banner359

İnegöl Mobilyasını Bitirmeye Kimsenin Gücü Yetmez

14 Ağustos 2017 Pazartesi 10:12
İnegöl Mobilyasını Bitirmeye Kimsenin Gücü Yetmez

MODEF yönetimi, İstanbul´daki fuar tarihinin İnegöl´deki MODEF Expo fuarıyla aynı tarihe almasını ahlaksızlık olarak değerlendirirken, Kasım ayında düzenlenmesi planlanan İnegöl MODEF Expo Fuarının tarihi 17-22 Ekim´e çekildi.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) ile CNR Fuarcılık tarafından düzenlenen İstanbul Mobilya Fuarı tarihi ile İnegöl´de düzenlenen MODEF Expo Fuarı tarihinin çakışması nedeniyle, Kasım ayında düzenlenmesi planlanan İnegöl MODEF Expo Fuarının tarihi 17-22 Ekim tarihlerine çekildi. MODEF yönetimi, İstanbul´daki fuar tarihinin İnegöl´deki MODEF Expo fuarıyla aynı tarihe almasını ahlaksızlık olarak değerlendirdi.

TARİHLERİ ÇAKIŞTIRDILAR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) aldığı karar gereği, MOSDER ve CNR´ın 7-12 Kasım tarihleri arasında İstanbul´da fuar düzenleme yetkisi almasının ardından, yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Bu sene 40´ıncısını düzenleyeceğimiz MODEF Expo fuarının çalışmalarına aylar öncesinde başladık. Kamuoyunun daha öncesinden de bildiği gibi MOSDEF ve CNR şirketlerinin bizim 7-12 Kasım tarihinde yaptığımız MODEF Expo fuarıyla ilgili İstanbul´da aynı tarihler aralığında fuar düzenleme girişimleri aylar öncesinden mevcuttu. Bundan İnegöl kamuoyu da haberdardı. Basın aracılığıyla bilgilendirmeler yapılmıştı. Yaşamış olduğumuz süreç 5-6 aydır devam ediyordu. Bizde hakkımızı koruma anlamında gerekli yerlerde gerekli müracaatlarla hakkımızı korumaya çalışıyoruz. Ancak dün TOBB´un aldığı karar itibariyle MOSDER ve CNR 7-12 Kasım tarihleri arasında İstanbul´da fuar düzenleme yetkisini aldılar. Bu süreçte gerek İstanbul´da gerek Ankara´da gerek Kayseri´de çeşitli ve ciddi girişimlerde bulunduk. Bu fuar girişimi özellikle MOSDER ve CNR´ın bundan 2-3 ay önce İstanbul Ticaret Odası ve TOBB tarafından reddedilen bir karardı, bu red yazısı ve kararı bize de ulaşmıştı, bizde kamuoyu ile paylaşmıştık” dedi.

AHLAKSIZLIK, ART NİYET GÖSTERGESİ

Başkan Yavuz Uğurdağ, “Ancak CNR ve MOSDER´in fuarın ismini ve konusunu değiştirerek ikinci girişimi oldu, tekrardan müracaat yaptılar ve bu noktadan sonra artık TOBB´da buraya yetki vermek durumunda kaldı. Biz bu işin kanuni sürecini veya herhangi bir yetki meselesini çok ciddi şekilde üzerine giderek engellemeye çalıştık. Bu kanun meselesi değil, bir ahlak meselesiydi, prensip meselesiydi. Kanunlar, yetkiler buna müsaade ediyor olabilir ancak CNR ve MOSDER´in bizim 40´ıncısını düzenleyeceğimiz fuarın tarihinde İstanbul´da fuar yapmak istemeleri baştan beri bir ahlaksızlıktı, art niyet göstergesiydi. Her kuruma da bunu aynı şekilde anlattık. Sonuç itibariyle hem MOSDER hem CNR böyle bir karar aldı, TOBB´da kanunen bunu onaylamak zorunda kaldı. Problem değil. Biz önümüze ve işimize bakmaya devam ediyoruz. Biz şuan sizin aracılığınızla tüm İnegöl mobilya sektörüne ve İnegöl kamuoyuna duyuruyoruz. Bizler 7-12 Kasım tarihi onaylandıktan sonra gerekli toplantılarımızı ve görüşmelerimizi yaptık. Bugün itibariyle MODEF Yönetim Kurulu olarak bizim düzenleyeceğimiz 7-12 Kasım tarihini, 17-22 Ekim tarihine çekme kararı aldık. MODEF Expo Fuarı bu sene İnegöl´de 17-22 Ekim tarihinde düzenlenecektir” dedi.

