banner359

İnegöl Olmazsa İMOB Olmaz

30 Ocak 2018 Salı 10:29
İnegöl Olmazsa İMOB Olmaz

İnegöl´den 200 firmanın yer aldığı İstanbul Mobilya Fuarını değerlendiren İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) yönetim kurulu Başkanı Metin Anıl, “İMOB´da yaklaşık 200 katılımcımız vardı. Bu da oradaki toplam katılımcının yüzde 50´si seviyesindedir. Buradan, İnegöl olmazsa İMOB olmaz manası çıkıyor” dedi.

İTSO Başkanı Metin Anıl, “İMOB Fuarı, İnegöl´ün İstanbul ve Türkiye mobilyasına damga vurduğu bir fuardır. İMOB´da yaklaşık 200 katılımcımız vardı. Bu da oradaki toplam katılımcının yüzde 50´si seviyesindedir. Buradan, İnegöl olmazsa İMOB olmaz manası çıkıyor. Bizim arzumuz önümüzdeki yıllarda, İstanbul´da yapılan bu İMOB gibi güçlü fuarların İnegöl´de de yapılması yönündedir. İnegöl yılda 2 fuar yapıyor, sadece İnegöllülere açık fuar yapıyor. Biz ulusala açık, Türkiye´ye açık fuarların da İnegöllülerle birlikte İnegöl´de yapılmasından yanayız. Bugüne kadar yapılan çalışmalar ve yol haritaları önümüzdeki yıllarda bu tür fuarların İnegöl´de de yapılacağının göstergesidir” diye konuştu.

İNEGÖL MOBİLYASININ İYİ YOLDA OLDUĞUNU GÖRDÜK

İlçe protokolüyle beraber İMOB fuarında İnegöllü firmaları ziyaret ettiklerini ifade eden Anıl, “Geçtiğimiz hafta İstanbul´da yapılan fuara İnegöl Belediye Başkanımız, Kaymakamımız ve arkadaşlarımızla katılım gösterdik. İşlerimizin yoğun olmasına rağmen 60-70 standı ziyaret ettik. Bu ziyaretler esnasında hem katılımcı arkadaşların işlerinin nasıl olduğunu hem de üretimlerini görme fırsatımız oldu. Arkadaşlarımız, fuarın ikinci günü olmasına rağmen işlerin iyi ve yoğun olduğunu belirttiler. Bu arada birçok arkadaşımız yeni modellerle fuara katıldılar. İnegöl´ün artık AR-GE ve inovasyona da önem vererek yeni konseptler, yeni modeller ortaya çıkararak fuara katıldıklarını gösterdiler. Bu bizi fevkalade sevindirdi. İnegöl mobilyasının iyi yolda olduğunu, gelecek adına güzel sinyaller verdiğini gördük, mutlu olduk” dedi.

FUAR ALANI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Anıl, “Gerek İTSO, gerek İnegöl Belediyesi, gerek Kaymakamlık olarak bu öngörüler doğrultusunda gelecekte İnegöl mobilyası ve mobilyacısının daha iyi yerlere gelmeleri adına ne yapılması gerekirse her projenin içerisinde olduğumuzu da gözler önüne serdik. En önemli projelerimizden bir tanesi yeni yapılması düşünülen İnegöl mobilya fuarıdır. Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor. İTSO olarak üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu sürecin mutlu sonla bitirilip, hem İnegöl hem de Türk mobilyacısının kendisini daha iyi ifade edebileceği, ürettikleri ürünleri 80 bin metrekarede sergileyecekleri bir fuar alanının yapılması çalışmalarını sürdürüyoruz” diye konuştu.

ARTIK DÜNYA KÜÇÜLDÜ

Yeni pazarlar bulma konusunda çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Anıl, “Tüm sektörler kolay ve rahat olanı yaparlar. Mobilyacı arkadaşlarımız geçmiş yıllarda Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerine ihracat yapıyorlardı ama Arap Baharı denilen ve Kuzey Afrika ile Ortadoğu´yu savaş alanına çeviren olaylardan sonra, pazar daralması ve ihracat sıkıntıları gözlemlendi. Üretim yapan arkadaşlarımız bu sıkıntıdan sonra yeni pazar arayışı içerisine girdiler. Geçtiğimiz günlerde Fas, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Kore ve Hindistan´a bir takım seyahatler düzenlendi. Bu da yeni pazar arayışının bir göstergesidir. Artık dünya küçüldü. Dünyadaki ithalat yapan firmalarla artık internet üzerinden de bağlantı sağlayıp, pazarlama yapabiliyorsunuz. Teknolojiler gelişti. Arkadaşlarımızın Ortadoğu ve Kuzey Afrika´da yaşadıkları sıkıntılardan sonra dünyanın diğer ülkelerinde yeni pazar arayışlarına her türlü desteği veriyoruz. Nisan ayında İtalya Milano fuarına bir seyahat tertip ediliyor. Aktiviteler devam ediyor. Mobilyacılarımız ve İTSO durmuyor. Şubat ayında inşaatçı arkadaşlarımızın Berlin´de yapılan inşaat fuarına organizasyonları devam ediyor. Gürcistan Batum´da da mobilya fuarı çalışmalarımız devam ediyor. Velhasıl çok hareketli ve aktif olan İnegöl ekonomisi durmuyor, kendine yeni pazarlar bulma konuşunda çalışmalarını sürdürüyor” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
InegölİTSOImob
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<