banner359

İnegöl Üretken Çiftçiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Kuruldu

17 Mayıs 2019 Cuma 16:40
İnegöl Üretken Çiftçiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Kuruldu

İnegöl Belediyesi, çiftçileri tek çatı altında toplayacak olan İnegöl Üretken Çiftçiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni resmen kurdu. Kooperatif, ilk genel kurulunu bugün gerçekleştirdi.

İnegöl Belediyesi’nin çiftçileri tek çatı altında toplayarak şehrimizde üretilen tarımsal ürünlerin depolama sorununu çözerek oluşturulacak pazarlama ağı ile çiftçilere daha fazla gelir oluşturması planlanan İnegöl Üretken Çiftçiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi resmen kuruldu. Kooperatif, ilk genel kurulunu bugün 14.00’da gerçekleştirdi.

Sani Konukoğlu Konferans Salonunda yapılan genel kurula; Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Ekren ile çiftçiler katıldı. Saygı duruşuyla başlayan genel kurulda, daha sonra Sinan Kağan Başkanlığında divan heyeti oluşturuldu. Divan heyetinin oluşturulmasının ardından Belediye Başkanı Alper Taban kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Taban, “Bugün aslında bizler için de önemli çünkü göreve gelmeden önce yaklaşık 17 aylık bir ara çalışma dönemim oldu. O süreç içerisinde çiftçilerimiz için ne yapabilirizi oturup değerlendirmiştik. O değerlendirme neticesinde şehrin yerel yöneticileri olarak bizim yapabileceklerimiz nedir konusunu sorguladık. Biz kalkıp burada mazot fiyatlarını değiştiremeyiz sonuçta. Ama bunların yanı sıra neler yapabiliriz, sahadaki ihtiyaçlar nedir düşüncesiyle yola çıkarak bazı tespitler yaptık. Kaldı ki şehrimizi turizmle ilgili ilişkilendirmeye çalışıyoruz özellikle son dönemde. Mobilya çok dominant bir yapıya sahip bir sektör şehrimiz adına. Gerçekten yapılan yatırımlarla şehrimiz bir sanayi şehri hüviyetine de dönüşüyor. Ama bu şehir aynı zamanda pek çok vilayette olmayan bir güzelliğe de sahip. Turizm, sanayi ve turizm olarak ifade edebileceğimiz bir özelliğe sahip” dedi.

İNEGÖL ÜRETKEN ÇİFTÇİLER TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ
Kendilerinin de tarımın değerinin farkında olarak bir şeyler yapmaları gerektiğini düşündüklerini dile getiren Taban, “Arkadaşlarımız 91 kırsal mahallemizi gezerek yaptıkları çalışmalarda çiftçimizin başta depolama ve pazarlama konusunda sorunları olduğunu tespit ettik. Bunlarla alakalı bir elin nesi var iki elin sesi var misali bizler de katkı koymak ve destek vermek adına böyle bir beyanda bulunduk. Bugün de bu beyanı hayata geçiriyor olmanın mutluluk ve heyecanını yaşadığımı ifade etmem lazım. Bu arada paydaşlarımızla, tüm vatandaşlarımıza sahip çıkarak hem onların ekonomik refahının arttırılması, kişisel becerilerinin arttırılması, ortak yaşam kültürünün oluşturulması noktasında gayretimizi ortaya koymaya devam edeceğiz. Ben İnegöl Üretken Çiftçiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifin şehrimize ve başta çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından genel kurul maddelerinin görüşülmesi ile devam etti. Genel kurulda yönetim de belirlendi. Tek liste ile açık oylama usulü yapılan kongrede asil yönetim şu isimlerden oluştu: İnegöl Belediyesini temsilen Sinan Kağan, Selahattin Külcü, Fahrettin Erdoğan, Yüksel Beyhan, Münir Muyan. Denetleme kurulunda ise; Cengiz Karlova, Ali Zengin ve Kerem Durmuş yer aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<