banner359

İnegöl HEM'den Kurban Kesim Kursu

29 Ağustos 2016 Pazartesi 16:38 2016-08-29 16:43:04
İnegöl HEM'den Kurban Kesim Kursu

 12 Eylül 2016 Pazartesi gününden itibaren idrak edeceğimiz Kurban Bayramında, kurban kesiminin sağlıklı ve dini vecibelere uygun şekilde yapılmasını sağlamak için İnegöl Halk Eğitim Merkezi, Müftülük, İnegöl Belediyesi ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde “Küçükbaş ve büyükbaş Kurban Kesim Kursu” düzenlenecektir.

         Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, “Önümüzdeki hafta 12 Eylül´de kutlayacağımız Kurban Bayramı ile ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. İnegöl Belediyesi, İlçe Müftülüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz tarafından ortaklaşa olarak Kurban Kesim Kursu düzenliyoruz. 6 Eylül Salı günü İlçe Müftülüğü Konferans Salonu´nda saat 19.00´da önce teorik olarak kurban ile ilgili bilgiler vereceğiz. 7 Eylül Çarşamba günü de kurban kesimi ile ilgili uygulamalı eğitimlerimiz olacak. aynı gün saat 11.00´de de belge törenimiz olacak. Uygulama eğitimlerimize katılmak isteyenler de 8-9 Eylüle kadar kesim olduğu müddetçe kursa devam edebilecekler. ” dedi.
          HEM Müdürü Burhanettin Özdemir, “Eğitim komisyonu; dini yönden kurban kesiminin önemi, kurban kesimi öncesi ve sonrasında yapılacaklar, etlerin korunması, çevre temizliği ve güvenliği ile ilgili verilmesi gereken bütün bilgileri vermiş olacak. 7 eylül Çarşamba günü de uygulamalı eğitimin sonunda vatandaşlarımıza kurs ile ilgili her türlü bilgi verilmiş olacak. Bu kursun özellikle kurbanını kendi kesmek isteyen vatandaşlarımızın bilinçli kesim yapmaları açısından önemli olduğunu düşünüyorum. 6 Eylül 2016 Salı gününe kadar bize müracaatlarını yapabilirler. Şimdiden önümüzdeki Kurban Bayramı´nın tüm İslam âlemine ve memleketimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu

Son Güncelleme: 29.08.2016 16:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<