İNEGÖL’DE GÜNLÜK VAKA ORTALAMASI 20-25

01 Temmuz 2021 Perşembe 14:12 2021-07-01 15:30:48
İNEGÖL’DE GÜNLÜK VAKA ORTALAMASI 20-25

İnegöl İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Kavak bugün kaymakam Eren Arslan başkanlığında gerçekleşen muhtarlar toplantısında pandemi süreci ile alakalı bilgilendirmelerde bulundu.
Kavak yaptığı bilgilendirmede İnegöl’de bir dönem günlük vaka sayısının 440 ortalamalar çıktığını ifade ederek “Pandemi sürecinde günlük 45 ortalama ile 440 vaka ortalamasına çıktığımız günler oldu. Şuan İnegöl’de salgını belli bir seviyenin altına indirmiş bulunuyoruz.  Biz bunda daha da başarılı olmak istiyoruz. Virüsün süreç içinde mutasyona uğraması nedeniyle virüs tehlikeli boyutlara geldi. Tedbirlerimizi bırakmamamız lazım. Sosyal mesafe ve aşılama çok önemli.”
HASTALANMA ORANI DÜŞTÜ
Sağlık personellerinin aşılama işleminin tamamlanmasının ardından hastalanma oranının düştüğünü belirten Kavak “Toplumun bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için aşılara gerek duyuluyor. Geçmiş dönemlerde sağlık personellerimiz sürekli koronavirüse yakalanıyordu aşılama çalışmaları ile birlikte sağlık personellerinin hastalanma oranları çok düştü.”
İNEGÖL’DE GÜNLÜK VAKA ORTALAMASI 20-25
İnegöl’de son bir aydır vaka ortalamasının iyi seviyede olduğunu ifade eden Kavak “3-4 haftadır İnegöl’de ortalama 20-25 vaka sayımız çıkıyor.  Bizim amacımız bu rakamı sıfıra düşürmek. İnegöl’ün yapısı ve iş durumu nedeniyle salgın için potansiyel bir yer. Bu yüzden çok daha tedbirli olmamız lazım ve aşılanmamız lazım.”
CUMA GÜNÜ CAMİLERDE AŞILAMA OLACAK
“Cuma günü 2 tane merkez camimizin önünde aşılama noktası kurulacak. Damla damla ile kovalar dolmaz. Mutlaka herkes biran önce aşılama işlemini yapması lazım. “
İNEGÖL İÇİN HEDEF 209 BİN 
“Merkezi yazılım üzerinden kontrol ediyorum, bizim hedefimiz 209 bin bu konuda da muhtarlarımızdan destek bekliyorum.”

banner380

Son Güncelleme: 01.07.2021 15:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<