banner359

İnegöl'de yetiştirildi!

19 Ağustos 2016 Cuma 22:11 2016-08-19 22:17:04
İnegöl'de yetiştirildi!
Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bahçesine deneme amaçlı ekilen çantalı cinsi patlıcan görenleri şaşırtıyor.

Normalde 400 gramken toplanan patlıcan, tazeliğini koruyarak bir kilo 700 gram oldu.

İNEGÖLLÜ ÇİFTÇİLERİMİZ İÇİN BİR AVANTAJ OLABİLİR

Çantalı cinsi patlıcanı deneme amaçlı kooperatifin bahçesine ektiğini ifade eden Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur, “Arazilerde yaptığımız denemler de menşei Bursa Tarım olan çantalı cinsi patlıcan, normalde 400-500 gramken toplanır ama biz onu deneme nedeniyle bir kilo 700 grama kadar büyütebildik. Yemek sanayilerinde kullanılmak istenirse, bu şekilde büyütülebilir. Tazeliğini koruyan bu ürün İnegöllü çiftçilerimiz için bir avantaj olabilir” dedi.

YÖREMİZE UYGUN BİBER CİNSLERİNİ ARIYORUZ

Deneme bahçesinde patlıcan haricinde birçok ürünü denediklerini belirten Uğur, “Acı biber çeşitleriyle ilgili araştırmalarımız var. Çünkü ihracatta bin tonun üzerinde acı biber kullanıyoruz. Onun için hem yöremize uygun hem çiftçiye ekonomik olarak katkı sağlayacak biber cinslerini arıyoruz. Bunların içerisinde özellikle verim ve kalite bizim için önemli. Bu denemeler neticesinde tohumları hibrit olmadığı için tohumda yetiştirme şansımız oluyor. Biber yetiştirildiğinde en azından 250 metre etrafında başka bir biber cinsi olmaması gerekiyor. Yoksa çiçeklenmeden dolayı tohumlar karışıyor. O nedenle çiftçi kendi ektiği yerden alırsa, daha verimli oluyor. Ekmesi için verdiğimiz çiftçilere bunu öğretiyoruz. Deneme yaptığımız çeşitlerden verim aldıklarımızı çiftçilerimize vererek önümüzdeki yıllarda ekimlerini yaptırıyoruz” şeklinde konuştu. 

Son Güncelleme: 19.08.2016 22:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<