banner359

İnegöl'den Sur'a yardımeli

07 Nisan 2016 Perşembe 13:51 2016-04-07 14:00:26
İnegöl'den Sur'a yardımeli

Törer örgütüne yönelik operasyonlarının sürdüğü Diyarbak’ın Sur ilçesinde, terörden dolayı mağdur olan ailelere İnegöl’deki Saloni firması tarafından mobilya gönderildi. 100 aile için hazırlanan mobilyaların yüklendiği 4 Tır yolcu edildi.

100 AİLEYİ MOBİLYA YARDIMI
Fabrikanın önünde düzenlenen törende konuşan Saloni Mobilya Firması Sahibi Haluk Özbek, “Maalesef doğuda yaşadığımız terör problemimiz var. İnşallah yakın gelecekte de devletimizin ve oradaki halkların işbirliği ile inşallah çok yakın gelecekte bunun çözüleceğine gönülden inanıyoruz. Sur’daki vatandaşlarımızın yaşadığı bir takım sorunlar var. Evleri, ev eşyaları ciddi tahrip olmuş durumda. Sağolsun devletimiz orada ev problemini en kısa sürede hallederek onları ev sahibi yapacak. Bizlerde sanayiciler olarak oradaki vatandaşlarımızı, hem de teröre destek vermedikleri için, aynı zamanda Türk halkının paylaşma ruhunu birkez daha ispat etmemiz için, oradaki vatandaşlarımıza mobilya anlamında destek vermek istedik. Bu çağrıyı bütün ev eşyası üreten sanayicilerimize yapıyoruz. 100 aileye mobilya yardımı yapmak istedik. İnsanların evleri yıkılmış durumda. Kiralık evlere geçiyorlar ama ev eşyaları yok maalesef. Oradaki vatandaşlar maalesef çöplerden eşya ayıklıyorlar. Bu çok dramatik bir durum. Türkiye’nin zenginleri, sanayicilerimizin gücü oradaki halkı çok rahat kucaklamaya müsaittir. Kardeşiz, arkadaşız” dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, “Bu gün gerçekten çok önemli bir başlangıcın arifesindeyiz. Ülkemizin belirli bir bölümünde yaşanan bazı olumsuzluklar, hiç kimsenin tasvip etmediği olaylar yaşanıyor. Bunlardan bizde olumsuz manada etkileniyoruz ama tabiki birlik ve beraberlik içiresinde olmak gerekiyor. Orada yaşanan terör faaliyetlerinden sonra, yaşanan tüm olumsuzlukların bertarafı ile ilgili toplanmış bulunuyoruz. Hükümetimiz, oradaki vatandaşlarımızın evlerinin yeniden yapılması ile alakalı çalışmalar başlamış durumda. Bu evlerin içlerinin doldurulması noktasındaki çalışmalarında muhakkak suretle devletimiz eliyle yapılacağını biliyoruz ama bunun yanında desteğe de ihtiyacın olduğunu biliyoruz. Saloni mobilya firması sahibimiz  bu konuda duyarlı olması, bu duruşu takdire şayan bir duruştur. Bizim ecdadımız da geçmişte bunu defaatle uygulamıştır. Oradaki yaraların sarılması adına bu gün buradayız. Bu desteği başlatan firmamızı tebrik ediyoruz. Gayretlerini önemsiyorum, bunun çığ gibi büyüyeceğini de biliyorum. biz hayırsever bir toplumuz. Her zaman mazlumun yanındayız.” Dedi.
Konuşmaların ardından mobilya dolu 4 tır Sur’a uğurlandı.

Son Güncelleme: 07.04.2016 14:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<