banner359

İnegöl'de ortak akıl toplantısı

.

26 Ağustos 2014 Salı 15:50 2014-08-26 15:53:07
İnegöl'de ortak akıl toplantısı
 Bursa Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde her ay bir ilçede yapılan "Ortak Akıl Toplantıları"nın beşincisine İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliği yaptı.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, ortak akıl ile yürütülen mega projelerin kısa sürede hayata geçirildiğini söyledi. Anıl, BTSO'nun Bursa ve ilçeler için ortak akıl hareketinin öncülüğünü yapabileceğini belirterek, "Tüm sivil toplum örgütleri güç birliği yaparsa bundan Bursa ekonomisi, dolayısıyla Türkiye ekonomisi kazançlı çıkar" dedi.

Sanayi ve mobilya kenti unvanı kazanan İnegöl'ün 1 milyar 240 milyon dolarlık dış ticaret hacmi olduğunu, 585 milyon dolarlık dış ticaret fazlası verdiğine dikkat çeken İTSO Başkanı Metin Anıl, başarının sırrını birlik ve beraberlik olarak açıkladı. Anıl, Türkiye'nin cari açığı kapatmaya çalıştığını, ancak önlerinde cari açığını kapatmış en önde giden bir İnegöl örneği bulunduğunu ifade ettiği konuşmasında, "Biz diyoruz ki, Türkiye İnegöl gibi olmalıdır. Cari açığını kapatmış bir Türkiye, kısa sürede dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olur" diye konuştu.

İnegöl'ün şimdiye kadar sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimi ve siyasi güçleriyle ortak akıla dayanan mega projeleri hızla hayata geçirdiğini söyleyen Anıl,  Büyükşehir Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte tüm ilçelerin Bursa'ya bağlandığını hatırattı. Anıl, "Tek başımıza karar verme yetkilerimiz sınırlandı. Başarılı olmanın en temel yolu, hızlı kararlar alıp uygulamaya koymaktır. Projelerin sürüncemede kalması, girişimcilik ruhunu köreltir, başarısızlığa yol açar" diyerek bu konudaki endişelerini bir kez daha dile getirdi.

BTSO ÖNCÜLÜK YAPABİLİR
İTSO Başkanı Metin Anıl, İstanbul'dan sonra Türkiye'nin en büyük ikinci ekonomik gücü olan Bursa'nın, ortak akıl konusunda İnegöl'ün elde ettiği başarıyı BTSO öncülüğünde yakalayabileceğine inandığını ifade etti. Bunun için Bursa'nın ilçelerindeki sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket etmesi gerektiğini kaydeden Anıl, Bursa'nın ve ilçelerini sorunlarını ortaya koyup ortak akılla çözüm üretmek zorunda olduklarını belirtti.

BURSA BÜYÜRSE TÜRKİYE BÜYÜR
Daha sonra söz alan BTSO Başkanı İbrahim Burkay da, ortak akıl toplantılarına neden önem verdiklerini anlattı. "Bursa büyürse, Türkiye büyür düşüncesiyle hareket ettiklerini ifade eden Burkay, bir şehri ileri taşıyacak üç kritere ihtiyaç olduğundan söz etti. Kriterleri, kültür ve tarih, üretim potansiyeli ve yerel dinamikler olarak sıralayan Burkay, Bursa'da bu özelliklerin fazlasıyla olduğunu, ekonomik olarak istediği başarıyı yakalayabileceğine inandıklarını kaydetti. Burkay, ekonomik başarının katma değeri yüksek ürün üretmek zorunda olduklarının altını çizdiği konuşmasında,  İnegöl'ün başta ekonomik olmak üzere birçok alanda öne çıkan başarılarına tanıklık etmekten gurur duyduklarını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 26.08.2014 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<