banner359

İnegöl il olmalı

22 Haziran 2018 Cuma 10:39
İnegöl il olmalı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa 2. Bölge Milletvekili Adayı Hayati Bedir ve beraberindeki heyet İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nı (İTSO) ziyaret etti.

MHP İlçe Başkanı Aytekin Torun ve parti üyelerinin de katıldığı ziyarette MHP Bursa Milletvekili Adayı Hayati Bedir’i, İTSO Başkanı Yavuz Uğurda, Meclis Başkanı Mahmut Demirtaş ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

İNEGÖL TÜRKİYE’NİN YILDIZIDIR

Ziyarette konuşan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Öncelikle bu seçim sürecinde, yapmış olduğunuz programlarda ve çalışmalarda kolaylıklar diliyoruz. Ülkemiz 24 Haziran Pazar günü yeni bir seçim sürecini de tamamlamış olacak. Bu süreçte tabi ki siyasi partiler, ülkemizin, ilçemizin önemli kuruluşlarıdır. Devletimize, milletimize hizmet etme noktasında, plan ve proje koyar ve seçim sürecinde halkımıza anlatma şekli ile programlar düzenleyen partilerimiz Ticaret ve Sanayi Odamızı ziyaret ettiler. Ben öncelikle ziyaretleri için MHP heyetimize teşekkür ediyorum. İnşallah seçimler sağlık ve sıhhatli şekilde tamamlanır diye ümit ediyorum. Şuana kadar birkaç kötü olay haricinde Allah’a şükür bir sıkıntı yaşanmadı. Seçim sürecinin de aynı şekilde tamamlanmasını rabbimden niyaz ediyorum. Tabi ki siyasi partiler bir memleket, millet sevdasına kurulan, hizmet etmek amacı ile kurulan ve çalışan partilerimizin her biri ülkemize hizmet etmek için yola çıkmıştır. Bunlardan birisi de MHP’dir. Bu bağlamda özellikle İnegöl şehrimizde yapılacak olan seçimin ve seçilecek olan milletvekillerimizin, başta şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnegöl ekonomik ve sosyal yapı itibari ile birçok şehirden büyük bir ilçedir. 1.2 milyar dolar ekonomik güce sahip, 900 milyon dolar ihracat yapma kapasitesine sahip ve bunu da çoğaltarak, yükselterek devam eden bir şehir. 300 milyon dolar ithalat yapan şehrimiz, 610 milyar dolar ticari fazla veren konumdadır ki Türkiye’nin de bu noktada yıldızıdır. Türkiye ekonomisinde ilk 20’ye giren ekonomidir ve az önce dediğim gibi birçok şehirden büyüktür. Bu noktadan sonra bizimde İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak şimdiye kadar olduğu gibi şimdiden sonrada bir çok projemiz, programımız şehrimizin ekonomik yapısı büyüsün diye ortaya koyacağız. Bu bağlamda hem siyasi partiler ile birlikte hem STK’lar ile birlikte şehrimize hizmet etmeye devam ederiz diye ümit ediyorum” dedi.

İNEGÖL İL OLMALI

MHP Bursa Milletvekili adayı Hayati Bedir ise, “Seçim sürecinde sahadayız. Bu vesile ile toplumumuzun her ferdine ulaşmaya çalışıyoruz. Tabi bunların içerisinde en önemlisi odalarımız ve STK’larımız. Bu noktada da İTSO çok önemli. Bu vesile ile bizler sizleri ziyaret ettik. Çalışmalarınızı çok yakından takip ediyoruz. Sayın başkanımızın ve yönetiminin çalışmalarını takdirle takip ediyoruz. Evet İnegöl Türkiye’de çok önemli ilçelerden biri. Ciddi derecede sanayisi olan, ihracat rakamları olan bir şehir. Bizde vesile ile siyaset yoluna çıktık. Nasip olursa bizler de şehrimize hizmet etmek için aday olduk. Nasip olurda buradan oraya gidersek bizlere sizler ile bir araya gelerek, fikirlerinizden faydalanıp şehrimiz ile ilgili neler yapılabilir noktasında çalışma yapmak isteriz. Tabi ki İnegöl 600 milyon dolar dış ticaret fazlasına sahip. Takdire şayan bir durum ve memleketimiz için göz dolduran bir durum. Biz şuna inanıyoruz; İnegöl nüfusu ve ekonomisi itibari ile 52 vilayetten büyük bir şehrimiz. Memleketin ekonomik olarak yükünü çeken bir şehrimiz. Bugün mobilya ekonominin lokomotifi. Onun haricinde 2 OSB’miz var. İnegöl’ün sadece mobilya ile değil diğer üretim araçları ile de ilgilenebileceğini düşünüyoruz ve şunu belirtiyoruz; bugün mobilya yapan eller savunma sanayide de yer alabilir. Şehrimizin önünde bu noktada bazı engeller var. Bu noktadan biri şehrimizin ilçe olması. Tam ortada kalması. İl olmak ile ilgili diğer siyasi partilerinde fikirleri var. Bizler MHP olarak bununla ilgili daha öncede çalışma yaptık ve hep dile getirdik. Yapacağımız çalışmalarda ki en önemli öncelik, İnegöl’ün bağımsızlığını kazanması, il mührünü ele alması. Biz inanıyoruz ki İnegöl il olduğu takdire, bugün 900 milyon dolar olan ihracatın 3-4 milyar dolara ulaşacağıdır. İnegöl’ün diğer sanayi alanlarına da çok rahat bir şekilde açılacağına inanıyoruz. Bugün sanayi olarak OSB’lerimiz mevcut ama İnegöl ilçe olması hesabıyla birçok nimetlerden faydalanamıyor. Her şeyin çok güzelini yapıyorsunuz ama siz hep burada kalın deniliyor. Bu ekonomik olarak ta, ticari olarak ta siyaseten de hep birlikte görüyoruz. İl olma durumu tüm vatandaşlarımızın, oda ve STK’larımızın beklentisidir. Bu noktada MHP’nin 18 Mart’ta gerçekleştirdiği kongresinde sayın Genel Başkanımızın bir söylemi vardı; Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 il, bin ilçe. Bizde bu söylemi alıp İnegöl’e geldik. Bizler inanıyoruz ki 24 Haziran’dan sonra milletimizin aklı ile gerçekleşecek seçimlerde il olma imkânından faydalanacağına inanıyoruz. Biz burada doğduk burada büyüdük. Milletvekili adayı olmamız hesabıyla 11 ilçeden sorumluyuz ama İnegöl bizim için baba ocağı” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<