TÜRKİYE MOBİLYA SEKTÖRÜNE KATKI SAĞLIYORUZ

MODEF´in yıllardan beri tecrübeyle güzel bir fuar organizasyonu gerçekleştirdiğini belirten Yavuz Uğurdağ, “Bilgi, birikim ve tecrübe çok üst düzeyde. Bizler yıllardır çalışarak, didinerek, emek harcayarak bu fuarlarımızı İnegöl´de organize ediyoruz. Sadece İnegöl´e değil, Türkiye mobilya sektörüne de katkı sağlıyoruz. İnegöllü mobilyacı kardeşlerimize inanarak, güvenerek fuar tarihimizi başka bir organizasyonla paylaşmak ya da çakıştırmak istemiyoruz. Kendimize güveniyoruz, kendi organizasyonumuza güveniyoruz, kendi çalışmalarımızdan eminiz. Onun için bu sene MODEF Expo fuarını 17-22 Ekim tarihleri arasında düzenleme kararı aldık. Aynı şekilde organizasyonlarımız devam edecek. Müşterilerimizi yurtiçi ve yurtdışından İnegöl´e getirmeye devam edeceğiz. Bu fuarı Allah´ın izni ile diğer fuarlarda olduğu gibi en üst başarıyla gerçekleştirme düşüncesindeyiz” diye konuştu.

TÜRKİYE´NİN EN İYİ MOBİLYA FUARINI YAPMA NİYETİNDEYİZ

Birçok müşterinin uçak bileti ve konaklamasını karşılayarak İnegöl´e getirmeyi düşündüklerini ifade eden Uğurdağ, “MOSDER ve CNR bizim organizasyonlarımızdan faydalanmak istiyor olabilirler ama biz buna müsaade etmeyeceğiz. Kurumlar sektörü temsil etmek adına ortak hareket etmelidirler. Buna bir itirazımız var. MOSDER ve CNR bir fuar organize ettiklerinde bize faydası olabilir mi, olabilir. Bizim onlara bir faydamız olabilir mi, olabilir. Buna bir itirazımız yok. Bizi itirazımız şuna; biz İnegöl olarak yıllardır bu organizasyonun içerisindeyiz. Hep aynı tarihte düzenliyoruz. Eğer böyle bir niyetleri olmadan önce bize danışsalardı faydasını da, zararını da konuşurduk. Ortak toplantı yapma iyi niyetini göstermiş olsalardı, onlara bu kadar art niyetli demezdik, ahlaksız bir karar demezdik, farklı bir şekilde oturur, hep beraber bu süreci idare ederdik. Ancak MOSDER ve CNR şirketi bu yöntemi hiçbir zaman seçmediler. Biz de her ortamda, her kurumda gerekli tepki ve tavrımızı ortaya koyduk. Yine aynı şekilde tavrımızı ortaya koyuyoruz. Yaptığımız işin doğru olduğuna inanıyoruz. Yıllardır ortaya koyduğumuz emeği, çalışmayı kimsenin göz ardı etmemesi gerekiyor. Kimsenin bunun üzerinden nemalanmasını istemiyoruz. Onlarda ciddi kurumlar. Kesinlikle bu işlerin içerisine girmesinler. Sonuç itibariyle Mevla´m neyler, neylerse güzel eyler. Onlar bir karar almışlar, onaylatmışlar. Bizde burada bir karar merciiyiz, bağımsız hareket eden bir kurumuz. Diyoruz ki; siz 7-12 Kasım tarihinde yapın, bizde 17-22 Ekim tarihinde yapma kararı aldık. İnşallah bundan sonra da gerekli mesaj ve maillerle katılımcılarımıza duyurumuzu yapacağız. Kimse rahatsız olmasın, strese düşmesin. 17-22 Ekim tarihleri arasında yine Türkiye´nin en iyi mobilya fuarını yapma niyetindeyiz. Aldığımız karar İnegöl mobilya sektörüne hayırlı ve uğurlu olsun. Aynı ciddi ve disiplinli şekilde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

