İnegöl’de Çocuklar Sanatla Büyüyor

07 Aralık 2021 Salı 16:23
İnegöl’de Çocuklar Sanatla Büyüyor

İnegöl Belediyesi’nin vazgeçilmezleri arasında yer alan Çocuk Tiyatro Gösterileri Kasım ayı itibariyle başladı. İlk ay 4 farklı oyun İnegöllü miniklerle buluştu.

İnegöl Belediyesi’nin pandemi öncesi vazgeçilmez kültür sanat etkinlikleri arasında yer alan çocuk tiyatro gösterileri, Kasım ayı itibariyle yeniden başladı. Her hafta Cumartesi günü 14.00’da farklı bir çocuk tiyatro oyununun İnegöllü minik sanatseverlerle buluştuğu gösteriler kapsamında, bu ay 4 farklı oyun sahnelendi.

MİNİK SANATSEVERLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

İnegöl’de kültür sanatın merkezi haline gelen Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde (BMKSM) sahnelenen oyunların ilki 06 Kasım’da gerçekleştirildi. Kazım Güçlü’nün yazıp yönettiği ve müziklerini besteci, aranjör ve yorumcu Fatih Erkoç’un yaptığı, Bursa Bölge Devlet Tiyatrosunun sahnelediği “Tıngır Mıngır Ülke” isimli oyunda, deprem konusu işlendi. Oyuna minik sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu. 13 Kasım Cumartesi günü ise “Sinderella” Çocuk Tiyatro Oyunu İnegöllü miniklerle buluştu. 20 Kasım’da “ Çizmeli Kedi” ve 27 Kasım’da ise “Arkadaşım Dinozor” oyunları Beşinci Mevsim Kültür Merkezinde İnegöllü miniklerin beğenisine sunuldu.

ÇOCUKLAR TİYATORYLA HAYAL DÜNYASINDA GÜZEL BİR YOLCULUĞA ÇIKIYOR

banner380

Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi çok amaçlı salonunda 14.00’da gerçekleştirilen gösteriler, 6-12 yaş arası çocuklar için sahnelendi. Eğlenceli ve eğitici oyun ile çocukların hayal dünyasına farklı bir pencereden bakılırken, aynı zamanda minik sanatseverlerin eğlenirken öğrenmeleri ve düşünmeleri sağlanıyor. İnegöllü minikler farkındalık ortaya koyan böylesi güzel etkinlikler içerisinde olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederken, veliler de çocukları için gerçekleştirilen bu tür organizasyonlar adına İnegöl Belediyesine teşekkür ettiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<