banner359

İnegöl Müsiad'da Yeni Dönem

.

14 Ocak 2015 Çarşamba 13:04 2015-01-15 10:12:06
İnegöl  Müsiad'da Yeni Dönem
 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi'nin 17'inci Olağan Genel Kurulu'nda Halil Malkaç başkanlığa seçildi.

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Zeki Kavaz, “Bugün MÜSİAD olarak bizler, 11 bin üyesiyle, 45 bin işletmeyi temsil eden, yaklaşık 1 milyon 600 bin kişiye istihdam sağlayan, Türkiye`de 85 noktada, yurtdışında ise 63 ülkede, 159 noktada irtibatı olan güçlü bir sivil toplum kuruluşuyuz. Faaliyetlerimizi, ülkemizin kalkınması ve iş aleminin gelişmesi için, Sektör Zirveleri, Araştırma Raporları, Yurtiçi ve Yurtdışı Bölgesel İş Geliştirme Toplantıları, GİK, Yurtdışı Gezileri, Uluslararası Fuar ve İş Forumları gibi alanlarda sürdürüyoruz. Tüm bu uğraş ve emek, işadamlarımızın, firmalarımızın dünyada hak ettiği yere gelebilmesi içindir. Medeniyetimizin değerlerinin yeniden canlanması, ülke içinde ve tüm dünyada ticaret ve işbirliği ağlarının artması içindir. Bugün, iki yıllık görev süresinde yaptığımız çalışmalara değinmeden önce kısa bir ekonomik değerlendirme yapmak istiyorum. Ekonomimiz, 2013 gezi olaylarından itibaren, ekonomik, siyasi ve toplumsal huzuru bozmaya yönelik bütün operasyonlara rağmen; hedefimizin altında olsa da, 2014 yılında büyümemizi devam ettirdik. Biri yerel ama çok gergin, diğeri Cumhurbaşkanlığı olmak üzere, iki büyük seçimin getirdiği ortam yanında, güneyimizde iki seneyi aşkın zamandır devam eden Suriye’deki iç savaş, kuzeyimizde Rusya-Ukrayna-Kırım üçgeninde patlak veren siyasi kargaşa ekonomimizi etkiledi. Avro Bölgesi’nde ekonomik durgunluğun devam etmesi ve ABD’nin faiz artırılacağına yönelik beklentilerin, piyasalar üzerinde olumsuz etkilerini de gördük. İçte ve dıştaki bütün bu belirsizlik ve kargaşa ortamına rağmen, 20 çeyrek üst üste büyümeye devam etmemizi önemsiyoruz. Tam iki yıl önce görevini başarıyla yürüten değerli Başkanımız Ahmet Güleç’den MÜSİAD İnegöl Şube Başkanlığı görevini devraldım. Amacımız devraldığımız bayrağı başarıyla temsil etmekti. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte onlarca toplantı ve organizasyonlar düzenledik. İnegöl’ümüzü yurt genelinde başarıyla temsil etmek adına ülke genelinde düzenlenen tüm etkinliklere katılmaya çalıştık. İnegöl’ümüzün sorunlarına çözüm bulmak amacıyla, Başbakan Yardımcılarımız, Bakanlarımız ve Milletvekillerimizi Ankara’daki makamlarında ziyaret ettik. Kişisel gelişim eğitimleri, konferanslar ve çalıştaylar düzenleyerek, ilçe ekonomimizi geliştirme adına çok önemli çalışmalara imza attık. Mobilyum Projesi, İnegöl Mobilya Tanıtım Grubu’nun kurulması ve İnegöl’e Gümrük Müdürlüğü’nün kazandırılması noktasında hep öncü olan MÜSİAD olarak yeni dönemde de ciddi projelere imza attık” dedi.

