banner359

İnegöl Mobilya Tasarım Merkezi açılıyor

.

25 Mart 2015 Çarşamba 10:44 2015-03-25 10:52:40
İnegöl Mobilya Tasarım Merkezi açılıyor

 İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) öncülüğünde hayata geçirilen, Türkiye’nin tek mobilya tasarım merkezi olma özelliğine sahip Atölye İnegöl Mobilya Tasarım Merkezi hizmete açılıyor.

‘I’am Desing’ projesi ile kapılarını açacak olan Tasarım Merkezi 3 gün boyunca dünyaca ünlü tasarımcıları ağırlayacak.

25-28 Mart 2015 tarihleri arasında hayat bulacak ‘I’am Desing’ projesi kapsamında Endüstriyel Tasarımcılar Esat Fişek, Mehmet Altay, Şule Koç, Can Özcan, Bursa’daki Gala yemeğinde ise ünlü tasarımcı Karim Rashid ağırlanacak.

Dün bir basın toplantısı düzenleyen İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, ‘I’am Desing’ projesi hakkında bilgiler vererek tüm İnegöllüleri bu etkinliğe davet etti. Tasarım Merkezi toplantı salonunda basın mensupları ile bir araya gelen İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, “İnegöl mobilya sektöründe her geçen gün ağırlığını arttıran ve hem nihai tüketici hem üretici nezdinde takip edilen, ne yapacağı merak edilen bir konuma geldi. Bu konuma ulaşmamızdaki en önemli etken, bizim üreticimizin tasarıma verdikleri önemdir. Bugüne kadar Türk mobilya sektöründe trendleri belirleyen konumda olan İnegöl, şimdi yeni bir amaç yüklenmiş durumda. Artık İnegöl ülkemizde tasarımın merkezi konumuna aday olmuş bulunmaktadır. BEBKA desteği ile birlikte ortaya koyduğumuz Atölye Mobilya Tasarım ve Rekabet Merkezi projemiz vücut bulmuş ve ilk mezunlarını vermiş durumdadır. Artık bu merkezle birlikte mobilya tasarımı konusunda İnegöl ağırlığını arttırmış bulunmaktadır. Artık tasarım olgusu daha kurumsal bir alt yapı ile yönetilecek ve tasarım fikri irili ufaklı tüm üreticilerimizin sahiplendiği bir konu olacak” dedi.

I’M DESİNG PROJESİ

Bu merkezle masaya koydukları liderlik iddiasını daha da pekiştirmek için bu sene ilkini düzenleyecekleri ve bundan sonra geleneksel olarak düzenlemeyi hedefledikleri ‘i’m Desing’ etkinliğini kurguladıklarını aktaran Uğurdağ, “Bu etkinlikle yerli ve yabancı pek çok tasarımcı mobilya ve tasarım üzerine fikirlerini söyleyecek ve yeni fikirlerin doğmasına sebep olacaktır. Etkinliğimiz iki aşamadan oluşacaktır. İlk aşamasında Türkiye’nin önemli tasarımcılarından Yılmaz Zenger hocamız koordinasyonunda ‘Mobilya Geri Dönüşüm’ konulu bir workshop düzenlenecek ve Türkiye’nin önemli üniversitelerinin Endüstriyel tasarım bölümlerinde okuyan öğrenciler mobilya artıkları ile yeni objeler tasarlayacaklardır. Bu workshopla geri dönüşüm algısına bir vurgu yapmak ve sürdürülebilir kaynaklara bir atıfta bulunmak istedik” diye konuştu.

ÜNLÜ TASARIMCILAR GELİYOR

Uğurdağ konuşmasını şöyle sürdürdü; “Programımızın ikinci aşamasında ise Türkiye’nin en önemli endüstriyel tasarımcıları Esat Fişek, Mehmet Altay, Şule Koç, Can Özcan mobilya tasarlamak konulu panellerimizde konuşacaklardır. Ardından Bursa Almira Otel’de BTSO ev sahipliğinde düzenlenecek Gala Yemeğimizde ise dünyaca ünlü tasarımcı Karim Rashid bizlerle ufkunu paylaşacaklardır. Karim Rashid yaptığı her tasarımla büyük yankı uyandırmış ve kendi alanında fenomen olmuş bir tasarımcıdır. Karim Rashid’ten sonra ise kendi firmalarında tasarım ve inovasyon fikri ile başarıya ulaşmış Mobi firmasının sahibi Raşit Karaaslan, Çilek firması ortaklarından Muharrem Çilek ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, Prof. Dr. Alpay Er Moderatörlüğünde deneyimlerini İnegöllü mobilya üreticileri ile paylaşacaklardır. Dolu dolu 4 gün tasarımın konuşulacağı ve yaşanacağı etkinliğimizin İnegöl’e ve Bursa’ya değer katacağından şüphemiz yok. Bu büyük organizasyonda destekleri ile bizlere güç veren öncelikle ana sponsorumuz Starwood A.Ş.’ye, Mobiliyum Avm, Saloni, Çilek, Kubilay Boya, Trakya Cam ve Autodesk firmalarına teşekkür etmek istiyorum.”

TÜV GİTTİ BAŞKA FİRMA GELEBİLİR

TÜV Reiland Mobilya Test Laboratuarının İnegöl’deki işletmesini kapatmasını da değerlendiren Uğurdağ, “İGİAD, İTSO, Belediye bu işin buraya gelmesinde katkı sağladılar ve öncü oldular. TÜV için yer hazırlandı. Ondan sonraki süreç nasıl işledi, İnegöl mobilyacı esnafı sahip çıktı, çıkmadı farklı düşünceler olabilir. Bunda TÜV’ün de yanlışı olabilir. Süreç bitmiş değildir. TÜV ğitmiş olabilir, başka markalar gelebilir” dedi.

İNEGÖL TASARIM MERKEZİ

2. OSB’de fabrikalaşmanın devam ettiğini aktaran Uğurdağ, kısa süre içerisinde 2. OSB’de üretim konusundaki çalışmaların üst seviyeye çıkacağını belirtti. Uğurdağ, İnegöl’ün Mobilya başkenti olma iddiasını gerçekleştirmek adına büyük adımlar attıklarını söyleyerek, İnegöl’ün mobilya tasarım başkenti olduğunun altını çizdi.

BAKANIMIZI AĞIRLAMAK İSTİYORUZ

Mobilya ihracatının 5 yıl içinde oldukça yükseleceğini iddia eden Uğurdağ, 28 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Tasarım Merkezi açılışında bir Bakanı ağırlamak istediklerini de sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 25.03.2015 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<