banner359

İnegöl Ülkü Ocakları'ndan 19 Mayıs Yürüyüşü

19 Mayıs 2016 Perşembe 19:47 2016-05-19 20:02:46
İnegöl Ülkü Ocakları'ndan 19 Mayıs Yürüyüşü

İnegöl Ülkü Ocakları tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde “Atatürk, Silah Arkadaşları Ve Bayrağa Saygı” düzenlendi.

Belediye önünden başlayan yürüyüş, Atatürk Anıtı önünde Ülkü Ocakları Başkanı Yücel Erim’in yaptığı basın açıklamasıyla son buldu.Yürüyüşe Ülkü Ocakları teşkilat üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Erim yaptığı basın açıklamasında ''Samsun'a çıkan cesur ve faziletli irade, acılar içinde kıvranan, kayıplarla sınanan, işgal ve esaretle tehdit edilen son yurdumuzun umutlanm yeşertmiş, talihini değiştirmiştir. Dünden bu güne kadar Alemi İslam'ın Sancaktarlığını yapan Türk milleti en ağır şanlarda dahi yılgınlık göstermemiş, yenilgiyi peşinen kabullenecek gaflet ve korkaklığın pençesine düşmemiştir. 19 Mayıs; milletimizin kutlu bir silkinişi, destansı bir uyanışı, istiklal uğruna her şeyi göze aldığını ispatlayan muazzam bir stratejik dirilişi olarak tarihe mühür vurmuştur. Aziz milletimiz, sömürgeci güçlerin dayattığı ve tutsaklığı esas alan bağımlı vc onursuz bir geleceği Samsun'dan itibaren reddetmiş, kendi kaderine bizzat kendisi yön vermek için inisiyatifi ele almıştır. Bu itibarla 19 Mayıs, aşağılanan milli varlığın canlanışı; teslimiyetçi, tavizkar yönetimlere karşı milli devletin müjdesi, dönemin küresel dengelerini baştan aşağı değiştiren milli mücadele şuurunun doğumudur. Aynı zamanda 19 Mayıs; Türk milletinin ortak çatı altında buluşarak akıl, duygu, sağduyu, vizyon vc fedakarlık eşliğinde istikbaline sahip çıkışının tarihe mal olmuş milliyetçi kararlılığıdır. Bu sayede ümitsizlikler etkisizleştirilmiş, kırgınlıklar onarılmış, fikir ayrılıktan giderilmiş, tasa vc kıvancın ortak paydasında buluşularak Türkiye Cumhuriyeti’nin ana çatısı heyecanla örülmüştür. Aziz milletimizin vc sevgili gençlerimizin Atatürk'ü Anma. Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten hissiyatımla tebrik ediyorum. 19 Mayıs 1919’da Samsun'a ayak basarak milli doğruluşun başım çeken başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere. Kurtuluş mücadelemizin her safhasında pay ve katkısı bulunan kahramanlara, muhterem şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.

Her gün şehit haberleriyle ciğerlerimizin parçalandığı bu günlerde birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu bağlamda bu birlik ve beraberliği İnegöl'e,Bursa'ya ve tüm yurdumuza gösterdiğiniz, için hepinizden Allah razı olsun''

Son Güncelleme: 19.05.2016 20:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<