banner359

İnegöl'e Mobilya Lisesi

21 Aralık 2016 Çarşamba 11:29 2016-12-21 11:31:43
İnegöl'e Mobilya Lisesi

 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni başlatılan uygulama kapsamında, Türkiye genelinde 28 tane Tematik Lise açılıyor.

İlki Antalya´da açılan Tematik Lisenin ikincisi İnegöl´de “Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Hacı Sevim Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” olarak açılacak. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında hizmete girecek olan Lisede okuyan öğrencilere firmalarla yapılacak protokolle mezun olduklarında iş garantisi verilecek.

Önceki akşam Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsünde düzenlenen toplantıda, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Hacı Sevim Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hakkında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS), Mobilyacılar Odası ile İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) yetkililerine bilgiler verildi.

SADECE MOBİLYA OLACAK

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru, İnegöl´ün bir mobilya kenti olduğunu belirterek, “Dolayısıyla Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde ve Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde mobilya bölümleri var. Bakanlığımızın yeni bir çalışması var. Geçen hafta itibariyle Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürümüz Bursa´ya geldi. Bir dizi toplantılar yaptı. Yapılan toplantılar neticesinde Türkiye genelinde 28 tane Tematik Lise açılacak. Tematik Lise, bünyesinde sadece bir bölüm olacak. İhtisaslaşmış lise deniliyor. İlki Antalya´da açıldı. İkincisi ise Bursa´da açılıyor. Bursa´da açılacak okula da İnegöl olarak bizler sahip çıktık. MÜSİAD, İMOS, Mobilyacılar Odası ve İTSO´nun desteğiyle İnegöl´de Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Hacı Sevim Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açıyoruz. Bu okulumuzda sadece mobilya olacak. Yeni bir lise. Bununla ilgili şuanda firmalarla protokol imzalıyoruz. Okulumuzun ismini Bakanlığa ilettik” dedi.

MOBİLYA ALANINDA İHTİSASLAŞMIŞ BİR OKUL OLACAK

Firmalarla ilgili yapılacak protokolle ilgili de bilgi veren Doğru, “Okulun atölyelerini, laboratuvarlarını firmalar kuracak. Lisede okuyan öğrencilerin stajını bu firmalar kabul edecek ve öğrenciler mezun olduğunda istihdam garantisi verecek. Protokol imzalayan firmalar bunların garantisini verecek. Eğitimi bizler vereceğiz, stajı ve işi firmalar veriyor. Şuanda firmalarla protokol imzalama sürecine girdik. Henüz okulun yönetimi belli değil. Hacı Sevim Yıldız Kampüsünde Sosyal Bilimler Lisesinin boşalttığı binayı Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Hacı Sevim Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine tahsis edildi. Mevcut atölye ve laboratuvarları bu okula bağlayacağız. İnegöl bu okulu sahiplendi. İnegöl´ümüz için ideal bir okul olacak. Mobilya alanında ihtisaslaşmış bir okul olacak. Bundan sonraki süreçte bütün mobilya firmalarıyla protokol yapmaya açığız. Öğrenci kontenjanı tamamen firmalardan gelen talep doğrultusunda belirlenecek. 2017 Eylül ayında ilk öğrencilerimizle birlikte lisemizi eğitime açacağız” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 21.12.2016 11:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<