banner359

İnegöl´de bir ilk daha!

06 Eylül 2016 Salı 11:44 2016-09-06 11:47:37
İnegöl´de bir ilk daha!

 İnegöl Belediyesinin Eylül ayı meclis toplantısı dün saat 14.00´de Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın Başkanlığında gerçekleştirildi.Toplantıda 34´ü gündem, 2´si takrir olmak üzere toplam 45 madde görüşülerek karara bağlandı.


Meclis öncesi konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Temmuz ayı ve akabinde yoğun günler yaşadık. Ülkemiz zor günlerden geçti. Temennimiz ve duamız herhangi bir sıkıntı olmadan bu sürecin aşılmasıdır. 15 Temmuz akşamı yapılanları hiçbirimizin tasvip etmesi mümkün değil. İnegöl bu işe çok iyi sahip çıktı. Partili partisiz herkes konuyla alakalı görüşlerini ifade etti. 27 akşam demokrasi nöbetleri tutuldu. Meclis üyelerimiz, parti temsilcilerimiz samimiyetle toplantılara katıldılar, herkes konuyla alakalı duyarlılığını ortaya koydu. 15 Temmuz akşamı cereyan eden olayların ne tanımı, ne tarifi var. Olayın sıcaklığıyla o akşam şaşkınlık geçirenler, bunun bir tiyatro olduğunu ifade edenler de oldu ama sonrasında gördük ki Türkiye çok büyük bir badire atlattı. Ülkemizde dönem dönem darbe girişimleri olmuş ve birçok siyasi büyüğümüz hem yolundan edilmiş, kimisi de idam veya farklı muamelelere maruz bırakılmıştır. Kendilerine Allah´tan rahmet diliyorum. Ama bu sefer Türk milleti daha basiretli ve uyanık davrandı. 250 civarındaki şehidimize Allah rahmet eylesin. Olayın basit bir olay olmadığını çok net bir şekilde gördük. Süreç hala bir miktar hassasiyetini koruyor. Temennimiz bu süreci kazasız belasız atlatmaktır. Özellikle bu işin sembolü haline gelen Şehit Astsubay Ömer Halis Demir´in isminin bir caddemize verilmesi ve bunun yanında 15 Temmuz demokrasi mücadelesinin insanlarımıza hatırlatılması adına meydan isimlerini düzenlemeyi düşündük. Meclisimiz bunları değerlendirip işi resmileştirecek. Konuyla ilgili yaptığımız toplantılarımıza tüm meclis üyelerimiz katıldı, çok teşekkür ediyorum. Mitinglere de özellikle coşkulu bir katılım gösterildi, bundan dolayı siyasi parti temsilcilerimize de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından gündem maddelerine geçildi. İmar Komisyonuna havale edilecek maddeler arasında bulunan 20 İmar ve Şehircilik Müdürlüğü maddesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

YÜZDE 90 DOLULUĞA ULAŞILMASI GEREKİYOR

Yenice Islah OSB´nin zapturapt altına alınmasıyla ilgili yapılacak çalışmalar hakkında Yenice Islah OSB Şehir Plancısı Nilüfer Akyüz tarafından bilgiler verildi. Gündemin 38. maddesinde yer alan kamulaştırma ile alakalı bilgi veren Akyüz, İmar planının oluşturulduğunu belirterek, “Plan Bursa Büyükşehir Belediyesi meclisi tarafından onaylandı. Yapımı acilen istenen süreç şudur; burada fiilen imar mevzuatı gereği ruhsat eksiği olan firmaların ilgili müdürlüklerden ruhsat almalarını tamamlamak ve yüzde 90 doluluğa ulaşmak istiyoruz. Alanda yüzde 30 doluluk oranı var. Bize tanınan 5 yıllık süre içerisinde yerel idareyle birlikte yüzde 90 doluluğa oluşarak aradaki girinti ve çıkıntıları ortadan kaldırmaya çalışan ikinci etap projesini yapmak istiyoruz. Bunun altyapısal birlikteliği sağlaması için öncelikli olarak yasanın bize emrettiği yüzde 90 doluluğa ulaşmak zorundayız. 1/1000 onay sürecinin tamamlanması ve ruhsat sürecine geçilmesi malikler adına büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

