banner359

İnegöllü Avukatlar Çakıroğlu’nun Davasına Katıldı

23 Ocak 2017 Pazartesi 20:02 2017-01-23 20:18:42
İnegöllü Avukatlar Çakıroğlu’nun Davasına Katıldı
Ege Üniversitesi (EÜ) Kampüsü’nde 20 Şubat 2015’de çıkan olaylarda Ülkü Ocakları üniversite sorumlusu olan Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Çakıroğlu’nun öldürülmesiyle ilgili davada biri tutuklu 32 sanığın yargılanmasına devam edildi. Davaya İnegöl'den de avukatlar katıldı.

Türkiye genelinde 60'a yakın  avukatın gönüllü olarak müdahil olduğu davaya MHP İnegöl Eski Başkan Vekili Avukat İrfan Bayram ve İnegöllü Avukat Cihat Türk’te İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya katıldılar.

Terör örgütü PKK'nın sorumlularından olduğu iddiasıyla Ankara Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve bu davada tutuksuz yargılanan Cihat B., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Duruşmada, Bulutoğlu isimli gizli tanık ifade verdi. Mahkeme, duruşmayı 27 Mart tarihine erteledi.

Öte yandan, duruşma öncesi İzmir Adliye Sarayı önünde toplanan gençler, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” şeklinde sloganlar attı. Gruba Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ve diğer partililer de eşlik etti. Grup, Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunması ve İzmir'deki terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin ve tüm şehitler için dua edilmesinin ardından dağıldı. Duruşma sonrası konuşan Fırat Çakıroğlu’nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu, “Fırat öldükten sonra binlerce evladım oldu. Bugünleri Fırat o zamandan biliyordu. Bana da söylemişti. Fırat şehit edildiğinde çözüm süreci vardı ve hiçbir olay olmuyordu. Hendekler dolduruldu; polislerimiz, askerlerimiz şehit edildi. Fırat öyle bir mücadele vermiş ki, Fırat’tan sonra birçok şehidimiz oldu. Fırat ile gurur duyuyorum” dedi.


Son Güncelleme: 23.01.2017 20:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<