banner359

İnegöl’e üniversite istediler

07 Şubat 2019 Perşembe 21:20
İnegöl’e üniversite istediler

Bursa’daki programların ardından Bakan Selçuk’un son durağı İnegöl oldu. İnegöl müzakere cemiyetinin toplantısına katılan Bakan Selçuk’a İnegöl’e üniversite kurulmasıyla alakalı dosyalar verildi.
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, atanamayan iki genç öğretmenin atama istemesine, “Bende Maliyeden haber bekliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız açıklayacak.” Cevabını verdi.
Bursa’daki programların ardından Bakan Selçuk’un son durağı İnegöl ilçesi oldu. İnegöl Müzakere cemiyetinin toplantısına katılan Bakan Selçuk’un yolunu çeviren iki atanamayan genç öğretmen, bakandan atama istediler. Atamalarının yapılıp yapılmayacağını soran atanamayan iki öğretmene Bakan Selçuk, ““Bende Maliyeden haber bekliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız açıklayacak.” Cevabını verdi.
YENİ EHLİYET SINAVI İNEGÖL’DE YAPILACAK
Yeni elektronik ehliyet sınavının İnegöl’de yapılacağını ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel “2 ricamız olmuştu hemen yerine getirmiştiniz İnegöl için önemli bir husus, İl merkezlerinde yapılan Elektronik Ehliyet Sınavları artık ilçemizde de yapılacak. Alt yapısı hazırlanır hazırlanmaz devreye girecek.” Dedi.
DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ
Bakan Ziya Selçuk’a teşekkür eden Gürel “Emrah hocamızın üniversite ve belediyemiz ile birlikte yürütmüş olduğu erken çocukluk eğitim merkezi ile alakalı desteklerinizi bizden esirgemediniz çok sağ olun teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.
İNEGÖL EN ÖNEMLİ İLÇE
İnegöl’ün iktisadi bakımdan önemli bir ilçe olduğunu ifade eden İçişleri eski bakanı Efkan Ala ““Bakanımızın teşrifi ile Bursa’da çeşitli toplantılar yaptık çeşitli ziyaretlerimiz oldu, bu toplantılar çok keyifli geçti. Çok yetkin bir hocamız yetkili ve etkili sayın bakanımız. İnegöl, iktisadi bakımından Türkiye’nin en önemli ilçesi. “ dedi.
FARKLI BAKIŞ AÇILARI ÖNEMLİ
İnegöl’ün şehir dışından farklı bakış açısı olan kişiler ve kurumlardan destek alması gerektiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk “Çok kıymetli hazirun hoş geldiniz. Hoş kelimesini bastırarak söylüyorum. Bu güzel birlikteliğimizi İnegöl için hayallerimizi hedeflerinizi bir araya getirip buluşturmanız mutluluk verici. Bir söz vardır hiçbir yağmur tanesi kendisini selden sorumlu tutmaz ama her yağmur tanesi selden sorumludur hepimiz İnegöl’den sorumluyuz. İnegöl ile alakalı çok güzel başarılar duyuyoruz fakat çeşitli kalkınma projeleri var. ABD’de eyalatler düzeyinde kalkınma programları var. Bu programların başarısı dışardan farklı bir gözün desteği ile oluyor. İnegöl’ün çok dışından bakış açıları olan kişileri kurumları burası için kalkınma projesinde değerlendirmenizde fayda var.” Dedi.
BİLİM VURGUSU
Bilime vurgu yapan Bakan Selçuk “Dünyada ve Türkiye’de ekosistem çalışan uzmanlardan fayda var. Eğer siz burası için bir şeyler planlıyorsanız dış gözlerden destek almanızda fayda var. Bunun için bir irada koymak çok önemli. Sizin paranız kudretiniz olabilir fakat bunu tamamlayan bilim değilse burada uzun soluklu bir maraton gözetemezsiniz.” İfadelerini kullandı.
 DOSYA VERDİLER: ÜNİVERSİTE
Programa katılan STK Başkanları ayrı ayrı dosya Bakan Selçuk’a dosya verdiler. Dosyaların içerisinde İnegöl’e üniversite açılması yönündeki talepler yer aldı. 
Programa, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti Bursa Milletvekilleri, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ilçe kaymakamı Şükrü Görücü, Bursa Valisi Yakup Canbolat ile işadamları derneklerinin başkanları ile STK  Başkanları ve bazı kurum müdürleri katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<