banner359

İnegöl'den Birlik Mesajı

16 Ağustos 2016 Salı 16:48 2016-08-16 16:56:29
İnegöl'den Birlik Mesajı

 Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 29. Uluslararası Kültür Sanat Festivali için İnegöl’e gelen 3 ülkenin halk dansları ekiplerinin temsilcilerini meclis salonunda ağırladı. Burada yapılan görüşmede Makedonya’dan gelen halk dansları ekibinin Başkanı Fadıl Zeneli, şartlar ne olursa olsun İnegöl’e gelmeye hazır olduklarını söyledi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 29. Uluslararası Kültür Sanat Festivali için İnegöl’de bulunan Azerbaycan, Makedonya ve İran halk dansları ekiplerinin temsilcileri ile Belediye Meclis Salonunda bir araya geldi. Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ve İnegöl Belediyesi Kültür Sanat Komisyonu üyelerinin de hazır bulunduğu buluşmada karşılıklı hediye takdimleri ve festivale ilişkin görüşmeler yapıldı.

“FEDAKARLIĞINIZDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Görüşmede davetlilere yönelik bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yurt dışından gelen ekiplerin festivale renk kattığını söyledi. Festivalin birlik beraberlik ve milli iradenin ortaya konduğu bir festival olduğuna vurgu yapan Başkan Aktaş, “Sizleri İnegöl’de ağırlamak bizim için büyük bir keyif. Festivalimize renk kattığınız ve dostluğumuzun pekişmesi adına yaptığınız bu fedakarlıktan dolayı tüm ekipteki arkadaşlara ve ülkenizdeki değerli yöneticilere çok teşekkür etmek istiyorum. Arkadaşlar bu festival birlik beraberlik ve milli iradenin ortaya konduğu bir festival. Bu festival her yıl yapılan, 29 yıldır tekrar edilen, birkaç yılında sadece değişik olaylar nedeniyle atlanılmış ama her seferinde tekrar edilen bir festival. Aslında biz her yıl 10-12 ülkeyi ağırlıyorduk. Ama bu yıl çok teşekkür ederim sizlere, bu 3 ülke; Azerbaycan, İran ve Makedonya biz her şeye rağmen festivale geleceğiz dedi. Öncelikle bu cesaretinizden dolayı kutluyorum” dedi.

“TÜRKİYE BARIŞIN VE HUZURUN ÜLKESİDİR”
Türkiye’nin barışın ve huzurun ülkesi olduğunun da altını çizen Aktaş, “Bizim ülkemiz barışın ve huzurun ülkesidir. Bizim ülkemiz misafirperver bir ülkedir. Bizim şehrimiz de gelen misafirini baş tacı etmesini bilir. Eksiklerimiz ve aksaklıklarımız olabilir lütfen kusurumuza bakmayın. Ama sizler bize Cenabı Allah’ın emanetisiniz. Nihayetinde sizi burada en iyi şekilde ağırlamak ve süre dolunca uğurlamakta bizim görevimiz. Yoğun bir katılım olmadı, ama sizleri daha fazla ve yakından izlem imkanımız olacak. İnşallah dün akşamki aradan sonra bu akşam yine birlikteyiz. Akabinde Çarşamba akşamı da final gecemizi yapacağız. En muhteşem gösterinizi de o akşam izleyeceğiz” diye konuştu.

ALTIN MOBİLYA HALK DANSLARI BİRLİK VE BERABERLİK GÖSTERİSİ
Aktaş, her yıl yapılan Altın Mobilya Halk Dansları Yarışmasının da bu yıl formatının değiştiğini ifade ederek şöyle devam etti: “Biz final gecesinde Altın Mobilya Halk Dansları yarışması yapıyorduk. Ama 3 ülke olduğu için bu yarışmayı yapamayacağız. Size bir miktar para ödülümüz de olacak. Bir yarış havasından ziyade, bir yarış kalitesinde ancak dostluk havasında geçmesini istiyoruz. Bunun adına Altın Mobilya Halk Dansları yarışması değil Altın Mobilya Halk Dansları Birlik ve Beraberlik Gösterisi diyeceğiz. İnşallah dostluğumuzu, arkadaşlığımızı ve kardeşliğimizi tekrar pekiştirmiş olacağız. Nihayetinde bu ülkeler çok uzak olduğumuz ülkeler değil. Azerbaycan ile çok derin bir dostluğumuz var. İki devlet bir millet mesafesinde değerlendirilen iki kardeş ülke. Makedonya da her ne kadar sınır komşuluğumuz olmasa da İnegöl’ümüzde de Türkiye’mizde de Makedonya göçmeni birçok halklar olduğu, burada da Arnavutların varlığı düşünülürse iki ülkenin bağlarının ne kadar önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Ayrıca Makedonya’da kısa bir süre önce bir sel felaketi oldu. Gerek Bursa Büyükşehir gerekse de bizler burayla alakalı yarım için seferberlik başlattık. İnşallah oranın yaralarını sarmaya çalışacağız.”