TARİH DEĞİŞİKLİĞİ BİZE ZARAR VERMEZ

Yaşanan değişiklikle ilgili MODEF tarafından yapılan girişimlerin sorulması üzerine Uğurdağ, “İstanbul Ticaret Odası´na itiraz dilekçemizi gönderdik. İstanbul Ticaret Odası, 7-12 Kasım tarihleri arasında fuar düzenleyemezsiniz dedi ve bu görüşü TOBB´a bildirdi. TOBB´da aynı şekilde görüş bildirdi. Fuarcılık sektöründe ya da kanunlarda birkaç noktalar var, aynı şehirde bir ay içerisinde aynı sektöre hitap edecek fuarı düzenleyemiyorsunuz, birçok teferruat var. CNR şirketi ilk sunduğu dilekçeyi geri çekti, fuarın adını değiştirerek başka bir başvuru yaptı. Bu başvuru neticesinde kanunen engel ortadan kalktı. Her şey kanunlarla yönetilir, gereklidir ama piyasanın da bir kanunu vardır, etik kurallar vardır. İnsanlar dürüst olmalı, ahlaklı olmalı, hakkı adaleti gözetmelidir. Biz bunun sürecini yönetmeye çalıştık. Bu süreçte birçok kişi ile irtibata geçtik. Milletvekilimiz, İTSO Başkanımız, bizler hem İstanbul hem Ankara hem Kayseri hem de İnegöl´de birçok görüşmeler gerçekleştirdik. TOBB Başkanımız Rifat Bey ile görüştük. Ancak kanun, onların müracaatlarını değiştirmeleri sonucu buna müsaade eder konuma geldi. Burada ifade ettiğimiz sözleri Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, TOBB Başkanımıza ifade ettik. Bu süreçten sonra biz şu düşüncedeyiz; biz zaten yıllardan beri organizasyonumuzu bağımsız şekilde yapıyor, yurtiçi ve yurtdışı ziyaretçilerimize konaklama ve uçak biletlerini karşılayarak yapıyoruz. Bu organizasyonumuzu aynı şekilde devam edeceğiz. Tarihi 17-22 Ekim´e çekmemiz bize zarar vermeyecek. Hatta sezon itibariyle 15 gün öne almamız daha mantıklı gibi duruyor. Eylül itibariyle ikinci sezon başlıyor, geç kalmamış olacak. Ocak´taki mobilya fuarıyla arasını açmış olacağız. Daha önceki çalışmalarımızla ilgili bir sıkıntımız yok, mailleşmelerimizi sürekli yapıyoruz, müşteri ve ziyaretçilerimizle devamlı görüşüyoruz. Fuar tarihimizi 17-22 Ekim´e aldığımızı ziyaretçilerimize bildireceğiz. Organizasyonda herhangi bir sıkıntı yaşanmaz” diye konuştu.

