banner359

İnegöl’de Halkla İç İçe Bayramlaşma

11 Ağustos 2019 Pazar 20:21 2019-08-11 20:35:19
İnegöl’de Halkla İç İçe Bayramlaşma

İnegöl Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlenen protokol bayramlaşma törenini bu bayram salonlardan çıkararak belediye önündeki alanda halkla birlikte gerçekleştirdi. Kaymakam, Milletvekili, Belediye Başkanı, yerel idareciler ve protokol üyelerinin yanı sıra vatandaşta programa katılım sağladı. Bayramlaşma töreninde belediye adına kesilen kurbandan hazırlanan ikramlar gerçekleştirildi.

İnegöl’de her yıl ramazan ve kurban bayramlarında geleneksel olarak düzenlenen protokol bayramlaşma töreni, bu yıl yeni bir formata taşındı. Bayramlaşma törenlerine halkın da katılımının sağlanması ve törenin bir şehir bayramlaşma programı olarak gerçekleştirilmesi adına her yıl düğün salonunda yapılan tören, bu yıl şehrin merkezinde yapıldı.

BAYRAMLAŞMA PROGRAMINDA FORMAT DEĞİŞTİ
Kaymakam Şükrü Görücü’den gelen talep üzerine İnegöl Belediyesi, bayramlaşma programını belediye önündeki alanda organize etti. Bayramın 1’inci günü 17.00’da gerçekleştirilen programa; Kaymakam Şükrü Görücü, AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Belediye Başkanı Alper Taban, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ile yerel idareciler katıldı. Törene ilçe halkının ilgisi de yoğun oldu. Ayrıca bu bayram, geçmiş yıllardaki programlardan farklı olarak tören alanında İnegöl Belediyesi adına kesilmiş kurbandan hazırlanan ikramlar, pilav ikramı, helva ikramı ve çay ikramları da yapıldı. Bayramlaşma programı halkla birlikte coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

“EN FAZLA İHTİYACIMIZ OLAN ŞEY BU”
Tüm ilçe halkının davet edildiği bayramlaşma töreninde, protokol üyeleri alanda herkesle tek tek görüştü. Ardından konuşmalara geçildi. Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bir kurban bayramına daha eriştiğimiz için yüce yaratana şükrediyorum, hamd ediyorum. Bizleri böylesine birlik ve beraberlik içerisinde buluşturduğu için, böylesine güzel bir havayı birlikte teneffüs etmemizi sağladığı için şükrediyorum. Her zaman söylüyorum, en fazla ihtiyacımız olan şey budur. Mutlaka farklı düşünceler, farklı siyasi görüşler, farklı fikirler olacaktır. Ancak ortak paydamız İnegöl, ortak paydamız milletimiz, bayrağımız, vatanımız, ülkemiz, birliğimiz, beraberliğimiz. Ben burada olduğunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

“İLÇE HALKIMIZ BUNA ALIŞSIN”
Bu dönem bir farklılık yapmak istediklerini ifade eden Taban, “Çok değerli Kaymakamımız bunun teklifini yaptılar. ‘Sayın Başkanım bunu düğün salonlarında yapıyoruz ama halkla kucaklaşacak şekilde yapsak daha güzel olmaz mı?’ dediler. Biz de belediyemizin önünde, tam şehrimizin merkezinde, meydanında yapalım dedik. Beraberinde ilçe halkımızda buna artık alışsın, gelsin birlikte kucaklaşalım, bayramlaşalım istedik. Ben huzurlarınızda kendisine de çok teşekkür ediyorum. Tabi kurban bayramı biraz telaşeli. Kurban kesimleri geç saatlere kadar devam edebiliyor. Bundan dolayı belki telaşesi bitmeyenler gelememiş olabilir. Burada yine ikramlarımız olsun istedik. Çay, pilav, helva ikram edelim istedik. Sizler de buna icabet ettiniz. Ben öncelikle hepinizin kurban bayramını tebrik ediyorum. İnşallah rabbim milli birlik ve beraberlik içerisinde bizleri yenilerine eriştirsin” diye konuştu.

“KURBAN YAKINLAŞMAK DEMEK”
AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ise yaptığı selamlama konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Hepinizin kurban bayramını tebrik ediyorum. Hayırlara vesile olsun inşallah. Allah kesmiş olduğumuz kurbanları kabul ve makbul eylesin. Şifa niyetine geçsin inşallah. Yüce yaratan biz insanları eşrefi mahlukat olarak yaratmış. Akıl vermiş, güzellikler bahşetmiş… Yetmemiş bir de sosyal yaşam adına toplumsal değerlerimizi kurabilelim, inşa edelim diye iki tane değerli, dini bayram ilan etmiş. Bugün onlardan Kurban Bayramını idrak ediyoruz. Kurban yakınlaşmak demek. İnşallah rabbim hepimizi bunu idrak edebilen kullarından eylesin.”

“BUNA BURADA DEVAM EDECEĞİZ”
Son olarak bir konuşma yapan Kaymakam Şükrü Görücü, “Huzur ve güven içerisinde bir bayrama daha kavuştuk. Bugün kurbanlarımızı kestik, hala kesmeye devam edenler var. İnşallah Cenabı Allah herkesin kurbanlarını kabul etsin. Bu konuda bize düşen görev, kulluk görevidir. Bayramlar; sevginin, saygının, karşılıklı yakınlaşmanın, sosyal yardımlaşmanın doruğa ulaştığı günlerdir. İşte bugün de ilçemizde, böyle güzel bir ortamda sizlerle birlikteyiz ve bayramımızı kutluyoruz. İnegöl’de ilk bayram törenine gittiğimde, düğün salonunda yine biz bizeydik. Ama ben oranın çok uzak olduğunu, hemşerilerimizle daha yakın olabilmek adına hemşerilerimizle merkezde bir yerde kucaklaşalım dedim. Merkezde de burası herhalde en uygun yerdi. Bugün bunun ilk başlangıcını yapıyoruz. Her şey güzel başlar. İnşallah devam etmesi de başlatanlara bağlıdır. Biz buna burada devam edeceğiz. Ben organizasyonun hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tüm hemşerilerimizin bayramını kutluyor, en kötü günümüzün böyle olmasını diliyorum” diye konuştu.

BAYRAM ZİYARETLERİ YAPILDI
Konuşmaların ardından İnegöl Müftüsü İsmail Hatipoğlu’nun dualarıyla devam eden bayramlaşma töreni sonunda tüm vatandaşlara ikramlar yapıldı. İkramlar geç saatlere kadar devam ederken, protokol üyeleri ise sırasıyla; İnegöl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Yenice Rehabilitasyon Merkezi ve İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzur Evini ziyaret etti. Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ziyaretlerinde görev başındaki güvenlik güçleriyle bayramlaşıldı. Yenice Rehabilitasyon Merkezinde ise engelli öğrencilerin bayramı kutlandı. Son olarak Huzur Evinde büyüklerin ellerini öpen protokol üyeleri, ziyaretler sırasında keyifli dakikalar geçirdi.

Son Güncelleme: 11.08.2019 20:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<