banner359

İnegöl Ramazan Bayramına Hazır

20 Haziran 2017 Salı 18:38 2017-06-20 18:45:11
İnegöl Ramazan Bayramına Hazır

 İnegöl Belediyesi Ramazan Bayramına sayılı günler kala ilçe halkının bayramı en iyi şekilde geçirmesi için gerekli tüm önlem ve tedbirleri aldı.

Belediye Encümen Salonunda Ramazan Bayramı hazırlıkları ile alakalı açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Başlangıcı rahmet, ortası mağfiret ve sonu ise cehennemden kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif’in son günlerine geldiğimiz bugünlerde belediye olarak ilçe halkının Ramazan bayramını huşu içerisinde gönül rahatlığı ile yaşamaları için gerekli tüm önlem ve tedbirleri aldık. 7/24 tüm birimlerimizle Ramazan Bayramına hazırız” şeklinde konuştu.

“RAMAZANI İNEGÖL’ÜN HER BİR KÖŞESİNDE YAŞAMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”
İnegöl Belediyesi olarak bu yıl On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in dolu dolu geçmesi için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz diyen Aktaş, “Teravihlerle, iftarlarla, sahurlarla birlikte bolluk bereket ve mağfiret ayı olan Ramazanı İnegöl’ün caddesinde, sokağında her yerinde yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz iftar ve sahur programları ile aynı sofra etrafında buluşarak aramızdaki kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimiz daha da artarken, çat kapı iftarlarımızla hemşerilerimizin sofralarına ortak oluyor, onlar ile birlikte oruçlarımızı açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca Dünyaca ünlü hafızların kuran-ı kerim tilavetleri ve teravih namazlarıyla Ramazanı bu sene İnegöl’de bambaşka yaşarken, Umuteli Sosyal Yardımlaşma Merkezi marifetiyle ihtiyaç sahiplerine yönelik erzak dağıtımlarımızla onların biz nebzede olsa yüzlerini güldürmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

KADİR GECESİ ÖZEL PROGRAMINA DAVET
Rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazanın sonuna geldiğimiz bugünlerde bildiğiniz üzere Çarşamba gecesi bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni idrak edeceğiz diyen Aktaş, “Kadir Gecesi vesilesiyle İlçe Müftülüğümüz ile iftardan sahura kadar sürecek özel bir program hazırladık. Sizlere bu programımız hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum. İlk olarak İshakpaşa Camisinde öğle namazı sonrasında bayanlara, ikindi namazından sonrada da erkeklere Sakal-ı Şerif ziyareti ile programımız başlayacak. Ardından İshakpaşa Camii avlusunda İshakpaşa Derneğimiz ile birlikte düzenleyeceğimiz iftar programımızı yapacağız. Akabinde kılacağımız teravih namazı sonrası Kuran’ı Kerim Tilaveti, Kasideler, Elveda Ramazan Kasidesi, Tesbih ve Teheccüd Namazları ile Kadir Gecesi özel programımızı inşallah hep beraber idrak edeceğiz. Bu vesile ile tüm ilçe halkımızı bu özel programa davet etmek istiyorum” dedi.

“BAYRAMA HAZIRIZ”
Başkan Aktaş konuşmasında Ramazan Bayramı hazırlıklarına da değindi. Aktaş konuşmasında, “Bilindiği üzere 25 Haziran Pazar günü Ramazan Bayramının ilk günü. Şimdiden tüm ilçe halkımızın Ramazan Bayramını kutluyor, huzur ve esenlikler temenni ediyorum. İnegöl Belediyesi olarak Ramazan Bayramı ile alakalı her türlü hazırlığımızı tamamladık. Bayram süresince tüm birimlerimiz göreve hazır halde konuşlandırılmıştır. Zabıta, Temizlik İşleri, Mezarlıklar ve Fen İşleri Müdürlüklerimiz nöbetçi ve icapçı listelerini oluşturmuştur. Bayram süresince herhangi bir olumsuzlukta bu ekipler müdahale edeceklerdir.”

BAYRAM SÜRESİNCE HİZMETLER DEVAM EDECEK
Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından bayram öncesinde geniş çaplı bir bayram temizliği planlanmıştır ifadelerini kullanan Aktaş, “ Bu kapsamda İnegöl merkezde bulunan tüm ana caddeler, çarşı içi ve alışverişin yoğun yapıldığı yerler başta olmak üzere şehrimizin dört bir tarafı baştan aşağıya elden geçirilecektir. Yine temizlik kapsamında İnegöl merkezde bulunan tüm cami müştemilatları ve şadırvanlar yine ekibimiz tarafından ayrıntılı bir şekilde temizlenecektir. Ayrıca İnegöl’de bulunan ova köyleri meydanları hem otomatik süpürge aracıyla hem de meydancı ekiplerimiz tarafından süpürülerek bayrama hazır hale getirilecekken, sanayi bölgesinde de genel bir temizlik yapılacaktır. Sanayi mevkii ekiplerimiz ve makinelerle özenle temizlenecektir. Bunun yanında Bayram süresince rutin çöp ve geri dönüşüm toplama hizmetimiz de devam edecektir” şeklinde konuştu.

