İnegöl futbol şölenine ev sahipliği yaptı

23 Ekim 2021 Cumartesi 16:58
İnegöl futbol şölenine ev sahipliği yaptı

İnegöl Belediyesi ile İnegölspor işbirliğinde bu yıl ilk kez düzenlenen ve İnegölspor’un kurucu Başkanı Hasan Bilge’nin adı verilen U10 Futbol Turnuvası bugün gerçekleştirildi. İnegölspor ile birlikte; Altınordu, Alanyaspor, Kafkasspor, Arabayatağıspor, Kütahyaspor, Balıkesirspor ve Bursa Kültürspor’un mücadele ettiği turnuva adeta bir futbol şöleni havasında yapıldı.

İnegöl Belediyesi, İnegölspor işbirliğinde bu yıl ilk kez u10 Futbol Turnuvası düzenledi. Her yıl şehre değer katmış birinin adını taşıması planlanan turnuvaya ilk yılında İnegölspor’un Kurucu Başkanı Hasan Bilge’nin adı verildi. Altyapı adına önemli başarılar elde etmiş kulüplerin yer aldığı turnuvada hem altyapılara dikkat çekmek hem de resmi müsabakası olmayan küçük yaş gruplarına müsabaka heyecanı yaşatmak adına gerçekleştirilen turnuva bugün yapıldı.

TÜM TAKIMLAR ŞAMPİYON

banner380

İnegölspor ile birlikte; Altınordu, Alanyaspor, Kafkasspor, Arabayatağıspor, Kütahyaspor, Balıkesirspor ve Bursa Kültürspor’un mücadele ettiği turnuva Orhaniye Semt Sahasında sabah 09.30’da başladı. 8 takım, gün boyu 7 karşılaşma oynadı. Turnuvada tüm takımlara şampiyonluk kupası takdim edildi.

12.30’da turnuva için seremoni düzenlendi. Burada kısa bir selamlama konuşması yapan İnegölspor Başkanı Kani Ademoğlu, “Bu turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen İnegöl Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Ayrıca bu sahayı bizlere tahsis eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a da teşekkür ediyorum. Turnuvamıza katılan tüm takımlara davetimizi kırmadıkları için teşekkür ediyorum. Bugünün kaybedeni yok. Tüm takımlarımız şampiyon” dedi.

TÜRK FUTBOLUNUN GÜÇLENMESİ ALTYAPIYA VERİLEN ÖNEMLE OLACAK

Adına turnuvanın düzenlendiği İnegölspor Kurucu Başkanı Hasan Bilge ise “Böyle anlamlı bir turnuvaya benim adımı layık gördükleri için Belediye Başkanımıza ve İnegölspor Başkan ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Kulüplerimizin ve Türk futbolunun güçlenebilmesinin altyapılara verecekleri önemle olacağını uzun yıllardır öne sürüyordum. İnegölspor’umuz da Türk futboluna milli takımlar düzeyinde onlarca önemli değer armağan etmiştir. Ben turnuvaya katılan kulüplerimize teşekkür ediyorum. Konuşmamı özellikle çocuklarımız ithafen Atatürk’ün şu veciz sözleriyle bitirmek istiyorum, ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ sizlerin de bu düsturu hayatınızın her alanında ilke edinmenizi dilerim” dedi.

153 SPORCU MÜCADELE ETTİ

Konuşmalar sonrası takımlara katılım belgesi, madalya ve kupaları takdim edildi. Belediye Başkanı Alper Taban da maçlar oynanırken turnuvanın oynandığı sahaya gelerek sporcu ve kulüp temsilcileriyle buluştu. Burada kısa bir açıklama yapan Başkan Alper Taban, şehrimizin değeri İnegölspor’umuz işbirliğinde bu yıl ilk kez futbol şöleni havasında bir turnuva düzenledik. U10 takımlarının mücadele ettiği turnuvaya özellikle ülkemizin altyapıda marka olmuş kulüplerini de davet ettik. Bizleri kırmayarak bugün burada olan tüm takımlarımıza teşekkür ediyorum. Amacımız altyapının önemine vurgu yapmak ve aynı zamanda lig usulü karşılaşmaları olmayan alt yaş gruplarına müsabaka heyecanını yaşatmaktı. Küçük yaştaki sporcularımızla bunu bir şenlik havasında yapmak istedik. Turnuvanın ilk yılında da bu anlamlı organizasyona değer katacak bir isim olsun istedik. Bu nedenle İnegölspor’umuzun Kurucu Başkanı Hasan Bilge’nin adıyla ilk turnuvayı gerçekleştiriyoruz. Her yıl farklı bir ismi onure ederek, gelecek yıllarda şehrimize değer katmış farklı isimler adına turnuvamızı düzenleyeceğiz. Çok renkli ve kaliteli bir organizasyon ortaya çıktı. Bugün burada toplamda 153 sporcumuz müsabakalarda mücadele ediyor. Burada amacımız sporcularımıza müsabaka ruhunu yaşatırken, aynı zamanda onların gelişimine katkı sunmak. Bu nedenle turnuva sonucunda bir şampiyon olmayacak, 8 takımın tamamı bizim gönüllerimizin şampiyonu. Çocuklarımızın hepsi şampiyon sayılacak” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<