İnegöl Kurtuluş Şenliklerine Hazırlanıyor

03 Eylül 2021 Cuma 11:12
İnegöl Kurtuluş Şenliklerine Hazırlanıyor

İnegöl Belediyesi, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yılında yapılacak kurtuluş etkinliklerinin hazırlıklarını sürdürüyor. Sabah başlayacak olan ve akşam kortej ile kurtuluş gecesine özel konserin yer aldığı etkinliklere, Belediye Başkanı Alper Taban tüm ilçe halkını davet etti.

İnegöl, 6 Eylül 1922 tarihinde yazılan kahramanlık destanıyla düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yılını kutlamaya hazırlanıyor. Bu anlamlı gün için İnegöl Belediyesi tüm hazırlıklarını sürdürürken, kurtuluş günü programları da belli oldu. Sabah başlayacak olan ve akşam kurtuluş günü özel konseriyle son bulacak etkinliklere, Belediye Başkanı Alper Taban tüm ilçe halkını davet etti.

BAŞKAN TABAN’DAN KURTULUŞ ETKİNLİKLERİNE DAVET

banner380

Kurtuluşun 99’uncu yıl dönümü etkinlikleri hakkında açıklama yapan Başkan Alper Taban, “Tarihe şahitlik eden şehrimiz 99 yıl önce bu tarihlerde esaret altındayken, 6 Eylül günü düşmandan temizlenerek kurtuluşunu, yeniden doğuşunu ilan etti. Bu anlamlı ve büyük gün, 98 yıldır olduğu gibi bu yıl da şehrin tüm paydaşlarının, tüm vatandaşlarımızın coşkuyla yer alacağı farklı etkinliklerle kutlanacak. İnegöl Belediyesi olarak bu noktada hazırlıklarımızı tamamladık. 6 Eylül Pazartesi günü sabah 09.30’da başlayacak olan kurtuluş günü etkinliklerimiz, akşam saatlerine kadar devam edecek. Ben bu vesileyle tüm ilçe halkımızı kutlamalara davet ediyor, kurtuluş günümüzün şimdiden hayırlı olmasını dileyerek başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan uğruna can vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

6 EYLÜL KURTULUŞ ETKİNLİKLERİ RESMİ TÖRENLERLE BAŞLAYACAK

6 Eylül sabahı 09.30’da Atatürk anıtı önünde Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenk sunumuyla başlayacak olan kurtuluş günü programları, hemen akabinde 10.00’da Hastane Mezarlığı içerisinde bulunan Garnizon Şehitliğinin ziyaret edilmesi ile devam edecek.

KURTULUŞ GÜNÜ KORTEJİ

Ardından 19.00’da İnegöl AVM önünden başlayarak Hikmet Şahin Kültür Parkı nikah salonu arka kısmına kadar sürecek olan Kurtuluş Günü Korteji gerçekleştirilecek. Kortejde; nostaljik arabalar, kültür sanat otobüsü, polis, jandarma ve zabıtadan oluşan kolluk kuvvetleri, atlı birlikler, Mehter, İNDAK, halk dansları ekipleri, eski askeri kıyafetli yaya birlikler yer alacak.

KURTULUŞ ETKİNLİKLERİ KONSERLE SON BULACAK

21.00’da ise nikah dairesi önünde Kurtuluş Konseri gerçekleştirilecek. Ünlü sanatçı Oğuzhan Koç’un sahne alacağı konsere girişlerde; giriş noktalarında vatandaşlara yayınlanan genelge gereği aşı sorgulaması yapılacak. Konser alanına girmek isteyen vatandaşlar e-nabız uygulaması ve Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden aşı durumunu gösterecek. Aşı olmayan kişilerin 48 saat önce PCR testi yaptırması zorunlu olacak. İlk doz aşının konser alanına girmek için yeterli olacağı etkinlikte, aşı olmak isteyen vatandaşlar için aşı standı da kurulacak. Dileyen vatandaşlar burada aşı yaptırabilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<