banner359

''İnegöl Şantiyeye Dönecek''

20 Şubat 2019 Çarşamba 14:47 2019-02-20 16:52:51
''İnegöl Şantiyeye Dönecek''

Radyo Medya’da yayınlanan Medyalog programında Kerim Bayraktar’ın konuğu olan Belediye Başkanı Alper Taban, “İnşallah seçim sonrası önümüzdeki süreçte İnegöl’ün 5 yıl boyunca bir şantiyeye döneceğine dair konuya ben de katılıyorum” dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban, Radyo Medya’da yayınlanan Medyalog programına konuk oldu. Salı akşamı 17.00’da yayınlanan programda Kerim Bayraktar’ın sorularını yanıtlayan Taban, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

37 MECLİS ÜYESİ OLACAK
Başkan Taban, Kerim Bayraktarın meclis üyelikleriyle ilgili kesin listenin sunulduğunu hatırlatarak bu konudaki düşüncelerini sorması üzerine şöyle konuştu: “Meclis üyelikleriyle alakalı Cumhur İttifakıyla başlayan bir süreç var. Bunu Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde de yaşadık. Yine 31 Mart yerel seçimlerinde de aynı ittifak devam ediyor. Cumhur İttifakı yerli ve milli bir ittifaktır. Biz MHP’nin değerli mensuplarıyla zaten aynı kulvarda, benzer istikametteydik. Meclis sayımız da 31 iken 37’ye çıktı. Son ana kadar da Başkan adayımız ortak, meclis üyelerimiz ayrı ayrı gerçekleştirilecekti. Geçtiğimiz Pazar günü itibariyle Genel Merkez yöneticilerimizin Bursa İl Başkanlığında bizleri daveti üzerine bu toplantıya katıldık ve meclis üyelerinin de ortak liste olması kararı alındığı ifade edildi. Siyasi büyüklerimiz böyle uygun görünce gerekli çalışmaları başlattık. MHP’den 8 arkadaşımızı bu listeye dahil ettik. Sıralamada demografik yapıyı yansıtmak gerekiyor. Bazı meslek gruplarından arkadaşlarımızın da mutlaka listede yer alması gerekiyor şehir yönetimi adına. Yine genç ve bayan kontenjanlarımız var. Cumhur İttifakında yapılan anlaşma içerisinde şuanda bize iletilen, 8 MHP’li arkadaşımızın meclis listesinde yer alması. Belediye Başkan Yardımcılığı ile ilgili bir konu şuanda tarafımıza iletilmedi.”

VATANDAŞLARI ŞEHİR YÖNETİMİNE ORTAK ETTİK
Taban, geride kalan 1 buçuk yıllık Başkanlık dönemine ilişkin açıklamalarında ise “Yaklaşık 15 aydır görevdeyim ve bu süre içerisinde gecemizi gündüzümüze katarak olması gerektiği gibi bir yandan kendi çalışma arkadaşlarım, bir yandan teşkilat üyelerimiz ve bir yandan halkımızla tespitler yapmaya çalıştık. Benim öncelikle vatandaşımızı anlamam gerekiyor, aklından geçeni bilmem gerekiyor diyerek önce muhtarlarımızla, ardından sivil toplum kuruluşlarımızla, hemşeri derneklerimizle, işadamlarımızla bir araya geldik. Farklı konularda özel oturumlar gerçekleştirdik. Bir Belediye Başkanı her konuda uzman olamaz. Herkesin kendi bir mesleği vardır. En güzel projeyi hayata geçirseniz, vatandaşın beklediği, istediği, aklından geçen bu değilse hiçbir anlamı yok. Ben buna çok önem verdim. Aslında hem şehir yönetimine vatandaşımızı ortak ettim, hem de oto kontrolü sağlamaya başladık bu sayede. Bu işleri başaranların da böyle başardığını gördük” ifadelerine yer verdi.

İNEGÖL’ÜN EN ÖNEMLİ İHTİYACI ALTYAPI
İnegöl’ün öncelikli ihtiyaçlarına ilişkin de fikirlerini paylaşan Taban, “Bugün en önemli ihtiyacımız altyapı. Aslından bundan öncelikli hale getireceğimiz pek çok konu olabilir. Hava kirliliği, asfalt yamaları, suyun kalitesi, pahalılığı olabilir. Lakin alt yapıyı önceliklendirmemizin bir sebebi var. Altyapı işin temeli. Temeli sağlam yapamadığımızda tekrar tekrar geri dönmek zorunda kalacağız. Sonrasında bu sıralama değişebilir. Ancak şehrimiz çok hızlı büyüyor. Böyle düşündüğümüzde bu büyümeye paralel olarak yeni iş sahaları, sosyal alanlar, yaşamı sürdürmek için gerekli alanları açmak zorundasınız. Bu eksikleri de tamamlayarak inşallah güzel bir şehir hayal ediyoruz” dedi.

