banner359

İnegöl İHH Sudan'da

10 Haziran 2017 Cumartesi 15:23 2017-06-10 15:25:33
İnegöl İHH Sudan'da

 İnegöl İnsani Yardım Derneği (İHH), Tayland´ın patani bölgesinden sonra şimdi de Sudan´da İnegöl halkının vermiş olduğu bağışlarla iftar sofralarını kurup, gıda erzak ve kumanya dağıtıyor.

negöl İHH Başkanı İlhan Tatlı, İHH´nın 25 senedir Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını, savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştırdığını, bu yıl yine yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürerek toplamda yaklaşık 5 milyon kişiyi sevindirmeyi hedeflediğini söyledi.

“SİZİ BEKLİYORLAR”

Tatlı, “Ramazan´da ‘Sizi Bekliyorlar´ sloganı ile beş kıtaya uzun yolculuklar yapan İHH ekipleri, ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, mültecilerin, yetim ailelerinin kapılarını çalarak, Ramazanın bereketini uzak iklimlere taşıyor. İnegöl İHH olarak ise Afrika´da 10 bin adet iftar veriyoruz. İHH, bu Ramazan ayında, dünyada 104 ülke ve bölgede, Türkiye´de 81 ilde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırıyor. 27 ülkedeki 130 bin kişi hayırseverlerin fitre, fidye ve zekât bağışlarından faydalanacak. 85 TL olarak belirlenen kumanya paketleri, yurt içinde ve yurt dışında toplamda 300 bin adet olarak 2 buçuk milyon ihtiyaç sahibine ulaşacak. Kolilerin içerisinde gıda, temizlik, tekstil, çocuklara özel çikolata, oyuncak ve bayramlık elbise bulunuyor. Yurt içinde ve yurt dışında hazırlanan ve hazırlanacak olan iftar sofralarını düzenliyor. Kişi başı 10 TL verilerek katkıda bulunabilecek. İftar sofralarına 2 milyondan fazla kişi oturacak. Dünyanın farklı yerlerinde zulüm gören, mağdur olan, dara düşen Müslümanlar için zekâtlarınızı, fıtır sadakalarınızı, kumanyalarınızı iyilik kervanımıza katabilir ve Ramazan boyunca gerçekleştireceğimiz kampanyalarımıza destek olabilirsiniz´´ dedi. 

Son Güncelleme: 10.06.2017 15:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<