banner359

İnegöl’den İdlip'e yardım

30 Ocak 2020 Perşembe 15:37
İnegöl’den İdlip'e yardım

İnegöl Kafkas Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından İdlib için başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan 1 TIR dolusu yardım malzemeleri, Diyanet Vakfı aracılığıyla bölgeye gönderildi.

Düzenlenen yardım kampanyasıyla ilgili bilgi veren İnegöl Kafkas Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Şentürk, “Dernek olarak, bu gördüğünüz yaklaşık 20 bin adet parçadan oluşan bay, bayan giyim ve ayakkabıları inşallah Suriye’nin İdlib kentindeki zulüm altında olan, mağdur olan Suriyeli kardeşlerimize göndereceğiz. Öncelikle tüm ülkemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu çalışmanın kararını biz deprem öncesinde alarak hazırlamıştık. Biz bu süreçte Elazığ depremiyle alakalıda yardımlarımızı yaptık ve oradaki yetkili arkadaşlar ile ve malumunuz sayın Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımızda açıklama yaptılar ve ‘Artık yardımları göndermeyin’ dediler. Bizde orada yetkili olan arkadaşlar ile görüşmeler yaptık ve oradaki arkadaşlarda bize, ‘burası için bu tür yardımların gerekmediğini ve zayi olacağını’ ifade ettiler. Bizlerde elimizde daha önceden topladığımız yardımları Suriye’ye gönderiyoruz. Bu konuda bize katkı sağlayan Kafkas Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizin üyelerine teşekkür ediyorum. Yardımlar yaklaşık olarak 200 bin TL civarında tutuyor. Bu yardımları o yüzden verdiler. Bu bizim bütçemizin haricinde, kendilerinin fedakarlıkları ile yardımlarla toplanarak topladık. Biz bunu Diyanet aracılığı ile bölgeye göndereceğiz. Diyanetin aracına yüklenerek inşallah Suriye’nin İdlib kentindeki kardeşlerimize bu yardımı sağlayacağız. İçerisinde bay, bayan kıyafet var. Pantolon, gömlek, kazak, tişört gibi giyecek malzemeleri var. Yaklaşık olarak da 400 çift ayakkabı var” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<