banner359

İnegöl Ortaokulu'ndan büyük başarı

02 Haziran 2017 Cuma 21:39 2017-06-02 21:48:31
İnegöl Ortaokulu'ndan büyük başarı

Özel İnegöl Ortaokulu öğrencisi Mehmet Akıncı TEOG 1 ve 2’de 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak TEOG Türkiye Birincisi oldu. Özel İnegöl Ortaokulu Kurucu Müdürü Özgen YILDIZ ve Okul Müdürü Ahmet Yıldız TEOG sınav sonuçları ile ilgili ortak açıklamalarda bulundu:
ABEL METOD SİSTEMİNE GÜVENENLER HEP KAZANDI KAZANMAYA DA DEVAM EDECEKLERDİR.
Abel Metod sistemi, balığı ağaca tırmandırmayan balık tutmayı öğreten bir sistemdir. Nasıl ki bir otu çekerek ve öğrencinin boyunu her gün ölçerek uzatamazsanız; sürekli deneme sınavı yaparak, test çözdürerek de öğrencinin akademik gelişimini sağlayamazsınız. Abel Metod sistemi bireysel farklılıkları, eğilimleri, öğrencinin gelişimini ve hızını dikkate alan, geri dönüt ve düzeltmeye dayanan, iç motivasyon sağlayarak başarma güveni ve inancı sağlayan bir sistemdir. Geçmişte İnegöl eğitimine dershanecilik faaliyetleri ile sağladığımız katkı artık okullarımızla büyüyerek devam etmektedir.
BAŞARIMIZIN SÜREKLİLİĞİ, BİREYE ÖZGÜ ÖĞRETİM MODELİ OLAN
“ABEL METOD” SİSTEMİNDE GİZLİDİR.
Kuruluşu Abel Dershanesine dayanan Özel İnegöl Ortaokulu AR-GE çalışmalarıyla geliştirilip güncellenen Abel Metod, Bireye Özgü Öğretim Modelini uygulamaktadır. Söz konusu eğitim olunca, eğitim-öğretim ile uzaktan ve yakından ilgisi olmayan fakat hikayesi olan herkes eğitim ile ilgili konuşup yorum yapabiliyor. Bilgi sahibi olmanın ve söylemenin kolay, zor olanın ise uygulamak olduğunu herkes ifade etmektedir. Okulumuzda uygulanan Abel Metod ile bireysel farklılıkları dikkate alıp öğrencinin ihtiyaçlarına ve öğrenim stillerine göre program uygulayarak öğrencilerinin kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarına fırsat veriyoruz. Bu sistemin okulumuzda uygulanabilirliğini görmek ise öğrenciye, öğretmene ve veliye güven veriyor.
2005 yılında uygulamaya başladığımız Abel Metod sistemi ile yetişen öğrencilerimize hedef okul kazandırma garantisi vererek Boğaziçi Üniversitesi, Galatasaray Lisesi gibi zirve okullara yerleşmelerini sağladık.
ABEL bugün de “TEOG 1 VE 2 ‘DE TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ ile kazandırmaya ve güven vermeye devam ediyor.
YÜZ ÖĞRENCİDEN SADECE BİRİ, KAPASİTESİNİN YÜZDE YÜZÜNÜ KULLANABİLİYOR.
“TEOG” sınavında soruların tamamını doğru cevaplayan öğrenciler kapasitelerini yüzde yüz kullanabilen öğrencilerdir. Kapasitesini tam kullanamayan öğrenciler ise sistemin kurbanı olmaktadırlar. Abel Metod ile 2016-2017 TEOG 2 sınavında Türkçede 9, Matematikte 3, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisinde 6, Fen Bilgisinde 7, İnkılap Tarihinde 6, İngilizcede ise 4 öğrencimiz tüm soruları doğru cevaplayıp kapasitesini en üst düzeye taşıyarak bireysel başarının yanı sıra okul başarı ortalamasını da en üst düzeye yükseltmiştirler.
ARAŞTIRMALAR, ÖĞRENİM KAYBI YAŞAYAN BİR ÖĞRENCİNİN AKADEMİK OLARAK YAKLAŞIK 1,5 ÖĞRETİM YILI GERİDE KALDIĞINI GÖSTERMEKTEDİR.