BENİM GELECEĞİM MOBİLYA

İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnegöl Ticaret Odası’nın desteğini alarak ‘Benim Geleceğim Mobilya Projesi’ni hayata geçirdiklerini aktaran Kavaz, “Değerli kurum ve sponsorlarımızın desteği ile bugün Endüstri Meslek Lisesi Mobilya Bölümü 10. Sınıf öğrencilerinin tamamına burs, 10 öğrenciye yurt dışı fuar gezisi ve kişisel gelişim destekleri veriyoruz. İlk etapta 4 yıl sürecek bu projemizde hedefimiz mobilya bölümünde okuyan öğrenci sayısını ve niteliklerini arttırmaktır. Bu nedenle projeye İnegöl olarak sahip çıkılmasını diliyorum. MÜSİAD’ımızın 3 ayda bir farklı bir şehirde düzenlenen GİK toplantılarında İnegöl’ün sorunlarının çözümüne yönelik hazırladığımız raporları ilgili Bakanlarımıza sunarak destek istedik. İş dünyamızın yanı sıra ilçemizin gelişimi noktasında da elimizi taşın altına koyduk. İnegöl’de ilk defa bizim tarafımızdan hazırlanan ‘Beklentiler Işığında İnegöl’ adlı raporumuzu açıkladık. Dalında uzman kişilerce hazırlanan raporumuzu yerel seçimler öncesinde değerli Belediye Başkan adaylarımıza sunduk. Onlarca önerinin yer aldığı bu raporumuzu Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarımızla da paylaştık. Görevimiz sürecinde yurt dışı fuar gezilerimizi de sürdürdük. İtalya ve Çin’de düzenlenen mobilya fuarları ile Dubai’de düzenlenen İnşaat fuarlarına üyelerimizi götürdük. Yine genel merkezimiz ile İMOS’un düzenlediği yurt dışı etkinliklerine üyeler olarak katılım sağladık. Yaklaşık 10 gün sonrada yine inşaatçı üyelerimizi Almanya’da düzenlenecek olan İnşaat ve Yapı Fuarına götürüyoruz. Kısacası bizler iki yılımızı dolu dolu geçirmeye çalıştık. Ancak Yeni Türkiye’de artık yeni şeylerin söylenmesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE OLMALI

İnegöl’ün bir mobilya şehri olduğunun altını çizen Kavaz, “Şehrimiz için bu kadar önemli olan bu sektörü ayağa kaldıracak olan reformların adımlarının atılması gerektiğini düşünüyoruz. Öncelikli olarak tartışılması gereken konu, İnegöl’e bir Mobilya Lisesi kazandırılmasıdır. Kurulacak olan özel bir kolejle nitelikli insan yetiştirme adına önemli bir adım atılabilir. Yine Uludağ Üniversitesine bağlı Endüstriyel Tasarım, İç Mimarlık, Makine ve Endüstri Mühendislikleri Fakültelerinin İnegöl’de açılması ya da İnegöl’de mobilya sektörünü destekleyecek bir Vakıf Üniversitesi kurulması gerekiyor. Eğer bizler dünya mobilya pastasından daha fazla pay almak istiyorsak, dünyanın her bir noktasına mobilya satmak istiyorsak, nitelikli insan yetiştirme noktasında üzerimize düşen görevleri de yapmak zorundayız. Kısacası; ülkemizin küresel bir güç olma yolunda attığı adımlara bizler iş dünyası olarak daha fazla katkı sağlamalıyız. Konuşmamın son bölümünde ise iş dünyasının beklentileri dışında İnegöl’ümüzün kalkınması noktasındaki bazı beklentilerimizi de dile getirmek istiyorum. Oylat ve Alaçam Bölgesi’nin Sağlık Turizm Serbest bölgesi ilan edilerek yatırımcılar açısından yatırıma cazip hale getirilmesi, Orman Bakanlığı’na ait Oylat Kaplıcalarındaki Gren Otelleri’nin bulunduğu alanda Uludağ Üniversitesi’ne ya da Sağlık Bakanlığı’na bağlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yapılması, Oylat bölgesinde yer alan Alaçam bölgesinin Davos gibi dünya turizmine açılması, bölgede 5. yıldızlı oteller, kayak merkezi ve spor tesisleri yapılması, İnegöl’de yaşanan konut sıkıntısının çözümü noktasında TOKİ’nin devreye sokulması, daha fazla konut yapmasının sağlanması, İnegöl Mobilya Sanayi Bölgesi’nde ve 2. OSB’de Sağlık Ocağı açılması, Heli-taksi uygulamasına İnegöl’ün de dahil edilmesi, Kestel’e kadar uzanan BursaRay’ın İnegöl’e getirilmesi, Kestel ve Gürsu ilçelerinden İnegöl’e her gün belediye aracılığı ile ucuz otobüs hizmeti sağlanması da diğer önerilerimiz arasında yer almaktadır. İki yıl boyunca desteğini bizlerden esirgemeyen değerli üyelerimize, hazırladığımız projelere destek ve katkı sağlayan Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a, iş dünyası ve İnegöl’ümüzün sorunlarını dinleyen ve çözümü noktasında bizlere büyük kolaylıklar sağlayan merkezi hükümetimizin tüm temsilcilerine teşekkür eder, kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