MEZARLIKLARIN GENEL TEMİZLİĞİ YAPILIYOR
Mezarlıklar Müdürlüğümüzün de Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle mezarlıklarımızda genel temizlik çalışmalarına devam ettiğini belirten Aktaş, “Cenaze ve Defin Hizmetleri birimimiz ise bayram süresince normal günlerdeki çalışma sistemiyle çalışmaya devam edecektir. Gasil hanede ve gerçekleşen ziyaretler için mezarlıklarımızda her gün nöbetçi bulunacaktır” dedi.

Aktaş konuşmasının devamında, “Fen işleri Müdürlüğümüz de; bayram süresince nöbetçi ve icapçılarını hazır bulunduracaktır. Fen İşleri Müdürlüğümüz 7/24 hizmete devam edecek olup, vatandaşlarımız, her türlü şikayet ve isteklerini nöbetçi zabıta aracılığı ile ALO 153 no’lu telefondan iletebileceklerdir.”

Bayram boyunca her hangi bir su kesintisi ile karşılaşmamak için bayram öncesi su şebekeleriyle alakalı tüm bakım ve onarım çalışmaları Büyükşehir Belediyesine bağlı BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılmıştır diyen Aktaş, “Bayram boyunca her hangi bir su kesintisi beklenmemektedir. Ancak, yaşanabilecek arıza ve vatandaş sorunlarıyla alakalı; depo bekçileri, arıza ve ekip şefliği çalışanlarından oluşan nöbetçi ve icapçı ekipler bayram boyunca hazır olarak bulundurulacaktır. Vatandaşlarımız, su ve kanalizasyonla ilgili her türlü şikayetlerini ALO BUSKİ 185 veya 270 24 00 numaralı telefon numaralarına bildirebilirler” ifadelerini kullandı.

“HUZUREVİNDEKİ BÜYÜKLERİMİZİ UNUTMAYALIM”
Aktaş konuşmasında Huzurevinde kalan büyüklerimizi yalnız bırakmayalım vurgusu da yaptı. Aktaş, “Bayramda en çok ziyaret edilen yerlerden biri olan Huzurevimiz de, bayram öncesi gerekli tüm çalışmalar yapılmış ve Huzurevimiz, ziyaretçi kabulüne hazır hale getirilmiştir. Özellikle şunu ifade etmek istiyorum ki böyle önemli günlerde bizler için önemli bir unsur olan büyüklerimizi unutmadığımızı göstermek adına onları lütfen huzurevine gelerek ziyaret edelim. Onların sağlıklı bir şekilde yaşlanmaları için böyle önemli günleri fırsat bilelim ve onların en önemli ihtiyacı olan morali eksik etmeyelim” dedi.

“BAYRAM SÜRESİNCE GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ”
Belediyemizin bel kemiği olan Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerinin bayram öncesi rutin kontrollerine devam ettiklerini belirten Aktaş, “Özellikle şehir içindeki muhtelif yerlerde, çarşı merkezi ve tüm pazaryerlerinde denetimlerini sıklaştırarak bayrama kadar kontrollerini sürdürecekler. Nöbetçi zabıtamız da bayram boyunca 24 saat hizmet verecek. Bayram süresince halkımız, her türlü şikayet ve isteklerini nöbetçi zabıta aracılığı ile ALO 153 No’lu telefondan Belediyemize iletebileceklerdir.”

17-24 HAZİRAN ARASI
“Bayram haftası olarak zikrettiğimiz 17 - 24 Haziran tarihleri arasında esnafımız satışı yaptığı iş türüyle alakalı ürünleri almış olduğumuz karar gereği kendi işyerinin önünde satabilecek. Bayram sonrası yaya yolları için alınan kaldırım işgallerine son verilmesi hakkındaki karar aynen uygulamaya devam edecektir.“

ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILACAK
“Bayram yoğunluğu sebebiyle çarşı içini rahatlatmak ve ilçe halkımızın bayram alışverişlerini rahat ve güvenli bir ortamda gerçekleştirebilmesi için ise, 22 Haziran Perşembe gününden itibaren Hacı Veli Ağa Sokak başından başlayarak Elektrik Sokak, Tabakhane Sokak ve Yapı Kredi Bankasının olduğu yerden itibaren araç trafiğine kapatılacak vurgusu yapan Aktaş, “Şunu da söylemek isterim ki Bayram dolayısıyla çarşı-pazarın kalabalık olacağından yaşanabilecek hırsızlık ve kap-kaç olayları için ilçe halkımızı tedbirli olmaya davet ediyorum. Ayrıca semt pazarlarımız için bayram öncesi herhangi bir değişiklik yapılmamıştır” şeklinde konuştu.

Aktaş son olarak, “Bu vesile ile tüm ilçe halkımızın ve İslam aleminin Ramazan Bayramını şimdiden tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde, tüm sevdiklerimiz ile birlikte nice bayramlar geçirmeyi cenabı Allahtan niyaz ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Son Güncelleme: 20.06.2017 18:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<