banner359

İnegöl Kültürpark Sahipsiz Kaldı!

01 Aralık 2015 Salı 15:02 2015-12-01 15:44:08
İnegöl Kültürpark Sahipsiz Kaldı!

 Büyükşehir yasası kapsamında 2015 yılı Ocak ayında yapılan İnegöl Belediyesi meclisi kararı ile Bursa Büyükşehir belediyesine devredilen Hikmet Şahin Kültür Parkı, sahipsiz kaldı. Güvenlik zafiyetinin yanı sıra temizlik konusunda da sıkıntı yaşanan kültürkpark, adeta ralli yapan araçların da geçiş güzergâhı haline gelmişti. Sahipsiz kaldığı iddia edilen kültürparktaki ralli yapan araçlar, sabah ve akşam saatlerinde spor yapan vatandaşların korkulu rüyası haline geliyor.

İnegöl'e fidan dağıtımı için gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, vatandaşlar tarafından sıklıkla dile getirilen “Kültürpark güvenliği ve temizliği” konusundaki soruları yanıtladı.

EN ÇOK İSTİHDAM GÜVENLİKTE

Hikmet Şahin Kültürpark´ında güvenlik ve bakım anlamında yaşanan sorunların sorulması üzerine konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Biz bakarız, yapılması gerekenleri yaparız. Eksikleri iletmeye çalışırız. Güvenlik ile ilgili her yerde her türlü talepler oluyor. Bu konuda en çok gündeme gelen konulardan biri bu. En çok istihdam edilen personel de güvenlik personeli olmaya başladı. Bunları gidermek istiyoruz. Güvenliği nasıl sağlarız, bol bol kameralar koyarız. Her köşeye eleman dikmek de olmuyor. Bu konuda arkadaşlarla bir çalışma yapalım. Bölgelerde incelemelerde bulunup eksikleri gidermek adına elimizden geleni yaparız” ifadelerini kullandı.

BİR YILDAN BUNA YANA BÜYÜKŞEHİRDE

2015 yılı ilk meclis toplantısında İnegöl Belediye Meclisi, bazı park ve yeşil alanların Bursa Büyükşehir Belediyesi´ne 10 yıllığına tahsis edilmesine karar vermişti.

Mahalli seçimlerin ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi´ne merkez ilçe olarak bağlanan İnegöl Belediyesi´nin mülkiyetinde olan Kültürpark, Şehir Parkı, Botanik Park, Cerrah Parkı ve yeşil alanların Büyükşehire devredilmesi konusu meclise gelmiş, Belediye Başkanı Alinur Aktaş başkanlığında yapılan olağanüstü meclis toplantısında bu beş yerin büyükşehire devri kabul edilmişti.

Son Güncelleme: 01.12.2015 15:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<