SİZLER BİR ÖRNEKSİNİZ

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Adnan Bostan’da, “Sektörümüzü geliştirme açısından bir arada olma kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz. Bu anlamda birlik ve beraberliği Türkiye’ye gösteren İnegöl örneği vardır. Sizlersiniz. Bu bir gerçek. Mobilya tanıtım grubu Türkiye’de olmazken, İnegöl kendi tanıtım grubunu yapmışken, hiçbir yerde olmayan Mobilya AVM’sini yapmışken, mobilya sanayi bölgeniz, yaptığınız fuar çalışmalarınızla bir örneksiniz. Federasyon çatısını da kurmuş bulunmaktayız. Federasyon güçlü olmak zorundadır ki, sıkıntıları hükümette ve birçok alanda çok daha yankılı bir şekilde göstermek lazım. Gücümüzü gösterebilme noktasında sizlerin desteğini arkamızda görmek istiyoruz. Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyoruz” dedi.

100 YILDAN FAZLA MOBİLYA TECRÜBESİ VAR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “İşadamlarımızla çok önemli faaliyetler yapıldı. Türkiye gibi önemli bir coğrafyanın en önemli bölgesinde yer almak herkese nasip olmayacak bir şey. Bu şehrin 100 yıldan fazla mobilya tecrübesi var. Türkiye’nin en önemli mobilya fuarları burada icra ediliyor. Mobilyakent Türkiye’nin iddialı projelerinden bir tanesi. Mobilya Müzemiz var. Mesleki Eğitim Kampusumuz var. Birçok ayrıcalıkları yaşıyoruz. Orta çalışmayla ortaya çıkan şeyler. Allah birlik ve beraberliğimizi kesmesin, devam etsin diye dua ediyoruz. Benim Geleceğim Mobilya projesinin taraflarından bir tanesiyiz. İnegöl’ü ayrıcalıklı kılan konulardan bir tanesidir bu proje. MÜSİAD yaptığı faaliyetlerle farklılığını ortaya koyuyor. Ahmet Güleç İnegöl için bir kazanımdır diye düşünüyorum. Değerli bir arkadaşımız. Bu bir hizmet yarışıdır. Yeni göreve gelecek arkadaşlara başarılı çalışmaların devamını diliyorum” dedi.

BİSİKLETİN PEDALINI ÇEVİREN İNSANLARSINIZ

Kaymakam Ali Akça’da, “2015 yılına bir girdik, pir girdik. Kar yağışı hala gündemimizin önemli bir bölümünü teşkil ediyor. Kar rahmettir. Tabi zaman zaman anlık sıkıntılar oldu, olmadı değil. Ancak özellikle elektrik anlamında yaşadığımız sıkıntılar vatandaşlarımız kadar bizleri de üzdü. Bu sene kar gerçekten çok fazla yağdı ama sistemden kaynaklanan sıkıntılar yine UEDAŞ’ın müdahale süresindeki zaman zaman karşılaştığı sıkıntılar, zorluklar vatandaşımızın bazen tepkilerini aşırı derece göstermelerine neden oldu ki, vatandaşlarımızın o konuda kesinlikle haklı olduklarını inanıyorum. Umarım Trabzon’da veya Karadeniz’de bir söz vardır ‘Ha bu da bana bi ders olsun’. Umarım buda UEDAŞ’a bir ders olur, yani bundan sonra alacağı tedbirlerle İnegöl`de bu tip sıkıntıların olmaması için ellerinden gelen hayreti bundan sonra gösterirler. İnegöl, Türkiye’nin önemli ilçelerinden bir tanesi. İnegöl’ün insanlarının, özellikle basın mensuplarının çok ciddi mizah anlayışının olduğunu öğrendim. İlk yağan karda çok tatil olsun diye baskı oldu. İlk tatil kararını gece açıkladık. Çocuklarımızdan şöyle bir paylaşım geldi; ‘Kaymakam bey, bunu rüyanda mı gördün’ gibi. Yaşadığımız sıkıntılara karşı gülümsememize neden oldu ama inşallah bu kar İnegöl’ün tarım ürünlerine olumlu olarak yansır. Üretim de, iktisatta önemli bir kavramdır. İktisattın en önemli ayağı üretimdir. Üretim için malzemenin, iş gücünün yanı sıra en önemli unsur olan girişimci işadamlarına ihtiyaç vardır. En önemli iki unsur girişimci ve emektir. Sizler, bisikletin pedalını çeviren insanlarsınız. Pedalı çevirmezseniz ülke durur” diye konuştu.

