banner359

İnegöl Tarım Fuarı 10 Eylülde Kapılarını Açıyor

07 Eylül 2017 Perşembe 16:33
İnegöl Tarım Fuarı 10 Eylülde Kapılarını Açıyor


10 Eylül Pazar günü 6’ncı kez kapılarını ziyaretçilerine açacak olan İnegöl Tarım Fuarı (İNTARF) öncesi bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İlçe olmamıza rağmen nasıl ki mobilyada iddialı fuarlar yapıyorsak yenilenen Mer-Pa’da inşallah ezber bozan, farkındalık oluşturan bir fuara daha imza atacağız” dedi.

İnegöl, 10-13 Eylül tarihleri arasında ilçe tarımına büyük katkı sağlayacak bir fuara ev sahipliği yapacak. İnegöl Belediyesi öncülüğünde MODEF Fuarcılık organizasyonu ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası, Muhtarlıklar ile tarımsal sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla 6’ncısı düzenlenecek olan İnegöl Tarım Fuarı (İNTARF) öncesi Belediye Başkanı Alinur Aktaş bugün makamında basın toplantısı düzenledi. Fuara katkı veren kurum ve kuruluşların temsilcilerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında, ezber bozan bir fuarın gerçekleştirileceği vurgulandı.

76 FİRMA STANT AÇACAK
Basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentimize büyük bir değer katan İNTARF’ın (İnegöl Tarım Fuarı) 6’ncısının büyük bir coşku ve heyecanla 10 Eylül tarihi itibariyle icra edileceğini duyurarak “Bununla alakalı konunun taraflarıyla hem son bir istişaremizi yapmak hem de kamuoyuna duyurmak adına uğun tekrar bir aradayız. 10-13 Eylül tarihlerinde gerçekleştireceğimiz İNTARF Fuarımızın hayırlı olmasını, üreticimiz adına bereketli olmasını, şehrimiz ve ülkemiz adına katkı sağlamasını temenni ediyoruz. İnegöl mobilyasıyla, köftesiyle, kaplıcasıyla, mehteriyle, doğal güzellikleriyle, turizmiyle, tarihiyle gerçekten yaşanılası cennet bir memleket. Tarım da bizim önemli değerlerimizden biri. Buna dair hizmet eden kurumlarımız var, sivil toplum kuruluşlarımız var, odalarımız var, İlçe Tarım Müdürlüğümüz var… Hakeza yeni Büyükşehir yasasıyla beraber 2014 yılından bu yana bu işe fiili olarak destek veren Belediyemiz var. Zaten bu tarım fuarı da 6 yıldan beri bu ortak girişimle gerçekleştirilen bir organizasyon. Fuarımızda toplamda 16 bin m2 alanda 76 firmamız olacak. Amasya, Isparta, Eskişehir, Bursa, Ankara, İstanbul, Balıkesir, Aydın, Bilecik, Kütahya ve Sakarya’dan fuarımızda stant açacak firmalarımız var” dedi.

GÜNEY MARMARA, TRAKYA, BATI ANADOLU VE İÇ EGE İNTARF İLE DONATILDI
Aktaş, Köy TV, Bereket TV ve Makine TV ile Bursa, Balıkesir, Eskişehir, Çanakkale ve Kütahya radyolarında fuarın tanıtım bantlarının döndüğünü ve ayrıca toplamda 960 afiş ile Güney Marmara, Trakya, Batı Anadolu ve İç Ege’nin donatılmış vaziyette olduğunu da ifade etti.

MOBİLYADA YAŞANAN GELİŞMEYİ TARIMDA DA GÖRMEK İSTİYORUZ
Ulaşımın kolaylığı itibariyle fuara ilginin üst düzey olacağını tahmin ettiklerini kaydeden Aktaş, “19 kırsal kalkınma kooperatifimiz üretmiş oldukları ürünlerle fuarımıza renk katacaklar. Bu sene 11 il ve bu illere bağlı ilçelerden yaklaşık 100 otobüs çiftçi getirme çalışmalarımızı yapmış olup Bursa merkez ile Yenişehir, İznik, Kestel ve Gürsu’ya bağlı 20 köyden de ziyaretçi getirmiş olacağız. Yurt dışından da beklediğimiz misafirlerimiz var. İnanıyor ve ümit ediyorum ki bir önceki fuara göre daha üst düzeyde icra edilecek. İnşallah bu üreticimize bağlantı olarak, satış olarak, tanıtım ve lansman olarak dönecek. Amacımız burada ihracatı da bu manada arttırabilir miyiz? Tarımı ihracatla desteklediğimizde ben inanıyorum ki daha güzel neticeler elde edilecek. Mobilyada yakaladığımız ihracat kaleminin bize ciddi faydası oldu. Aynı gelişmeyi tarımda da görmek istediğimizi ifade etmek istiyorum” açıklamalarında bulundu.

EZBER BOZAN BİR FUAR GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ezber bozan bir fuar gerçekleştirileceğinin de altını çizerek şöyle konuştu: “6. Tarım Fuarımız Belediyemiz öncülüğünde MODEF Fuarcılık organizasyonuyla İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası, Muhtarlarımızın destekleri ve tarımsal sivil toplum kuruluşlarımızın önemli katkılarıyla Mer-Pa’da gerçekleştirilecek. Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin fuar takviminde de yer aldığımızı özellikle ifade etmek istiyorum. İnşallah ilçe olmamıza rağmen nasıl ki mobilyada iddialı fuarlar yapıyorsak yenilenen Mer-Pa’da inşallah ezber bozan, farkındalık oluşturan bir fuara daha imza atacağız. Ben bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

BAŞKENTE FUAR ZİYARETİ
Aktaş, fuar öncesi Ankara’da bir dizi ziyaretler yapıp başkentin dikkatini çekecek bir açılış için çaba sarf ettiklerini dile getirerek “Bugün Ankara’da bazı ziyaretlerim olacak. İnşallah açılışımızla alakalı üst düzey bir yetkiliyi burada misafir edeceğiz. Bugün bazı görüşmelerim olacak. O görüşmeler neticesinde de inşallah fuarımızın Ankara’nın da dikkatini çekecek şekilde açılışını gerçekleştirmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
InegölIntarfTarımFuarı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<