banner359

İnegöl'de Köfte Çalıştayı Yapılacak

16 Şubat 2017 Perşembe 15:51 2017-02-16 16:37:06
İnegöl'de Köfte Çalıştayı Yapılacak

 İnegöl’ün vizyonuna yeni bir kazanım sunacak olan Köfte ve Kabak Tatlısı ile alakalı yapılan istişare toplantısında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Markalarıyla büyüyen İnegöl’ün değerlerinin tanıtımı ve İnegöl isminin ön plana çıkarılması adına ortaya konulacak ne kadar proje ve katkı varsa bunların yanında olmaya her zaman hazır olduklarını belirtti.

Önceki gün İnegöl Belediyesi organizasyonunda gerçekleşen istişare toplantısına İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ile Başkan Yardımcısı Alper Taban ile Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Mehmet Yurttutan, İTSO Genel Sekreteri Mustafa Şentürk, Lokantacılar Odası Başkanı Sabri Dönmez ile yönetim kurulu üyeleri ve lokantacılar, Manavlar Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz, İnegöl Köftecileri Müfit Besler, Orhan Çelik ile Eşref Güç ile bazı belediye bürokratları katıldı.

Sektör temsilcilerini bir araya getiren istişare toplantısında bir İnegöl’de yapılacak bir köfte etkinliğinin İnegöl Köftesi markasına bir katkı olamayacağı ifade edilirken, bunun yanında Manavlar Derneği öncülüğünde yerel mutfağın vazgeçilmezlerinden olan Kabak Tatlısının daha fazla tanıtılması için bir şenlik yapılması önerisi öne çıktı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş başkanlığında yapılan istişare toplantısında önce katılımcılardan konu hakkında mevcut durum analizi ile görüş ve öneriler alındı. İnegöl’ün Mobilyası, Kaplıcası ve Ayçekirdeği gibi önemli markalarından biri olan İnegöl Köftesinin İnegöl’ün en önemli tanıtım markası olduğunun ifade edildiği istişare toplantısında katılımcılar İnegöl’de yapılacak bir İnegöl Köftesi etkinliğinin İnegöl Köftesi markasına bir katkısı olmayacağı yönünde görüş birliğine vardı. Ancak bununla birlikte farklı şehirlerde gerçekleşen özellikle mobilya ve turizm fuarlarında İnegöl Köftesi markasına yönelik organizasyonlar yapılması gerektiğini ifade etti. Toplantıda ayrıca Manavlar Derneğinin önerdiği Kabak Tatlısı Şenliği’nin yapılmasının yararlı olacağını dile getirildi. Bunun içinde Belediye ve İTSO’nun da katkıları ile İnegöl’ün önemli tatlarından biri olan kabak tatlısının tanıtılması için bir organizasyon yapılmasının hem yeni bir markanın doğmasına yönelik hem de tarım ile uğraşan çiftçileri için faydalı olacağı görüşüne varıldı.

İNEGÖL’E DEĞER KATACAK HER PROJENİN YANINDAYIZ”
Toplantı hakkında açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Ben öncelikle İnegöl’ümüz için önem arz ettiğimiz ve markalaşma noktasında neler yapılabiliriz konuşmak için davetimize icabet ederek bu toplantıya katılan değerli misafirlerimize hoş geldiniz demek istiyorum. Bildiğiniz üzere geçen hafta İnegöl Manavlar Derneği yönetimi şahsımı ziyarete gelmişlerdi. Samimi bir havada geçen ziyarette İnegöl’ümüzün marka değerlerinden köfte ile yerel mutfağımızın olmazsa olmazlarından kabak tatlısının tanıtılması noktasında kendileriyle istişare etme fırsatına kavuşmuştuk. Şunu belirtmek isterim ki şehrimizin değerlerinin tanıtımı, bu şehrin isminin ön plana çıkarılması adına ne kadar proje varsa biz bunların yanında olmaya her zaman hazırız” dedi.

İNEGÖL’ÜN EN ÖNEMLİ TANITIM YÜZÜ ‘KÖFTE’
İnegöl’ün en önemli tanıtım yüzü olan Köftenin hak ettiği yerde olmadığını belirten Aktaş, “Markalaşma yolunda farkındalık ortaya koyacak hamleler yapılması kaçınılmaz. Bu şehri daha ileri götürmek için köfte unsurunu çok daha iyi kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. Hazırlanmasından tutunda pişirilişine, sunumuna ve satışına kadar tüm unsurlarının iyi düşünülerek bir standardizasyonun getirilmesi gerekiyor. Ayrıca şunu unutmayalım ki İnegöl Köftesini şehrimizde tanıtmaya ihtiyacımız yok. Daha çok İnegöl dışında ses getirecek bir aktiviteye imza atmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

KÖFTE ÇALIŞTAYI
İnegöl Köftesi hakkında da önemli çalışmların yapılabileceğini ifade eden Aktaş; “Öncelikle köftemizi hem ulusal hem de uluslararası bazda öne çıkarmak için markalaşma yolunda atılması gereken adımlar var. Bu noktada ilk olarak bir Köfte Çalıştayının yapılmasını düşünmekteyiz. Daha önce bildiğiniz üzere Mobilya, Tarım, Turizm ve Çilek Çalıştaylarını gerçekleştirmiştik. Burada konunun muhataplarının katılacağı ve adeta bir beyin fırtınası eşliğinde ortaya konulacak tespitler ve çıkarılacak bir yol haritası ile daha sağlam adımların atılabileceğini düşünüyorum” dedi.

KABAK TATLISI ŞENLİĞİ
Yerel mutfağımızın olmazsa olmazlarından olan Kabak tatlısının hak ettiği yere gelmesi ve tanıtılması noktasında da elimizden ne gelirse yapmaya hazırız diyen Aktaş, “Ulusal bazda her yıl çıtayı daha da yukarılara çıkardığımız ve sektör temsilcilerine ev sahipliği yaptığımız Tarım Fuarımızda kabak markasını ön plana çıkartıcı aktiviteler yapılabilir. Aynı zamanda Manavlar Derneğimizin önerdiği Kabak Tatlısı Şenliği’nin yapılmasının daha yararlı olacağını düşünüyoruz. Eğer böyle bir etkinlik yapılacaksa bu konuda her türlü katkı ve desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

Aktaş son olarak, “Şehrimize daha fazla vizyon kazandıracağını düşündüğümüz Köfte ve Kabak Tatlısı ile alakalı yaptığımız istişare toplantımıza katılan değerli sektör temsilcilerine teşekkürlerimi sunar, markalarıyla büyüyen şehrimizin değerlerinin tanıtımı, bu şehrin isminin ön plana çıkarılması adına ne kadar proje ve katkı varsa bunların yanında olmaya her zaman hazır olduğumuzu bir kez daha buradan belirtir, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

Son Güncelleme: 16.02.2017 16:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<