İNEGÖL MOBİLYASINI BİTİRMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ

“İnegöl mobilyasını bitirmeye kimsenin gücü yetmez, teveccüh de edemezler” diyen Başkan Uğurdağ, “Bu hareket sadece İnegöl ile ilgili bir hareket değil. Ocak´ta İstanbul´da bizim ve birçok İnegöllü firmanın katılmış olduğu bir mobilya fuarı var. MOSDER, Ocak fuarından 15 gün önce TÜYAP´ta fuar düzenliyordu ve başarısız oluyordu. Bu başarısızlıklarını göz ardı edemediler ve fuarı biraz daha öne çekmek düşüncesindeydiler. 7-12 Kasım tarihinin tespiti bizim açımızdan art niyetli bir tespittir. Yılda 365 gün, 52 hafta var, hiçbir hafta bulamıyorsunuz, bu haftayı buluyorsunuz. Bu art niyettir. Onlarda diyor ki; birbirimize faydalı oluruz. Bahanelere sığınıyorlar. Hiçbir şekilde bu düşüncede değiliz. Biz yaptığımız organizasyonlardan eminiz. İnegöl´ün mobilya sektöründe yaptığı organizasyonları, faaliyetleri, çalışmaları Türkiye´de hiçbir dernek yapmıyor. Yurtdışı alım heyetleri, yurtiçi alım heyetleri, mobilya sektörünün tanıtılması… Biz Güney Afrika´ya gidip 35 kişilik bir firma heyetiyle B2B görüşmeleri yapıyoruz. Bunların hem firmalarımıza faydası oluyor hem de oradaki firmaları fuarımıza davet ediyoruz. Bu tip çalışmaları Türkiye´de bizden başka kimse yapmıyor. Biz bu güce sahipken, aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz. İnegöl mobilyasını bitirme haddine, hakkına ve gücüne sahip değiller. Böyle bir şey olamaz. Bunlar ancak yönetimsel kişilerin yönetimde değişmesiyle kişisel problemlerden kaynaklanan problemlerdir. Bu meseleleri hiçbir zaman kişiselleştirmedik ancak herkes aklını başına alsın. İnegöl, Türkiye´nin bir gerçeğidir, Türkiye mobilya üretim ve ihracatının gerçeğidir. Kimse İnegöl´ü es geçemez, İnegöl´ün üzerinden de haksız şekilde nemalanamazlar. Buna müsaade etmeyiz” dedi.

FUARA KATILMALARINI KESİNLİKLE TAVSİYE ETMİYORUZ

İnegöllü mobilyacıların CNR fuarına katılım gösterip göstermeyeceklerinin sorulması üzerine Başkan Uğurdağ, “Fabrika programımızdan sonra tüm katılımcılarımızla bir toplantı düzenleyip düşünce alışverişinde bulunacağız. Bu noktada artık şunu ifade etmek istiyoruz; İnegöl mobilyası hakkını savunmalıdır, sonuna kadar hakkının peşinde koşmalıdır. İnegöl mobilyacısı her şeyi kabul etmek zorunda değildir. İnegöl mobilyacısının mobilya sanayisinin kendi tecrübeleri, doğruları, bilgi birikimleri vardır ve bu doğrular üzerinden hareket etmek durumundadır. Artık bu işin başındaki insanlar olarak her yerde sesimizi duyurmaya, hakkımızı savunmaya devam edeceğiz. Bunu yaparken de hiçbir şekilde Türkiye mobilya sektörüne zarar vermeyeceğiz. Biz, Türkiye mobilya sektöründe öncü bir ilçeyiz ve öncü bir üretim merkeziyiz. Bu öncülüğümüzü ve liderliğimizi de hak, adalet içerisinde ortaya koyacağız. Bu fuara İnegöl´den katılım olacağı kanaatinde değiliz. Zaten İnegöl´den firmalarımız o fuarla ilgili sözleşme yapmıyorlar. Bizler tüm dernekler olarak ve sektör olarak o fuarın karşısındayız. Bunu net şekilde ifade ediyoruz. Firmalarımızın da o fuardan ciddi şekilde verim alacakları kanaatinde değiliz. Onun için o fuara katılmalarını kesinlikle tavsiye etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Uğurdağ, görsel ve yazılı anlamda çalışma aşamasında olduklarını, değişiklikten ötürü herhangi bir maddi kaybın söz konusu olmadığını belirtti.

Anahtar Kelimeler:
InegölModefFuarExpo
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<