“SİZİN ACINIZ BİZİM ACIMIZ”
Aktaş’ın ardından yurt dışından gelen ekiplerin temsilcileri de görüşlerini belirten açıklamalarda bulundu. Azerbaycan ekip Başkanı Sema Sadıkova, Türkiye’de yaşanan darbe girişiminin kendilerini çok üzdüğünü ifade ederek, “Biz çok festivale katıldık. Türkiye’yi karış karış dolaştık. Bu festivale de ilk kez geldik. Ama çok üzüldük bu olaylardan dolayı. Zaten biz bir millet iki devletiz. Sizin acınız bizim acımız. Çok üzüldük. Biz de Azerbaycan’da yas ilan ettik ve acınızı bölüştük. Ama burada şuandaki durum bizi gururlandırdı. İnegöl çok güzel bir şehir. Bizi çok güzel karşıladılar. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

ÜLKEMİZDE ÇOK ZORLUK ÇEKİYORUZ
İran Tebriz Ekip Başkanı Laya Bahocb ise İnegöl’e ilk defa geldiklerini hatırlatarak “Çok beğendik. Biz ülkemizde çok zor durumda provalar yapıyoruz. Zor durumda buralara katılıyoruz. Çok teşekkür ederim Türk kardeşlerime karşı. Türkiye’de tüm şehirlerde bize çok yakın davranıyorlar. Ülkemizde dansları hep evlerimizde öğreniyoruz. Okullarımızda ana dilimizi yazmak yok. Kendi çocuklarımıza hep evlerde bunları öğretiyoruz. Çok sağ olsun sizler iyi ki varsınız” diye konuştu.

ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN GELMEYE HAZIRIZ
Son olarak Makedonya Ekip Başkanı Fadıl Zeneli bir konuşma yaptı. Makedonya’dan geldiklerini belirten Zeneli, “Arnavut folklorunu en iyi şekilde temsil eden en eski dernek olan Emin Duraku 65 yıllık bir dernek olarak 2’nci kez İnegöl’ümüze geliyoruz. İnegöl ile ilgili düşüncelerimizi hiçbir zaman ifade edemedik, edemeyiz. Çünkü İnegöl halkı bizlere yaptığı saygıdan dolayı her yer bize İnegöl’ü gösteriyor. O yüzden en eski dernek olarak dünyanın her yerinde İnegöl’ün misafirperverliğini yayıyoruz. Ve şartlar ne olursa olsun her zaman bizler İnegöl festivaline gelmeye hazırız” şeklinde konuştu.

DUALARIMIZ HER ZAMAN TÜRKİYE İLE
15 Temmuz darbe girişimine ilişkin de konuşan Fadıl Zeneli, “Bu darbe olaylarına da Allah’a çok şükür son verdik. Birkaç ufak tefek yarayla atlattık. Allah bir daha böyle şeyler tattırmasın. Tüm Arnavut milletinden ve Makedonya’da yaşayan tüm Müslüman halkın geçmiş olsun dileklerini iletmek istiyorum. Başkanımızı az önce dinledik. Gerçekten birlik ve beraberlik konusunda bizler de her zaman varız. Fazla bir şey yapmamız mümkün değil belki ama dualarımız her zaman Türkiye’yledir. Ve Türkiye halkıyla tüm yaraları sarmaya hazırız. Bu yıl tertip edilen festivalin ve bu kararın çok ağır olduğunu biliyorum ama tekrar böyle bir festival hazırlandığı için tebrik ediyorum. Biz Arnavutlarda şöyle bir söz var; Müslümanlar her zaman kendilerini temsil etmek için en ağır zamanlarda bulunurlar. Biz de dernek olarak aldığımız kararla bu zor dakikalardan sonra sizlerin yanındayız” açıklamalarında bulundu.

MÜZE ZİYARETİ YAPILDI
Konuşmaların ardından Başkan Aktaş ekip temsilcilerine kendileri için hazırlanan hediyeleri sunarken, 3 ülkeyi temsil eden ekip başkanları da Aktaş’a ülkelerinden getirdikleri hediyeleri takdim ettiler. Azerbaycan, İran ve Makedonya’dan gelen ekipler meclis salonundaki görüşmenin ardından İnegöl’ü ve İnegöl tarihini daha yakından tanımaları amacıyla Kent Müzesi ve Mobilya Müzesine götürülerek iki müze gruplar halinde yurt dışından gelen misafirlere gezdirildi.

Son Güncelleme: 16.08.2016 16:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<