İNEGÖL ŞANTİYEYE DÖNECEK
Kerim Bayraktar’ın “Alinur Aktaş Bursa’da devam ederse 5 yıllık süreçte İnegöl şantiyeye dönecek şeklinde söylentiler var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna da yanıt veren Alper Taban, “İnşallah seçim sonrası önümüzdeki süreçte İnegöl’ün 5 yıl boyunca bir şantiyeye döneceğine dair konuya ben de katılıyorum. Bazı konuşmalarımda buna vurgu yapmaya da çalışıyorum. Uyumlu çalışmak önemli konular. Alinur Aktaş Başkanımız İnegöl’ün de gurur vesilesi. İnegöl’ün sorunlarını biliyor olması da avantaj. Buranın sorunlarını bizden daha iyi bilen bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Alinur Başkanımız bütün ilçelerimizin Başkanlarını toplayıp taleplerini dinledi, yapabileceklerini, kaynaklarını da kontrol ederek bir yol haritası belirledi. Benim ricam şuydu; Sayın Başkanım sorunları zaten biliyorsunuz ama önceliği altyapıya vermek zorundayız dedim. Altyapı aslında çok basit bir konu değil. Bugün 220 caddenin, binlerce sokağın olduğu bir yerden bahsediyoruz. Bunun içme suyu ayrı, yağmur suyu ayrı, kanalizasyonu ayrı, doğalgazı var, elektrik hatlarının yeraltına alınması var. Belki de bu 5 yılda tamamı gerçekleşemeyecek bunu da ifade ediyorum. Bugün yaptığımız hesaplamalarda 1 buçuk 2 katrilyon gibi bir maliyet. Bugünün maliyeti bu. Günün şartlarına göre değişir. Ama İnegöl şantiyeye dönecek” açıklamalarında bulundu.

YENİ DÖNEMDE HEDEFLENEN PROJELER
Başkan Taban, programda yeni döneme ilişkin projelerinden de söz etti. Taban, projelerini anlattığı bölümde şu ifadelere yer verdi: “Her adayın gönlünden geçen, tespitleri sonucu oluşturduğu projeler olacak. Bizler de 15 aydır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu şehirde ele almamız gereken bir Yeni İnegöl, bir de mevcut İnegöl var. Öncelikli olarak mevcut İnegöl’de sıkıştığımız alanları rahatlatmamız, şehirde yeni merkezler oluşturmamız lazım. Bunlarla alakalı yükü dağıtabilirsek birileri merkeze gelirken birileri Alanyurt, Yeni İnegöl gibi bölgelere giderse bu rahatlık sağlanacaktır. Biz 10 ayrı başlık açtık. Şehirleşme ve kent estetiği bu başlıklardan biri. Ekonomi ikinci başlığımız. Bu da bizim için önemli bir konu. Çevre ile ilgili projelerimiz olacak. Yine Akıllı Kent, akıllı şehircilik konularını önemsiyorum. Bisiklet kullanımını teşvik edecek çalışmalarımız olacak. Yine şehrimizde bir nostaljik tren hayal ediyoruz. Şehir içi ulaşımdaki konforun arttırılması, daha ekonomik ve kısa mesafeli mekik hatlar oluşturmak istiyoruz. Eğitim ve spor ayrı bir başlığımız. Butik bir Üniversitenin şehrimize kazandırılmasından, beraberinde standart olarak yaptığımız burs yardımlarının arttırılması ve ortaöğretime kadar indirilmesine kadar çalışmalarımız olacak. Yeni bir spor kompleksi kazandırmak istiyoruz. Bunu da önemsiyorum. Kültür sanatta da yeni bir kültür sanat merkezi hayata geçirmek istiyoruz. Şuanda Beşinci Mevsim var ama yeterli değil. Yine vatandaşlarımızın beklediği çalışmalarımızdan biri TOKİ. Bunu da hayata geçirmek istiyoruz. Millet Bahçeleri, seyir kulesi gibi çalışmalarımız olacak.”

Son Güncelleme: 20.02.2019 16:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<