banner359

İnegöl'de yılın ilk meclis toplantısı yapıldı

06 Ocak 2020 Pazartesi 16:14 2020-01-06 16:46:09
İnegöl'de yılın ilk meclis toplantısı yapıldı

İnegöl Belediyesi 2020 yılının ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alper Taban’ın yönettiği toplantıda 8 gündem 4 takrir olmak üzere 12 madde karara bağlandı.

Toplantı öncesi konuşan Başkan Alper Taban, “2020 yılının ilk toplantısını gerçekleştiriyoruz. Alacağımız kararların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İyi bir yıl geçmesi temennisiyle bu süreci başlatmış olacağız. Bütçe yönetimi noktasında güzel bir yıl kapattık. Gelirlerin giderlerin karşılama oranı yüzde 100.2 oldu. Türkiye genelindeki belediyeler arasında oldukça iyi noktadayız. Elimizdeki gelirlerin yatırıma nasıl dönüştürürüz noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Verilen emaneti en güzel şekilde vatandaşımıza hizmet olarak tekrar döndürmek istiyoruz.” Dedi.

İYİ Partili üyelerin, “Havaların soğumasıyla birlikte belediye ve hayvan severler desteğiyle ortak çalışma yapılması, hayvanların sağlığı ve beslenmesi konusunda çalışma yapılması için konunun Çevre komisyonuna iletilmesi.” Talebi meclise iletildi.
Başkan Taban, “Bakıma muhtaç olanların desteklenmesiyle alakalı ilgili birimlerimiz ve tüm ekiplerimiz, hayvan severlerimizin desteğiyle bu konuda çalışma yapıyoruz. İlgili komisyon bu konuda çalışma yapsın. Tekrar konu geldiğinde bir karar veririz.” Dedi.
BU KONUDA HAYVAN SEVGİSİNİ ARTIRMAMIZ LAZIM
Başkan Taban ise, “Taş ocağı ile alakalı resmi izinler alınmış. Gerekli uyarıları yaptık. Bende doğru bulmuyorum. Bu hayvanlar Allah’ın yarattığı canlılar. Bunlara sahip çıkmamız gerekiyor. Hiçbir şekilde onlara zarar veremeyiz. Onların tedavilerini yapıyoruz. Bu konuda hayvan sevgisini artırmamız lazım.” dedi.
Konu Çevre ve sağlık komisyonuna havale edildi.
DOĞU TÜRKİSTAN KARDEŞ ŞEHİR OLSUN
MHP üyeleri, Doğu Türkistan da bulunan herhangi bir şehrin kardeş şehir yapılmasını meclise önerge olarak sundular.
Değerlendirme yapan Başkan Taban, “Bu konuda Kültür Sanat Komisyonu gerekli çalışmayı yapsın, sonrasında burada değerlendirme yapabiliriz.” Dedi.
6 ARSA KAMULAŞTIRILDI
Gündemin 2 maddesinde yer alan Mahmudiye mahallesinde bulunan 6 yerin kamulaştırılması konusu görüşüldü. 625 Metrekare alanın 710 Bin TL’ye kamulaştırılması konusu oy birliği ile kabul edildi.
O PARKA NAİM İSMİ VERİLDİ
Gündemin 3. Maddesinde yer alan 12 sokağa isim verilmesi konusu görüşüldü. Akhisar mahallesindeki bir parka Naim Süleymanoğlu isminin verilmesi istendi. Madde oy birliği ile kabul edildi. Başkan Taban, “Parkımıza böyle bir ismin verilmesinde bir beis yoktur. Hayırlı olsun.” Dedi.
DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ
Gündemin 4. Maddesinde Denetim komisyonu seçimi yapıldı.
Komisyona; AK Parti üyeler Abdullah Akşeker,  Kemal Kaya ve Erdal Akkaya, MHP’den Mevlüt Akbay ile İYİ Partiden Regaip Korkmaz seçildi.
TARİHE SAYGI
Turgutalp köyü mahallesindeki Turgutalp türbesi ve çevresinde düzenleme yapılması konusu görüşüldü.
Konuyla alakalı açıklama yapan Başkan Taban, “Turgutalp türbemiz ve çevre düzenlemesiyle alakalı çalışma yürütüyoruz. Burada proje hazırlığımız var. Bunun desteğini valilikten almak istiyoruz. Mevcut alan 8 dönümdü 11 dönüme çıkardık çalışmalarımızı. Güzel bir noktaya getirmek istiyoruz. Son dönemdeki dizi ve sinemalarla çok daha bilinir hale gelen değerlerimizi, çok güzel bir şekilde insanlara gösterelim istiyoruz. İlave alanla birlikte otopark da olacak” dedi.
 

Son Güncelleme: 06.01.2020 16:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<