GEÇMİŞTE YAPILAN HATALARDAN DERS ALMALIYIZ

Başkan Aktaş, “Belediyeyi yaşatabilmek adına burada geçmişte yapılan hamleler var. Kim olursa olsun bu hamleler yapılmış. Mevcut bir durum var. Bizim çevre imar yolumuzla olduğu gibi bu işin sınırıdır bu. Mevcutta yapılmış yerler var. Ne sanayi ne de değil. Altyapısıyla alakalı sıkıntılar var. Cerrah´ta Kalburt mevkiinde yaşanan sıkıntılar var. Amaç bundan sonraki süreçte geçmişte yapılanlardan ders çıkarıp, İnegöl´ü nasıl Akhisar üzerinde büyütmeye çalışıyorsak, nasıl Hamzabey üzerinde büyütmeye çalışıyorsak, bundan sonraki hamleleri de aynı şekilde yapmak istiyoruz. Yapılan uygulamayla alakalı ne şahsımın ne de oradaki arkadaşlarımın hiçbir şekilde sıkıntısı söz konusu değildir ama her imar konusuyla alakalı yapılan muhabbetler burayla ilgili de yapılabilir” şeklinde konuştu.

100 HEKTARLIK ISLAH SANAYİ

100 hektarlık bir alanda bulunan Yenice Islah OSB´nin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı komisyon raporu doğrultusunda oylanarak, oy birliği ile kabul edildi.

DUA İSTENDİ

Toplantı esnasında, İnegöllü Uzman Çavuş Yavuz Mete´nin Hakkâri´de girdiği çatışmada ağır yaralandığını duyuran Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaralı Mete´ye dua isteğinde bulunarak, acil şifalar diledi.

İNEGÖL´DE BİR İLK DAHA

Gündemin 42. maddesinde yer alan Uluslararası İnegöl Tarihi ve Kültürü Sempozyumu için oluşturulan kurul ücretlerinin belirlenmesi maddesinin görüşülmesi esnasında bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “İnegöl´de bir ilki gerçekleştireceğiz. 14-15-16 Ekim´de İnegöl tarihi ve kültürü sempozyumunu yapacağız. Bu sempozyumu daha öncesinde İnegöl´e dair basılı olan bir eser anlamında akademik çalışma olmadığından dolayı detay ve kaynaklara dayandırmak adına değerlendirmeye aldık. Daha sonra Uludağ Üniversitesinden ilgili hocalarımızla konuyu ele aldığımızda, İnegöl için böyle bir ihtiyacın hâsıl olduğunu gördük. Kaynaklardan uzak, rivayetlere dayandırılmış şekilde olan eserler dağınık bir şekilde. Çalışmamızla bunların bütününü tek bir eser haline dönüştürerek, bunları ilgili kurum ve kuruluşlara dağıtıp İnegöl´ün tanıtımını basılı bir eserle yapmış olacağız. Çalışmayı ulusal bir düzeyde yapalım istedik ama sempozyum tarihini duyurduğumuz andan itibaren ciddi başvuru oldu. 100 civarı üniversite akademisyeni ve konunun takipçisi tarafından bildiri ulaştı. Çalışmayı biraz daha küçülterek akademik boyuta indirdik. Bu arada uluslar arası düzeyde de başvuru olduğu için sempozyumun ismi uluslararası tarih ve kültür sempozyumuna dönüştü. Bu yönü ile çok daha prestijli bir boyut kazandı. Kitap basıldıktan sonra hayırlı bir çalışma olacağını düşünüyorum” dedi.

Son Güncelleme: 06.09.2016 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<