İnegöl'de Skandal Hata!

İnegöl'de Skandal Hata!

02 Ağustos 2014 Cumartesi 01:40 2014-08-02 17:51:10
İnegöl'de Skandal Hata!

 Genç gazetenin haberine göre Salih İbrahim Kırcalı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nden mezun 116 öğrenci, okul yönetiminin hatasından dolayı mağdur olduğu kaydedildi.Yetkililerden alınan bilgiye göre Anadolu ibaresini ÖSYM'ye bildirmediğinden dolayı 116 Öğrenci mağdur oldu.

banner380
ANADOLU İBARESİNİ BİLDİRMEDİLER!
Salih İbrahim Kırcalı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nden mezun olan öğrenciler, puanları yüksek olmasına rağmen ya herhangi bir üniversiteye yerleşemedi ya da istedikleri üniversiteler yerine daha alt tercihlerine yerleştiler. Öğrencilerin yerleşememe nedeni ise okulun ‘Anadolu’ sağlık meslek lisesi olarak ÖSYM’ye bildirilmemiş olması. Yapılan hata, meslek lisesi olmasına rağmen öğrencilerin üniversiteye yerleşme önceliğini elinden aldı. 

116 ÖĞRENCİ MAĞDUR OLDU!
Anadolu lisesine geçen Salih İbrahim Kırcalı Sağlık Meslek Lisesi mezunu 116 öğrenci, büyük bir mağduriyet yaşadı. Okul yönetiminin, ÖSYM’ye ‘Anadolu’ lisesine geçişi bildirmediği iddia edildi. Yapılan yanlışlık dikey geçiş hakkı bulunan Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin üniversiteye yerleşememesine neden oldu. 

KIZIM DAHA GÜZEL YERLERİ KAZANABİLİRDİ!


Salih İbrahim Kırcalı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nden mezun olan ve Anadolu mezunu olarak ÖSYM’ye bildirilmediği için mağdur olduğunu kaydeden Gamzenur Durak, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Odiometri bölümünü 50 burslu kazandı. Velisi Mesut Durak, kızının üst tercihlerini, ya da 100 burslu olarak kazanabileceği yerler varken; okul yönetiminin hatası nedeniyle daha düşük bir yeri kazandığını iddia etti.

VELİLER MİLLİ EĞİTİM’E BAŞVURDU!


Mağduriyetlerin giderilmesini beklediklerini aktaran veli Durak, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de konuyu taşıyacaklarını aktardı. 

OKUL YÖNETİMİ KABUL ETTİ


Konuya ilişkin görüştüğümüz okul yönetimi iddiaları kabul etti. İlk kez Anadolu Lisesi mezunu verdiklerini ve Anadolu ibaresini gözden kaçırdıklarını aktaran Müdür Başyardımcısı Necmi Babat, 116 öğrenciden herhangi birisinin kendilerini uyarmadığını da belirtti.

SINAVSIZ GEÇİŞTE MAĞDURİYET DAHA FAZLA


Babat, özellikle sınavsız geçiş hakkı olan öğrencilerin mağduriyetinin daha fazla olduğunu sözlerine ekledi.

ÖSYM’DEN AÇIKLAMA

Bazı sağlık meslek lisesi öğrencilerinin okul tür kodunun hatalı olması nedeniyle açıkta kaldığı iddialarıyla ilgili açıklama yapıldı. ÖSYM, üniversite yerleştirmelerinde, bazı sağlık meslek lisesi öğrencilerinin okul tür kodunun hatalı olması nedeniyle açıkta kaldığı yönündeki iddialara ilişkin, MEB ve YÖK ile birlikte sorunun en kısa sürede çözülmesi için çalışma yürütüldüğünü bildirdi.

Genç Gazete

Son Güncelleme: 02.08.2014 17:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mal 2018-09-15 10:35:37

Heehh

banner366

<