banner359

İnegöllü Doğaseverler Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

08 Ocak 2018 Pazartesi 16:39
İnegöllü Doğaseverler Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

İnegöl Belediyesi’nin Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) organizasyonuyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği ‘Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşü’ Pazar günü yaklaşık 50 doğaseverin katılımıyla gerçekleştirildi.

İnegöl Belediyesi’nin DOSTUM organizasyonuyla 3 yıldır her 15 günde bir düzenlediği doğa yürüyüşü etkinlikleri devam ediyor. Yürüyüşler kapsamında 2018 yılının ilk etkinliği 47 Kişinin katılımı ile 07 Kasım Pazar günü ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ olarak gerçekleştirildi. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşüne doğaseverlerin ilgisi yoğun oldu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarafından Bursa’da gerçekleştirilen Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşüne İnegöl’den katılamayan dağcı ve doğa Severler için İnegöl özelinde hazırlanan Parkurlarda, havanın da yağışsız olmasıyla verimli bir etkinlik gerçekleştirildi. İnegöl Belediyespor ve DOSTUM organizasyonuyla düzenlenen parkurda Cemal Kuş liderliğinde Kestel Alaçam köyünden başlanarak; Şevketiye Göleti, Sayfiye Köyü, Babasultan ve Akıncılar Rotasında 14 kilometrelik yol kat edildi.

DOĞASVERLERİ BAŞKAN TABAN UĞURLADI
Sabah 08.00’da İnegöl Belediyesi Gençlik Merkezi önünden hareket eden 47 kişilik grubu, Belediye Başkanı Alper Taban uğurladı. Yürüyüş öncesi doğaseverlerle sohbet edip fotoğraf çektiren Başkan Taban, etkinlikte başarılar diledi. Başkan Taban, 12.00’da Sayfiye köyünde verilen öğlen molasında da doğaseverleri yalız bırakmadı. Burada da sporcularla buluşan Taban, yürüyüş hakkında izlenimleri dinledi. Ayrıca Sayfiye köyündeki molada yürüyüşçülere salep İkramında bulunuldu.

Yürüyüşe bizzat eşlik etmek istediğini fakat yoğun programı nedeniyle katılamadığını belirten Alper Taban, ilk fırsatta bir doğa yürüyüşünde bulunmak istediğini de ifade etti. Öğlen molasını tamamlayan ekip, belirlenen parkuru tamamladıktan sonra İnegöl Belediyesinin tahsis ettiği araçlarla İnegöl’e dönüş yaparak faaliyeti sonlandırdılar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<