İnegöl’de gündem mobilya

01 Aralık 2018 Cumartesi 12:49 2018-12-01 13:01:27
İnegöl’de gündem mobilya

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, mazbatayı aldıktan sonra vadettiği ilk projesini hayata geçirdi. İnegöl Müzakere Cemiyeti’ni kuran Gürel, ilk toplantısını MÜSİAD İnegöl Şubesinde gerçekleştirdi. İnegöl’ün akil insanlarını bir araya getirecek olan Cemiyet, şehrin sorunlarını belirleyerek çözüme kavuşturmayı hedefliyor. 
İnegöl’ün önceliklerini belirlemek ve kısa, orta ve uzun vadeli çözüm üretecek çalışmalar yapmak amacıyla Müzakere Cemiyeti kuruldu.
AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel’in öncülük ettiği Cemiyet, ilk toplantısında Mobilya sektörünün sorunlarını masaya yatırdı. Toplantıya Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferhat Pirinççi ve İnegöl’deki Mobilya Dernekleri Başkanları ile işadamları Dernek Başkan ve yöneticileri katıldı.
Toplantı da ilk önce Müzakere Cemiyeti hakkında bilgiler verildi.
ORTAK NOKTAMIZ; İNEGÖL
Toplantıda konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, “Hepimiz İnegöl için farklı yerlerde farklı durumlarda çalışıyoruz. Hepimiz İnegöl’ü seviyoruz. Bir çok ortak noktalarımız olabilir ama her birimizin tek ortak noktası İnegöl. Bu anlamda STK’ların başkanları, her seçtiğimiz sektörle alakalı öncü olanlarla bir araya gelerek böyle güzel bir çalışma yapalım, eserler bırakalım istedik. Sizlerde desteklerseniz, bu çalışmaları hayata geçirebilirsek mutlu olurum.” Dedi.
İLK KONUMUZ; MOBİLYA SEKTÖRÜ
Milletvekili Gürel “Ankara, mobilya sektörünün ne sıkıntıları olduğunu tespit edemiyor olabilir. O anlamda bize ulaşan arkadaşlarınız oldular. Bende bakanımız Berat Albayrak ile görüştüm. Bu anlamda oluşumumuzun ilk konusu mobilya sektörü olsun. Talepleri alalım, Ankara’da çözüm üretelim istiyoruz.” Dedi. Arkasından sektör temsilcilerinin acil sorunları hakkında bilgiler aldı.
RAPOR HAZIRLANIYOR
İTSO, MÜSİAD, İMOS, İGİAD, MOBİLYUM ve İMOTİM’in Başkan ve yöneticileri teker teker söz alarak, Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel’den taleplerini dile getirdiler.
Sektör temsilcileri genelde finansman konuları ve kalıcı KDV indirimi konusunda çalışmalar yapılmasını talep ettiler. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda konuşulan konular tutanak haline getirilirken, bir heyet oluşturularak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a rapor sunulmasını kararlaştırıldı. Cemiyetin belirlediği heyetin kısa bir süre içerisinde Ankara’ya giderek, çözüm dosyasını sunacağı açıklandı. 
OLUMLU TEPKİLER GELDİ
İnegöl tarihinde ilk kez bir Milletvekili tarafından kurulan Müzakere Cemiyeti, toplantıya katılan işadamları tarafından olumlu tepki aldı. Özellikle son yıllarda siyaset ve iş dünyasında yaşanan gerginliği sona erdiren buluşma da birlik ve beraberlik mesajı verildi. Son zamanlarda birbirleri hakkında açıklama yapan STK’ların karşılıklı jest yaparak konuşma yapmaları takdirle karşılandı.

banner380

Son Güncelleme: 01.12.2018 13:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<