banner359

İnegöl'e 950 Yeni Üniversiteli Gelecek

04 Ağustos 2015 Salı 11:14 2015-08-04 11:14:53
İnegöl'e 950 Yeni Üniversiteli Gelecek

 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sonuçlarına göre, bir programa kayıt hakkı kazananlar için üniversitelere kayıtlar başladı. Kayıtlar, 7 Ağustos Cuma gününe kadar devam edecek.

2015-ÖSYS sonuçlarıyla bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adaylar, bu yıl devlete ait üniversitelere isterlerse e-Devlet kapısı üzerinden de 5 Ağustos Çarşamba´ya kadar kayıt yaptırabilecek. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler ise bugünden itibaren 7 Ağustos´a kadar yerleştiği yükseköğretim kurumuna şahsen başvurarak kayıt olabilecek. Posta ile kayıt yapılmayacak. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmeyecek ve belgeler eksik ise kayıt alınmayacak. Süresi içinde şahsen kayıt veya e-kayıt yaptırmayan ya da işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecek. Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilecek. Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapabilecek.

Kayıt için gerekli belgeler şöyle: Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi. Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge. 12 adet 4,5 cmx6 cm boyutunda fotoğraf. Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesiyle ilgili belge. Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri.

İNEGÖL´E 952 YENİ ÖĞRENCİ GELECEK

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi (İNİF) ile İnegöl Meslek Yüksekokulunu (İMYO) kazanan öğrenciler ise dün itibariyle kayıtlarını yaptırmaya başladı. 172 öğrenci İnegöl İşletme Fakültesine, 780 öğrencinin ise İnegöl Meslek Yüksekokuluna kayıt yaptıracağı belirtildi. Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi İşletme bölümüne 62, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret bölümüne 62 öğrenci geliyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nden bir öğrenci Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret bölümüne geliyor. Toplamda 172 öğrenci bu yıl fakülteye gelecek. Yabancı öğrencilerden de 38 müracaat oldu. 15 yabancı öğrenci alınacak.

İMYO´YA 780 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRACAK

İnegöl Meslek Yüksekokulunda kayıt işlemlerinin en hızlı şekilde yapılarak 5 dakika içerisinde hem öğrencilerin hem de ailelerin beklememeleri için Yüksekokul yönetimi tarafından kayıtlar, seminer salonunda oluşturulacak olan kayıt bölümünde yapılıyor. İnegöl Meslek Yüksekokuluna, Mobilya ve Dekorasyon bölümü 1. öğretime 50, 2. Öğretime 50, Çocuk Gelişimi bölümü 1. öğretime 50, 2. öğretime 50, İşletme Yönetimi bölümü 1. öğretime 50, 2. öğretime 50, Makine bölümü 1. öğretime 40, 2. öğretime 40, Dış Ticaret bölümü 1. öğretim 40, 2. öğretim 40, Pazarlama bölümü 1. öğretim 40, İnşaat bölümü 2. öğretime 40, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü 1. öğretim 40, 2. öğretim 40, Elektrik Bölümü 1. öğretim 40, 2. öğretim 40 ve Tekstil Teknolojisi bölümü 1. öğretim 40, ikinci öğretim 36 olmak üzere toplam 780 öğrenci kayıt yaptıracak.

Son Güncelleme: 04.08.2015 11:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<