banner359

İnegöl'ün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yılı

06 Eylül 2017 Çarşamba 10:41
İnegöl'ün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yılı

İnegöl, bugün düşman işgalinden kurtuluşunun 95´inci yıldönümünü kutlayacak. Kurtuluş şenliklerine ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçe halkını, sivil toplum örgütlerini, siyasi partileri, dernek, kurum ve kuruluşları şenliklere davet ederken, tüm ev ve iş yerlerinin de bayraklarla donatması için çağrıda bulundu.

6 Eylül 1922 yılında düşman işgalinden kurtulan İnegöl, kurtuluşun 95´inci yılını kutlamaya hazırlanıyor. İnegöl Belediyesi, 6 Eylül İnegöl´ün düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü için coşkulu bir program hazırlarken, Belediye Başkanı Alinur Aktaş kurtuluş şenliklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Aktaş, “Zorlu bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde birlik ve beraberliğimizi koruyarak birbirimize daha fazla kenetlenerek, düzenlenecek programlara mümkün olduğunca katılım gösterip şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılını coşkulu bir şekilde kutlayalım” diye konuştu.

“YA İSTİKLAL YA ÖLÜM“

İnegöl Belediyesi olarak her yıl İnegöl´ün düşman işgalinden kurtuluşuyla ilgili etkinlikler düzenlediklerini belirten Aktaş, “Bilindiği üzere 06 Eylül İnegöl´ümüzün düşman işgalinden kurtuluş günü. Öncelikle İnegöl´ün kurtuluş günü dolayısıyla tüm şehitlerimizi ve bu kurtuluşta emeği geçen tüm büyüklerimizi minnet, rahmet ve şükranla yad ediyorum. Prangaların atıldığı, tek yürek olarak yedi düvele karşı “Ya İstiklal Ya Ölüm“ diyerek Türk Milletinin ebedi olarak hür yaşayacağını haykıran Kurtuluş Savaşı hala dimağlarımızda ilk günkü heyecanını koruyor. Sakarya´da, Dumlupınar´da Türk Milletinin yeniden ayağa kalktığını tüm dünyaya gösteren Büyük Taarruzla başlayan bu onurlu mücadeleyi hiçbir zaman Unutmayacağız ve Unutturmayacağız” şeklinde konuştu.

“6 EYLÜL 1922”

Kuruluştan kurtuluşa giden bu yolda destansı kahramanlıkların yazıldığı bu günleri hiçbir zaman unutmayacaklarını belirten Aktaş, “Bu zor yıllarda 3 defa Yunan İşgaline uğrayan kadim şehrimiz İnegöl, tarihe adlarını altın harflerle yazdıran kahramanlarımızın canlarını hiçe sayarak özgürlük için, vatan için, ezanların dinmemesi için verdikleri bu onurlu mücadele sonrası 06 Eylül 1922 tarihinde Şükrü Naili Paşa önderliğindeki Türk askerleri tarafından kurtarılmıştır” ifadelerini kullandı.

“DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUMUZUN 95´İNCİ YILINI KUTLUYORUZ”

Bizlerde her yıl geleneksel olarak belediyemiz marifetiyle bu kutlu günü yeniden hatırlamak ve hatırlatmak adına bir dizi etkinlikler düzenliyoruz diyen Aktaş, “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda İnegöl´ün Kurtuluş etkinliklerinin coşkulu ve dolu dolu geçmesi en büyük arzumuz. Düşman işgalinden kurtuluşumuzun 95´inci yılını kutladığımız bu günlerde, bizleri Anadolu topraklarında istemeyen iç ve dış mihraklar bitmeyen oyunlarını sahnelemeye devam ediyor. Ülkemiz hassas bir süreçten geçiyor. Her en olursa olsun özellikle 15 Temmuz ve sonrasında Türkiye´yi bölmeye, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara karşı millet olarak karşı koyarak tarihe altın harflerle geçecek yeni bir mücadeleye imza attığımızı belirtmek istiyorum” dedi.

“BİRBİRİMİZE DAHA FAZLA KENETLENELİM”

15 Temmuz gecesi yaşanan o hain kalkışma, bugün 6 Eylül´ün önemini bir kat daha arttırdığını belirten Aktaş, “O gün de ülkemizi bölüp parçalamak isteyen şer odakları dört koldan saldırırken, dedelerimiz bugün yaşadığımız birlik beraberlik ruhuyla karşılarına dikilmiş ve bu toprakların ilelebet Türk yurdu olarak kalacağını o gün tüm cihana haykırmıştı. 1922´de dersini alamayan tüm şer odaklarına yüce Türk Milleti 7´den 77´ye kenetlenerek gereken cevabı vermeye her zaman hazırdır. Tarih boyunca bağımsızlığına, özgürlüğüne, inancına, namusuna el atanlara karşı demir yumruğunu gösteren bu aziz millet, her şeyin en güzeline ve en iyisini hak ediyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm bu oyuna inat, bizi bölüp parçalamaya çalışanlara inat birlik ve beraberliğimizi sürdürmeli, ülkemiz üzerinde hain planlar güdenlerin heveslerini kursaklarında bırakmalıyız. Ben özellikle halkımızdan istirham ediyorum, Kurtuluş günümüzde şehrimizi bir gelin edasıyla bayraklarla donatalım. Düzenlenecek programlara mümkün olduğunca katılım gösterip şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılını coşkulu bir şekilde kutlayalım. Özellikle zorlu bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde birlik ve beraberliğimizi koruyarak birbirimize daha fazla kenetlenelim” diye konuştu.

KURTULUŞ ŞENLİKLERİ PROGRAMI

İnegöl´ün düşman işgalinden kurtuluşunun 95´inci yıl dönümünde yapılacak kurtuluş şenliklerinin programına ilişkinde bilgi veren Aktaş, “Kurtuluş şenliklerimiz sabah saat 09.30´da heykel önünde çelenk sunumu ile başlayacak. Akabinde, İstiklal Marşımız ve bayrağımızın göndere çekilmesi, ardından tüm katılımcılarla birlikte şehitlik ziyaretimiz olacak. Şehitlik ziyareti sonrası Protokol üyeleri ile birlikte Garnizon Komutanımızı askerlik şubemizde ziyaret edeceğiz. Akşam 19.00 da ise İlçe Protokolü, Mehter Takımı, Bursa kılıç kalkan ekibi, Belediye Halk dansları ekibi ve diğer Katılımcıların ve halkımızla birlikte Belediye Önünden heykel önüne kortej yürüyüşümüz olacak. Yürüyüşün akabinde heykel önünde Mehter Takımımızın Konseri ve ardından Bursa Kılıç Kalkan Ekibi ile İnegöl Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterilerini gerçekleştirecekler.7 Eylül 2017 Perşembe Günü ise Irmak Akçay´ın sunumu, Belediye tiyatro topluluğumuzun tiyatral gösterileriyle İnegöl´ün Kurtuluşu programı 20:30´da Müze Konferans Salonunda gerçekleştirilecek” dedi.

İNEGÖL´Ü BAYRAKLARLA DONATALIM

Bu onurlu mücadelenin yıl dönümü için hazırlanan Kurtuluş Şenliklerine ilçe halkını, sivil toplum örgütlerini, tüm siyasi partileri, dernek, kurum ve kuruluşları davet eden Aktaş, “İlçe halkımızdan evlerini ve işyerlerini bayraklarla donatmasını tekrar rica ediyor, şimdiden 6 Eylül Kurtuluş Günümüz kutlu olsun diyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
InegölKurtuluş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<