YENİ BAŞKAN HALİL MALKAÇ

Konuşmaların ardından gelir-gider tabloları okunarak ibraz edildi. Tek liste ile gidilen seçimde, Halil Malkaç oybirliği ile Başkanlık görevine getirildi. Seçimin ardından teşekkür konuşması yapan MÜSİAD İnegöl Şubesi yeni Başkanı Halil Malkaç, “Uzun yıllardır üyesi olarak onur duyduğum MÜSİAD’ımızda çok kıymetli isimlerin ardından böylesine önemli bir vazifeyi bizlere emanet ettiğiniz için sizlere şükranlarımı sunuyorum. İki yıldır Başkanlık görevini çok başarılı bir şekilde sürdüren Zeki Kavaz’ın ardından böylesine kutsal bir görevi devralmanın bilincinde olarak hareket edeceğiz. Özellikle Zeki Kavaz’ın bu akşam yaptığı konuşmasında dile getirdiği konuları gündemde tutmak, İnegöl’ümüzü ekonomik anlamda güçlendirmek ve 2023 yılı vizyonuna uygun çalışmalarda bulunmak öncelikli görevlerimiz arasında yer alacaktır. Görevde bulunduğumuz süre zarfında yurt içi ve yurt dışı faaliyetleri ile üyelerimizin hem kişisel hem de kurumsal anlamda gelişmesine olan katkılarımızı devam ettirmek istiyoruz. Değerli üyelerimizden beklentilerimiz; bugüne kadar MÜSİAD’ımız da başkanlık görevinde bulunan ağabeylerimize verdikleri desteği bizlere de aynı şekilde sağlamalarıdır. Bu duygu ve düşünceler ışığında bizleri tekrar yalnız bırakmadığınız için teşekkür eder kongremizin önce İnegöl’ümüze, sonra da ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” Dedi.

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ
1. Halil MALKAÇ
2. Mustafa ŞİMŞEK
3. Mücahit ŞEN
4. Nevzat DAYSALI
5. Cevdet ÖZSARI
6. Ömer ŞEN
7. Musap GÜLEÇ
8. Mehmet ÖZDAMAR
9. Levent ERGÜL
10. Mustafa KARA
11. Mehmet YAPRAK
12. İsmet KARACA
13. Mehmet DÖNGEL
14. Cemalettin TER
15. Aydın AKMAN

YÖNETİM KURULU  YEDEK  ÜYELERİ

1. Selahattin GÜRLER
2. Dursun ARSLAN
3. Ehad YILDIZ
4. Ömer EROL
5. Hacı Mehmet GÖKKAYA
6. Ramazan AKSUGÜL
7. Tahsin ÜSKÜPLÜ
8. Ümit KIRNAK
9. Ahmet Atilla KORUCU
10. Ümit KARAŞ

DENETLEME KURULU ASİL ÜYELERİ :
1. Sedat ÖPÇİNER
2. Metin EREN
3. Mustafa KILIÇ

DENETLEME KURULU YEDEK ÜEYELERİ :
1. Cemil DERMAN
2. Sedat ARAS
3. Salim GENÇKAL

Son Güncelleme: 15.01.2015 10:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<