banner359

İnegöl iş dünyasından teröre ortak tepki

02 Ocak 2017 Pazartesi 15:05 2017-01-02 15:08:41
İnegöl iş dünyasından teröre ortak tepki

Yılbaşı gecesi İstanbul Ortaköy’deki bir eğlence merkezinde yaşanan ve 39 kişinin hayatını kaybettiği hain terör saldırısına tepkiler çığ gibi büyüyor.
İnegöl iş dünyasının temsilcileri hain terör saldırısını kınadılar.
Esnaf Oda Başkanları, iş dünyası dernek başkanlarının ortak basın toplantısında konuşan İTSO Başkanı Metin Anıl, “Bu cinayetler, insanlık suçudur, vahşettir”.
İTSO toplantı salonunda düzenlenen toplantı da İnegöl’deki tüm iş dünyası adına açıklama yapan İTSO Başkanı Metin Anıl, “2017 yılının ilk saatlerinde Ortaköy de yaşanan hain terör saldırısı hepimiz derin bir yasa boğmuştur. Öncelikle belirtmek isteriz ki; bu ve benzeri hain saldırıların hedefi, ülkemizin birlik beraberlik ve kardeşliğine gölge düşürmektir. Unutmayalım ki; terör insanlığın düşmanıdır. 2016 yılında büyük acılar çektik. Bu acı yılın ardından, 2017 için hep birlikte huzur diledik. Taze başlangıçlar, kardeşlik istedik. Ancak 2017 yılının daha ilk gecesinde terör karanlık yüzünü yine ortaya çıkardı. İnsanlık düşmanı olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu cinayetler, insanlık suçudur, vahşettir. İnegöl iş dünyası olarak bu hain saldırıyı lanetliyoruz. Terör, sadece ülkemizin değil dünyanın da en büyük sorunudur.” Dedi.
BİZE GÖRE; TERÖRÜN TEK PANZEHİRİ, BİRLİK VE BERABERLİKTİR
Anıl konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bütün vicdan sahipleri el ele verip, ortak bir mücadeleyle terörün her türlüsüne karşı durmak zorundadır. Bize göre; Terörün tek panzehiri, birlik ve beraberliktir. İnegöl'deki iş dünyası temsilcileri olarak; Bir kez daha Devletimizin terörle mücadelesinin sonuna kadar arkasında olduğumuzu ilan ediyoruz. Bu terör yuvaları; Türk Milletin her ferdinin ayrılmaz bir bütün olduğunu, sarsılmaz bir inançla birbirine sıkı sıkıya bağlı olduğunu, hiçbir tehditle çözülmeyeceğini eninde sonunda anlayacaktır. İnşallah devletimizin güçlü duruşuyla ve Milletimizin feraseti ile bu sıkıntıları atlatacağız. İnanıyoruz ki; Devletimiz, bizlere bu acıları yaşatanlardan hesap soracaktır. Biz de millet olarak daha çok kenetleneceğiz, birlik ve beraberliğe daha çok önem vereceğiz. Ülkemizin her toprağında huzurun ve refahın hâkim olduğu günleri göreceğiz. Bir daha böylesine acı olayların yaşanmamasını diliyoruz. Bütün milletimizin başı sağ olsun.”.
BOP’UN HEDEFİ TÜRKİYE
Anıl, “Ülke çok sıkıntılı ve zor günlerden geçiyor. Büyük Ortadoğu Projesi diye bir proje ortaya kondu. Bu proje ucu açık bir şekilde adım adım uygulamaya sokuluyor ve bu projenin son halkası da maalesef Türkiye’dir. Suriye’den sonra Türkiye’deki dış güçler emellerine ulaşma adına bir takım projeleri ortaya koyuyorlar. Artık savaşlar eskisi gibi tankla tüfekle değil böyle projeleri ortaya koyarak yapılıyor. Hepinizin gördüğü gibi son 1 ay içerisinde Beşiktaş Stadyumu’nun önündeki hadise, Kayseri’deki hadise ve yılbaşı gecesi Ortaköy’deki bir eğlence mekânındaki hadise… Bunların hiç biri tesadüf değildir. Türkiye’de yaşayan insanların birlik, beraberlik ve kardeşliğine gölge düşürme, insanları ayrıştırma ve bu ayrıştırmayla Türkiye’yi bölme üzerine kurulu projeler… Bizim İnegöl’de yaptığımız gibi Türkiye’nin birçok yerinde, Türkiye’nin parçalanmayacağını, bölünmeyeceğini, kardeşliğin, milli birlik ve beraberliğin ortada olduğunu gösteriyoruz. Artık Türkiye bu bilinçtedir, dış mihrakların üzerinde oynadıkları oyunları bozan bir güçte ve akıldadır. Bu oyuna gelmeyecektir. 2017’de bu oynanan oyunları alt edip daha aydınlık ufuklara doğru hep birlikte el ele yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 02.01.2017 15:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<