruları kendilerine yöneltmelerini istedik.”.
DEVAM ETMESİ KANAATİNDEYİZ
“İnegöl Belediyesi olarak bugüne kadar hep temizleme hususu üzerinde durduk. Ama çevre komisyonumuzla yaptığımız çalışmalar neticesinde asıl olanın temizlemekten önce kirletmemek olduğunu ve bundan sonraki çalışmalarımızın büyük çoğunluğunda kirletmemek üzerine kurgular hazırlamak, kirletmemek üzerine farkındalıklar oluşturmak olacak. Bu farkındalık çalışmaları sadece bir broşür dağıtmaktan, seminer, konferans yapmaktan ibaret olmayacak. Bu çalışmaların da belediye var olduğu sürece devam etmesi kanaatindeyiz.”
 

Son Güncelleme: 03.05.2018 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ADNAN SEVİM 2018-05-03 12:38:11

Adnan Sevim İNEGÖL BELEDİYESİ MÜKEMMEL BİR ŞEKİLDE CANLA BAŞLA TEMİZLİK KONUSUNDA CİDDİ ÇAŞIŞIYORLAR...ANCAK HALKIMIZIN BÜYÜK BÖLÜMÜ İNANILMAZ DERECEDE DUYARSIZLAR..ADETA KİRLETMEK İÇİN YARIŞIYORLAR ELİNE NE GEÇİRİRSE SOKAĞA ATIYOR..İNSANA HİÇ YAKIŞMIYOR....

<