İnegöl’de 60 bin sigortalı çalışan var

11 Aralık 2016 Pazar 15:09
İnegöl’de 60 bin sigortalı çalışan var

İnegöl’de 60 bin dolayında kayıtlı çalışan bulunduğunu söyleyen İTSO Başkanı Metin Anıl, bu sayının birçok ilin nüfusundan fazla olduğunu söyledi.
İTSO heyeti ile birlikte Sosyal Güvenlik Merkezi (SGM) Müdürü Fatma Tekin’i ziyaret eden Oda Başkanı Metin Anıl, ilçenin güçlü bir ekonomiye sahip olduğuna da dikkat çekti. Meclis Başkanı Sadık Gülerer, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreter Mustafa Şentürk’ün hazır bulunduğu ziyarette konuşan İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl’ün Türkiye’ye örnek önemli bir üretim merkezi olduğunu söyledi. İlçede 3 tane organize sanayi bölgesi olduğunu, mobilya, orman ürünleri ve tekstil başta olmak üzere farklı sektörlerde üretim yapıldığını vurgulayan Metin Anıl, "İnegöl’de kurumunuza kayıtlı 60 bin dolayında çalışan var. Bu sayı Türkiye’deki birçok ilin nüfusundan fazladır. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak, üyelerimizin işlerini geliştirmeleri, üretimlerinin artması ve buna bağlı olarak istihdamın çoğalması için elimizden gelen çabayı harcıyoruz" şeklinde konuştu.
İnegöl SGM Müdürü Fatma Tekin’in bir süre önce kendilerini ziyaret ederek ortak çalışma önerdiğine de vurgu yapan Metin Anıl bu konuda üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti. Başkan Anıl, SGM’lerin hizmeti vatandaşın ayağına götürdüğünü de belirterek, "Bu kurum sayesinde SGK ile ilgili işlemler yapmak için çalışanların ve/veya işverenlerin Bursa’ya gitmesine gerek kalmadı. İşlemler İnegöl’de büyük bir hızla yapılıyor. İTSO olarak bu çalışmalara bizde destek vermek isteriz" dedi.
İnegöl SGM Müdürü Fatma Tekin’de, SGM’lerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüklerine bağlı olarak çalışan kurumlar olduklarını vurgu yaptı. Tekin, SGM’lerin tek noktadan hizmet mantığıyla bulundukları bölgelerdeki vatandaşların sosyal güvenliğe ilişkin işlemelerini, şehir merkezlerine gitme zorunluluğunu ortadan kaldırarak yapmayı hedefleyen kurumlar olduğunu belirterek, “İnegöl SGM Müdürlüğü olarak ilçemizdeki çalışanlarımıza ve işverenlerimize en iyi hizmeti verme arzusundayız” diye konuştu.

banner380

Anahtar Kelimeler:
InegölHaberİTSOE-inegol
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<