İnegöl’de hasat başladı

17 Ekim 2019 Perşembe 11:38
İnegöl’de hasat başladı

Tanesi 1 kiloya yakın gelen deveci armudunda hasat başladı. Bursa’nın meyve üretiminde öncü ilçesi olan İnegöl’de deveci armudunda hasat başladı. Büyüklüğüyle korkutan armudun bir tanesi neredeyse bir kilo. Armuttaki verim mutlu ederken; fiyatın düşüklüğü üreticiyi üzdü. İnegöl’e bağlı Edebey ve İsaören Mahallesindeki meyve bahçelerinde hasadı yapılan armudun tanesi ortalama 750 gram geliyor.

FİYATLAR BİZİ ÜZDÜ

Edebey Mahallesi Muhtarı Niyazi Cengiz, “Meyve üretiminde önemli bir yere sahip mahallemizde, deveci armudu hasadımız başladı. Bu yıl rekolte oldukça iyi, ancak fiyatlar bizi biraz üzdü. Armudun kiloyla satış fiyatı 1,85 TL ile 2 TL arasında değişiyor. Fiyatların biraz daha yüksek olmasını bekliyorduk. Buna da şükür. Hasadın tüm çiftçilere hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

TANESİ 1 KİLOYA KADAR ULAŞIYOR

banner380

İsaören Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu ise, deveci armudu üretiminde İnegöl’ün Bursa’da söz sahibi olduğunu belirterek, “Kent genelinde bin 500 dönüm alanda yaklaşık 5 bin ton armut üretimi yapılıyor. Bu sene rekolte güzel, kalite iyi. Maliyetler yüksek olduğu için fiyatlar istediğimiz düzeyde değil. Deveci armudu yetiştirme zahmetli bir iş. Bu armut, diğer armutlara göre daha meşakkatli bir armut. Deveci armudu diğer armutlarla kıyaslandığında, tane bazı olarak gramajı yüksek. Deveci armudunun tanesi 1 kiloya kadar ulaşıyor” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<