İlk okuldan itibaren tam öğrenme sağlanmadan bir üst sınıfa geçen öğrenciler öğrenme kaybı yaşarlar. Öğrenme kaybı nedeniyle öğrenciler, bir üst sınıfta öğretilenleri öğrenmekte zorluk çekerler. Öğrenme kaybı artarak devam eden öğrenci 12. sınıfa geldiğinde diğer öğrenci ile arasındaki öğrenim farkı yaklaşık 1,5 öğretim yılına tekabül etmektedir.
Abel Metod, öğrenci akademik izleme basamağı uygulaması ile öğrenme kaybı yaşatmadan tam öğrenme sağlayarak öğrencinin bir üst sınıfa başlamasını sağlamaktadır. Tam öğrenme sağlanan öğrencilerimiz öğrenme hevesini kaybetmeden özgüvenle eğitim yolculuklarına başarılı bir şekilde devam etmektedirler.
SEVİYE SINIFI DEĞİL, ÖĞRENME STİLİ SINIFLARI OLUŞTURDUK.
Bazı öğrenciler derste öğretmenin anlattıkları ile öğrenirler, bazıları dersin görselleri ile öğrenir, bazıları ise dokunarak öğrenir. Her öğrencinin öğrenme stili farklı farklıdır. Dokunsal öğrenmeye sahip öğrenciler hareketli ve öğrenme süreleri kısadır. Dinlemeye zorlarsanız hiç bir şey öğrenemez.
Okulumuzda seviye sınıfları yerine; işitsel, görsel ve dokunsal öğrenme stili sınıfları oluşturduk. Her öğrencimiz öğrenme stillerine uygun sınıfta eğitim görmektedir. Öğrencilerimizi birbirleriyle yarıştırmadan öğrenme stillerine uygun öğrenme fırsatı yaratarak onların daha mutlu ve daha başarılı olmalarını sağlıyoruz.
AKADEMİK BAŞARI KADAR SOSYAL KÜLTÜREL VE SPORTİF ALANLARDA DA ZİRVEYİ YAKALADIK.
Uyguladığımız “Abel Metod” sistemi her öğrencinin ilgi ve yeteneklerini geliştirmeyi önemseyen “Öğrenmeyi öğreten” bir sistemdir.
Sistemimiz gereği okulumuza kayıt olan her öğrencimizin yetenek ve ilgi alanlarını belirliyoruz. Öğrencimizi ilgi alanı ve yeteneğine uygun kulüplere yönlendirip üye olmasını sağlıyoruz.
Okulumuzda Satranç, Yüzme, SATEM, Tenis, Masa Tenisi, Futbol, Voleybol, Basketbol gibi kulüp çalışmalarını etkin biçimde yürütüyoruz.
Kulüp çalışmalarına katılan öğrencilerimizin daha profesyonel yetişmeleri için ilçemizde bulunan sosyal tesislerle, profesyonel antrenörlerle ve öğretmenlerle işbirliği yapıyoruz, elde edilen başarılar ortak bir planlamanın sonucunda elde edilen başarılardır
Okulumuz lisanslı sporcuları, yüzme dalında Türkiye 3.lüğü ve Bursa 3.lüğü, karate dalında Türkiye 2.liği, kort tenisi dalında Türkiye 3.lüğü, taekwando dalında Bursa genelinde taekwando kulüpleri arasında Bursa 3.lüğü başarılarını yakalayarak okulumuzu sportif alanda en iyi şekilde temsil etmişlerdir. Bunun yanında okulumuzda lisanslı olan 50 öğrencimizi kendi alanlarında desteklemeye devam ediyoruz.
Bugün öğrencilerimizin elde ettiği başarılar profesyonel işbirliği sayesinde sağlanmıştır.
Başarıyı ortak bir kazanç olarak değerlendiriyoruz. Öğrencilerimizin başarılı olmasında emeği geçen öğretmenlerimizi, velilerimizi, idarecilerimizi ve çalışanlarımızı candan kutluyoruz.

 

Son Güncelleme: 02.06.2017 21:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<