banner359

İnegöl Kent Konseyi'nden Terör Olaylarına Tepki

26 Ağustos 2015 Çarşamba 10:50 2015-08-26 10:52:10
İnegöl Kent Konseyi'nden Terör Olaylarına Tepki

 İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah yaptığı açıklamada, terör saldırılarını sert bir dille kınadı.

İnegöl Kent Konseyi Meclis Başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Başkan Haydar Cerrah, “Çözüm süreci ile ülkemizde başlayan barış ve sükûnet ortamı maalesef bir ayı aşkın süredir yerini, silahların ve kalleş namluların konuştuğu ve sonucu kan ve gözyaşı olan bir zamana bıraktı. Terörün çirkin yüzü bizleri 1990 yıllardaki bunaltıcı günlere götürdü. Terörün, dini, dili ve vatanının olmadığını biliyoruz. En kötüsü de din adına yapılanıdır. Barış anlamına gelen İslam dini adına yapılması ise daha da acıdır. Her şehit haberi, tüm anaları ağlatmakta, gencecik gelinleri dul ve çocukları yetim bırakmaktadır. Ama terörü planlayanlar, yapanlar ve yaptıranlar unutmasınlar ki asla bu topraklar bölünmeyecek ve Çanakkale´de pekişen ve etle tırnak gibi olan kardeşlik bağları asla kopmayacaktır. Güney´in ve Doğu´nun çocukları başta olmak üzere bütün ülke halkı bu terör belasından mutlaka kurtulacaktır” dedi.

ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

Terörün vurduğu ve sindirdiği Kürt kardeşlere seslenen Cerrah, “Asla yalnız değilsiniz. Milyonlar olarak bir araya geldiğimizde, cesur ve yürekli bir şekilde terörü lanet ettiğimizde tıpkı kurtuluş savaşında ve Çanakkale´de olduğu gibi Allah´ın yardımıyla bizi kimse ezemeyecektir ve bu toprakları kimse çiğneyemeyecektir. Halkı ve devletiyle bütünleşen bir Türkiye´nin dünya nezdinde neler yapacağını çok iyi biliyoruz. Bu beraberliği bozmaya çalışanlar emellerine ulaşamayacaklardır. Bu basiretli halk sonunda mutlaka gerçekleri görecek ve iradesini ortaya koyacaktır. Buradan sesimizin ulaştığı en uzak ve en karanlık mahzenlere sesleniyor ve diyoruz ki: Başta PKK, DHKP-C ve IŞİD olmak üzere tüm terör örgütlerini, destekçilerini, basında öven tetikçilerini biliyoruz ve lanetliyoruz. Avrupa ve Amerika´nın terör karşısındaki ikiyüzlü duruşunu, maddi ve siyasi desteğini görüyor ve biliyoruz. Bu acının bumerang gibi bir gün kendilerini de vuracağını ve gözü yaşlı anaların beddualarının bir gün mutlaka kabul olacağına inanıyoruz. Allah, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin, bu aziz halkı ve şehit kanlarıyla sulanmış bu kutsal toprakları korusun. Allah yar ve yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 26.08.2015 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<