banner359

İnegöl’deki ezan haberi asparagas çıktı

31 Ekim 2019 Perşembe 15:24 2019-10-31 16:26:12
İnegöl’deki ezan haberi asparagas çıktı


İnegöl’de bahse konu olan ezan rahatsızlığı ve diyanetin sesi kısın talimatı haberi asparagas çıktı. Müftülük yetkilileri kendilerine ulaşan bir şikâyetin olmadığını belirtti.
Dün İnegöl’deki bazı haber sitelerine konu olan Orhaniye Mahallesi'nde bir vatandaşın ezan sesinin yüksekliğinden rahatsız olduğu ve bunu Diyanet İşleri Başkanlığı'na şikâyet ettiği, Diyanet İşleri Başkanlığı'nında Camide ezan sesinin kısılması talimatı verdiği haberinin aslının olmadığı ortaya çıktı.

Çinili Cami yetkililerinden edinilen bilgiye göre kendilerine böyle bir şikâyetin gelmediği, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da böyle bir talimatı olmadığı öğrenildi.
Konuya ilişkin ilçe müftüsü İsmail Hatipoğlu’da “Haberi okuduktan sonra arkadaşlara sordum bize ulaşmış böyle bir şikâyet yok. Bize de şifahi telefonla zaman zaman özellikle iç tesisatla alakalı şikâyetler gelebiliyor. Bizde arkadaşlarımızı toplantılarımızda bu konu ile alakalı uyarıyoruz. Ancak bu konu ile alakalı bize gelen bir şikâyet yok.
DİYANET’E ŞİKÂYET YOK
Konu ile alakalı bahsi geçen haberlerde Diyanet İşleri Başkanlığına yapılan şikayet aslında sikayetvar.com isimli siteye yapıldı. Bahsi geçen haberde Diyanet İşleri Başkanlığı sesin kısılması yönünde talimat verdiği iddia edilirken, sikayetvar.com’da yapılan şikayette böyle bir cevabın olmadığı görüldü.
İŞTE O ŞİKAYET
Bir sene önce Diyanet İşleri Başkanlığı’na yapıldığı iddia edilen aslında Diyanet İşleri Başkanlığı ile alakası olmayan sikayetvar.com’a yapılan şikayet;

Son Güncelleme: 31.10.2019 16:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<