banner359

İnegöl’de ki iğrenç olayda flaş gelişme...

02 Mayıs 2019 Perşembe 18:50
İnegöl’de ki iğrenç olayda flaş gelişme...

‘Markete gidiyorum’ diyerek Çanakkale’deki evinden ayrılan 22 yaşındaki engelli kıza, Kurşunlu Mahallesi’nde alıkoyarak barakada tecavüz ettikleri iddiasıyla yargılanan 5’i tutuklu 10 şüphelinin yargılanmasına İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı. 



Olay geçen yılın Temmuz ayında yaşandı. 

Alınan bilgilere göre; Çanakkale’nin Çan ilçesinde ikamet eden 22 yaşındaki Bipolar hastası Gamze U., ‘markete gidiyorum’ diyerek evden ayrıldı ve  bir daha eve dönmedi.

Her yerde aranan ve 12 yıldır psikolojik tedavi gören, %40 zihinsel engelli genç kız, Çanakkale’de benzin istasyonundan bir TIR’a binerek Kütahya’ya gitmek istedi. Yolculuk sırasında sıkılan genç kız, Kurşunlu Mahallesi yol ayrımında TIR’dan indi. 

Yaya olarak Kurşunlu’ya giden genç kız, burada C.Y, isimli şahısla konuşmaya başladı. Kısa sohbetin ardından şahıs, genç kızı mahalle dışındaki barakaya götürerek, cinsel ilişkiye girdi. C.Y., daha sonra arkadaşlarına da haber verdi. 

Barakada genç kıza, tanıştığı kişi ile arkadaşları cinsel istismarda bulundu. Daha sonra barakanın camından kaçan Gamze U., bir kamyonla önce Kütahya’ya oradan da bindiği tren ile Eskişehir’e gitti. 

Eskişehir Tren garında polisin durumundan şüphelendiği genç kız, götürüldüğü İnegöl Kurşunlu Jandarma Karakolunda başından geçenleri tek tek anlattı. 

Bunun üzerine başlatılan soruşturmada kıza tecavüz eden ve para karşılığı genç kızı pazarladığı iddia edilen C.Y., ile birlikte, tecavüz olayına karışan E.G., T.G.,, U.C., E.C., M.K., A.Y., İ. A., Y.K., ve  S.B., Jandarma tarafından gözaltına alındı. 

Jandarma karakolunda işlemleri tamamlanan şüpheliler, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından Sulh Ceza mahkemesine sevk edilen 10 kişiden U.C., C.Y., E.K., A.K., ile A.Y., tutuklanarak cezaevine gönderilirken; E.G., T.G., İ.A., S.B., ve %50 zihinsel engelli olduğu öğrenilen Y.K., adli kontrol şartı ile serbest kaldı. 

Sanıkların yargılanmasına başlandı. İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmada, haklarında ‘Nitelikli cinsel istismar’ suçundan 16’şar yıl hapis cezası istemiyle dava açılan 5’i tutuklu 10 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya mağdur Gamze U., katılmadı. 

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık A.K., Suçlamaları kabul etmediğini ifade ederek, “C.Y bana kızın hayat kadını olduğunu söyledi. Tanıştıktan sonra kızla baraj kenarına gittik. Arkadaşımı telefonla arayarak bira getirmesini istedim. Sohbet sırasında kız bana hayat kadını olduğunu söyledi. Getirilen biraları içtik. Orada cinsel ilişkiye girmedik. Daha sonra eşim aradığı için ben eve gittim. Kız, arkadaşımla birlikte kaldı. Arkadaşımın kızı çiftliğe götürdüğünü öğrendim. Bunun üzerine bende oraya gittim. Burada bira içtikten sonra kızla kendi isteğiyle cinsel ilişkiye girdik. Cinsel ilişkiden sonra kız çiftlikte kaldı ben evime gittim. Ben kızla kendi rızasıyla 3 defa cinsel ilişkiye girdim.Pişmanım.” dedi. 

Diğer tutuklu sanık A.Y., ise kızla birlikte hayvan çiftliğinde kaldığını anlatarak, “Burada kızla vakit geçirdik. Kendisiyle cinsel ilişkiye girmedim. Birçok kez İnegöl'e götürme teklifinde bulundum ancak kabul etmeyerek çiftlikte kalmak istediğini söyledi. Yemek almak için çiftlikten ayrıldım. Döndüğümde kız çiftlikte yoktu.” dedi. 

Tutuklu sanık E.K., de savunmasında, “İşten geldikten sonra mahallede bulunan babamın işyerinde çalışmaya başladım. Bu sırada yanıma gelen A.K., 50 TL karşılığında kadının cinsel ilişkiye girdiğini söyledi. Gelip gelmeyeceğimi sordu, ben de işim olduğunu söyleyerek gelmeyeceğimi söyledim. Bunun üzerine şahıs kahveden ayrıldı. Aynı kişi yardım saat sonra telefonla arayarak yineden çağırdı. Gelmeyeceğimi söylememe rağmen şahıs 3-4 kez telefonla aradı. Son aramada telefona çıkan kız ‘arkadaşların soruyor geliyor musun?’ dedi. Bunun üzerine kahveden çıkamayacağımı söyledim. Kız da 6 bira getir seninle ilişkiye girerim dedi. Daha sonra beni görüntülü aradılar ve kız yarı çıplaktı. Ben de kahveden çıkarsam gelirim dedim. Kahveden çıktıktan sonra A.K., isimli şahsı aradım ve çiftlikte oturduklarını söyledi. Ben de 6 bira ve tost alarak çiftliğe gittim. Orada kızla birlikte A.Y., ile A.K., vardı. Oturduğumuz sırada yanıma gelen kız, beni tahrik etti. Bu sırada A.Y., ile A.K., dışarı çıktı, biz de birlikte olduk. 10 aydır tutukluyum. Mağdurum.” diye konuştu. 

100 TL karşılığında kızla hayvan çiftliğinde kızla cinsel ilişkiye girdiğini aktaran tutuklu sanık U.C., ise 4 Temmuz günü kahvelerde kızın olduğu konuşuluyordu. Ben de bunu E.K., isimli arkadaşıma sordum. Daha sonra birlikte kızın kaldığı hayvan çiftliğine gittik. Kız bana burada 100 TL karşılığında luk yaptığını söyledi. Ben de 100 TL vererek kızla cinsel ilişkiye girdim. Çiftlikte 15 dakika durdurduktan sonra ayrıldım. 

Duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile bağlanarak kısa bir savunma yapan C.Y., psikolojik tedavi gördüğünü belirterek, “Sürekli halüsinasyon görüyorum. Beni evime yollayın, ailemle kalayım.” dedi. 

Duruşmada tutuksuz yargılanan sanıklar da söz alarak savunmalarını yaptı. Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan %50 zihinsel engelli Y.K., ile tutuklu sanık C.Y.,’nin cezai sorumluluğunun olup olmadığının tespiti amacıyla adli rapor alınmasını istedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<