banner359

İnegöl'deki Kötü Kokunun Nedeni Belli Oldu

08 Ağustos 2017 Salı 09:38 2017-08-08 10:33:18
İnegöl'deki Kötü Kokunun Nedeni Belli Oldu

İnegöl´de son günlerde hissedilen pis kokunun kaynağı yapılan araştırmalar sonucunda belirlendi. İnegöl´ün genelinde zaman zaman hissedilen kokunun tarlalara atılan tavuk gübresinden kaynaklandığı belirlendi.

İnegöl´de son günlerde tüm şehri kaplayan kötü kokular, vatandaşın tepkisini çekiyor. Hafta sonu etkisini tüm İnegöl´de hissettiren pis koku, vatandaşlarda korku ve paniğe neden oldu. Ciddi anlamda hissedilen pis koku, ilçenin her yerine dağılırken, vatandaş kapı ve pencereleri kapatarak ağır kokudan korunmaya çalıştı.

TAVUK GÜBRESİ

Tüm İnegöl´ü rahatsız eden ağır kokunun kaynağı belli oldu. Vatandaşların yoğun şikâyeti üzerine yapılan çalışma sonucunda kokunun, tarlalara atılan tavuk gübresinden kaynaklandığı tespit edildi. Koku, İnegöl civarında hasadı yapılan tarlalarda hasat sonrası toprağın yeni döneme hazırlanması için yapılan gübreleme çalışmalarında kullanılan tavuk gübresinden kaynaklanıyor.

Bu işlem çiftçiler tarafından İnegöl´ün muhtelif bölgelerinde yapılıyor. Verimi ve kalitesi daha iyi olduğu için tavuk gübresi tercih ediliyor. Bunun yasal olarak bir engeli yok. Vatandaş tarım arazisinde bu gübreyi kullanabiliyor. Ancak gübre atım döneminin çok sıcak havalarda olması ve rüzgarın etkisiyle koku şehir merkezine kadar yayılıyor. Tarlaya atılan gübre kuruduktan sonra birkaç gün içerisinde kokunun kesileceği söyleniyor.

Son Güncelleme: 08.08.2017 10:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<