banner359

İnegöl Ülkü Ocaklarından Mevlid Kandili Kutlaması

11 Aralık 2016 Pazar 18:19 2016-12-11 18:39:49
İnegöl Ülkü Ocaklarından Mevlid Kandili Kutlaması

 İnegöl Ülkü Ocakları Bayanlar Birimi tarafından Mevlid Kandili münasebetiyle Sani Konukoğlu Camii önünde vatandaşlara irmik helvası ikram edildi.

Helva ikramı sonrası bir açıklama yapan Bayanlar Birim Başkanı Burçak Sertelli;’Gönüllerin ışığı, tevhide susamış ruhların feyiz kaynağı, kainat ağacının en mükemmel meyvesi, fahri alem Efendimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.V) dünyaya teşriflerini idrak ettiğimiz ‘’Mevlid Kandili’’ hepimize hayırlara vesile olsun.’’

Bu günde Peygamber Efendimiz; Duygularında sevgi, şefkat, merhamet ve hoşgörüyü; İlişkilerinde hakkı, doğruyu, bir olmayı ve vefayı; İbadetlerinde ihlas ve samimiyeti öne çıkarıp gönülleri fethederek, sözlerinde ve bu sözlerin ifade ettiği anlamlarda, bütün varlıklara karşı sergilediği tutum ve davranışlarda bize örnek olmakta, yaşamakta olduğumuz hayata ve geleceğimize ışık tutmaktadır.

Bizlere düşen görev, Peygamberimizi içimizde ve çevremizde yeniden anlamak. O’nun bize kazandırdığı sevgi, dostluk, güven, samimiyet, birlik, tevazu, hoşgörü, sadakat, vefa, haklının yanında yer alma, hak ve doğru olanı temsil etme gibi değerlere hayatımızda işlerlik kazandırmaktır.
Bu doğrultuda, İnegöl Ülkü Ocakları Eğitim Vakfı  olarak her perşembe verdiğimiz dini seminerlerimiz çocuklarımıza iman gücünü aşılamakta;
Yine, İnegöl Ülkü Ocakları Eğitim Vakfı Bayanlar Birimi olarak her Cuma yaptığımız seminerlerde ilim ve bilim ışığını, dostluğu ve sadakatı yaşayıp bu bilgileri gündelik yaşamlarımıza adapte etmeyi öngörürüz.. Vefa’dır..! Merhamet duygumuzu dinç tutan.. Ahde vefa uğruna gerçekleştirdiğimiz huzurevleri ve şehitlik ziyaretlerimiz bunların en gerçekçi örnekleridir.
Mevlid Kandili, Peygamber Efendimiz (S.A.V) in bizlere sunduğu bütün değerleri ve yol gösterici öğütlerini anlama ve bu anlayışla yaşama zamanıdır. Bu değerleri bir davranış bilincine ve yaşanan bir hayat haline getirebilmek, herkesin temel hedefi olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle ; Dün gece yaşanan hain saldırı sonucu 38 VATAN evladının şehit düştüğünü, 169 yaralımız olduğunun haberini yüreklerimiz yanarak aldık.. Şehitlerimize yüce mevlam dan rahmet,yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine sabırlar diler, Mevlid Kandilimizin tüm TÜRK İslam Alemine huzur getirmesini temenni ederim.

Son Güncelleme: 11.12.2016 18:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<